Sivut

perjantai 14. toukokuuta 2010

Rokotus maaliskuu 2010


Sitten tuli se päivä, jolloin lähdettiin Vilin kanssa eläinlääkärille hakemaan rokotuksia. Kyseessä oli Vilin kolmas rokotuskerta.
Alkajaisiksi kerroin Vilin allergioista vuolaasti ja eläinlääkäri kehottikin jatkamaan samoilla ruuilla, koska tilanne on ilmeisesti niiden avulla rauhoittunut. Vinkiksi kertoi mahdollisen kutinan yllättäessä, että koiralle voi sellaisessa tapauksessa antaa kyytabletin.

Sitten Vili sai molemmat piikkinsä, neli- sekä rabiesrokotteen.

Heti seuraavana päivänä alkoi pään hierominen tassuilla ja raapiminen lisääntyi. Vili raapi lähinnä kylkiään, tassuja ei jyrsinyt. Rokotuspaikkaan nousi näppylä ja iho oli menemässä rikki raapimisen seurauksena.
Kolmantena päivänä soitin eläinlääkärille kysellen, että voiko tämä nyt johtua siitä rokotteesta. Kuulemma voi. Rokotteissa on runsaasti lisäaineita ja vieraita proteiineja. Kiitos vaan. Jonkun toisen valmistajan rokote ei ehkä olisi aiheuttanut mitään reaktiota, käyttävät kuulemma eri lisäaineita ja proteiineja.

Aikaisemmat rokotuskerrat sujuivat ongelmitta, mutta niinhän se on allergioissa, että ensimmäisillä altistuskerroilla ei tule mitään oireita. Vasta sitten, kun elimistö on ehtinyt muodostaa vasta-aineita, tapahtuu allerginen reaktio. Kaikki Vilin saamat rokotteet olivat saman valmistajan.

Olisin voinut mennä lankoja pitkin eläinlääkärimme kimppuun, onneksi se ei ollut mahdollista. Olin niin kiukkuinen ja myös pettynyt, että hän ei edes kyseenalaistanut rokotteen antamista Vilille kuultuaan kertomukseni koirani allergioista. Hän olisi vähintään voinut varoittaa siitä, että tämä kolmas rokotuskerta voi aiheuttaa oireita! Silloin olisin voinut olla mukana päättämässä, annetaanko Vilille se rokote vai ei.

Vilille määrättiin heti aloitettavaksi 4 viikon kortisonikuuri. Prednison 5 mg.

Seuraava rokotus olisi 3 vuoden kuluttua. Ei kyllä mennä!

Ei kommentteja: