Sivut

perjantai 27. toukokuuta 2011

Apteekissa

Siitepölykalenterin mukaan Etelä-Suomessa kukkivat nyt heinät ja koivun kukinta on pian ohi. Heinien siitepölyä riittääkin sitten syksyyn asti. Keski- ja Pohjois-Suomessa piinaa toistaiseksi ainoastaan koivu.

Kävin ostamassa Vilille allergialääkettä, kokeeksi. Pidän melko mahdollisena, että Vili reagoi heinille. Jos pärjätään syksyyn asti ilman kortisonia, niin voisin harkita allergiatestien teettämistä Vilille.
Luin saksankielisiä foorumeita ja niissä oli aika runsaasti kokemuksia tästä setiritsiini-lääkkeestä. Toiset olivat tyytyväisiä, toiset taas eivät, kahta mieltä oltiin myös antamistavoista. Toiset kannattivat kesäaikaan jatkuvaa antamista, toiset sen sijaan vain tarvittaessa. Virallisemman linkin mukaan tuo lääke tehoaa vain 30% koirille.

Meille tarttui mukaan
Cetimax 10 mg (setiritsiinidihydrokloridi) 10 tabl. 3,98 euroa.
- ihmisille tarkoitettu allergialääke, ei ole rekisteröity koirille
- en tiedä, käytetäänkö yleisesti Suomessa koirille, muualla Euroopassa kyllä
- vastaavia valmisteita mm. Histec, Zyrtec, Heinix  -->  Lääkkeiden hintavertailu
 
Annostus linkin mukaan olisi
0,5 - 1 mg/kg 1x/vrk tai  5 - 10 mg/koira 1x/vrk  Atopische Dermatitis bei Hund und Katze
Tuo edellä oleva saksankielinen linkki vuodelta 2008 on melko hyvä, yksi parhaista, joita olen koiran atopiasta lukenut. Julkaisuja / Publikationen.

2 kommenttia:

Liftari kirjoitti...

Ach ja voi kun ovat saksaa, en ymmärrä mitään. Sanan sieltä täältä, muttei niin että ymmärtäisin oikein ainakaan, saksaa kun ei ole tullut opiskeltua. Onko artikkeleissa jotain uutta, mitä arvelisit etten tiedä? Kertoisistko noista artikkeleista vähän sisältöä.
Meillä tuntuu toimivan tuo antihistamiini (Heinix) ihan mukavasti. Koivu pölisyttää nyt erityisesti ja se on Essille huono. Pitäisikin varmaan olla nyt tyytyväinen sateesta. Suurempia kutinoita ei ole ja ihokin on hyvä.
Tsemppiä Vilille.
Meillä on allergiset "lapset", näin se vaan on. Kun nyt pärjättäisiin näillä reseptittömillä jutuilla olis kaikki aikas hienosti.

Hanne kirjoitti...

Ei niissä artikkeleissa ole meille konkareille mitään uutta. Aloitteleville allergiakoiran omistajille se on hyvä sivu, koska siellä painotetaan kokonaisvaltaisuutta eli ei pelkästään joku ruuan muutos, vaan kehoitetaan kaikkiin mahdollisiin tukitoimiin, kuten kodin siistiminen, tuulettaminen, lämpötilan laskeminen, öljyjen antaminen, rauhoittavat pesut jne. Lisäksi tietoa siedätyshoidosta ja testeistä ja lääkkeistä, ilman että niitä mainostettaisiin. Eli kaikki samassa paketissa, siitä on aloittelijan hyvä jatkaa.
Itse ainakin olen poiminut nuo kaikki tiedonmuruset sieltä sun täältä.
Itselleni tulee kielivaikeuksia englannin kanssa ja tietyin varauksin käytän kääntämiseen Googlen kääntäjää, se kääntää vähän hassusti, mutta asian ydin selviää yleensä jotenkuten.
http://translate.google.fi/#