Sivut

tiistai 25. toukokuuta 2010

Uusia tuulia!

Eilen illalla Vili oli todella leikkisä, jopa riehakas. Leikkimisestä ei meinannut loppua tulla, jatkuvasti heiteltiin palloja ja muita leluja. Eipä ole Vili noin riehunut aikoihin!

Muutakin uutta on tulossa. Täydellinen ruokaremontti nimittäin!

Konsultoin tänään puhelimitse erästä uskoakseni asiantuntevaa henkilöä ja tehtiin seuraavanlainen suunnitelma.

* NEU AK
* MurreMix KANAKASVIS-MIX
* AB piimä
* Tehobakt Pet

Herkkuna Lemmikki Oy:n Oscar Chicken chips
100 % suomalaista kananlihaa paloina. Ei sisällä viljaa eikä säilöntäaineita. Sopii hyvin koirille, joilla esiintyy yliherkkyyttä viljaa, naudan- tai sianlihaa kohtaan.
Herkkua Vili saa yleensä aamuisin pienen palasen ja iltapäivällä toisen. Kun mamma juo kahvia, täytyy pojankin toki jotain saada.

Kaikki muu jää toistaiseksi pois, myös Vilin suuresti rakastama juusto.
Kahden viikon jälkeen tehdään välibilanssi ja katsotaan yhdessä, miten sujuu. Nyt täytyy toivoa, että nämä ruuat maistuvat Vilille ja että tämä ruokaremontti rauhoittaisi Vilin sekaisin olevaa immuunisysteemiä.

Tein löydön, josta toivon olevan hyötyä Vilin kohdalla. Osuin sivulle, jossa kerrottiin elintarvikkeista, jotka sisältävät histamiinia. Jos nyt maallikkona oikein olen ymmärtänyt, niin tämä histamiini aiheuttaa joillekin allergisille ja atoopikoille kutinaa ym. yliherkkyysoireita.

Histamiinia sisältäviä ja/tai vapauttavia ruokia mm.:
- säilykeruoka
- savustettu liha, salami, kinkku, sisäelimet
- monet kalatuotteet, pääosin säilykekala
- äyriäiset/merenelävät
- kypsytetty juusto (mitä vanhempi sitä enemmän histamiinia)
- vehnätuotteet

Vaikka olen jo usean kuukauden ajan etsinyt tietoa allergioista, niin en ollut kuullutkaan mistään tämän tapaisesta. Ihmeellistä!

Ei kommentteja: