Sivut

tiistai 18. toukokuuta 2010

Päivä kerrallaan

Tänään on välipäivä. Kortisonia Vili saa nyt sen yhden neljännesosatabletin joka toinen päivä. Se on kaiketi kiikunkaakun annostus, ei vie ihan kaikkea kutinaa pois, mutta sentään noin 95%. Vili on virkeämpi tällä pienellä annoksella ja on myös etu huomata sen kutinan määrä. Isommalla annoksella kutina häviää tyystin ja siinä ollaan sitten harhakuvitelmassa, että mitään kutinoita ei olekaan.
Voi olla, että tämä annostus pitkällä tähtäimellä on liian alhainen. Ainakin siinä tapauksessa, jos Vilin kutinat lisääntyisivät yhtäkkiä, niin silloin pitäisi nostaa annostasta.

Luin tämän päiväisestä sanomalehdestä lauseenosan "rokote luo pitkäaikaisia muutoksia immuunijärjestelmään". Koskien kylläkin ihmisrokotteita, mutta kai se toimintatapa on sama kaikilla elävillä olioilla. Johtuvatko nykypäivänä niin yleiset allergiat sittenkin enemmän noista rokotuksista kuin ruuasta ja ympäristöstä?
Niin koirille kuin ihmislapsillekin annetaan nykyään valtava määrä erilaisia rokotuksia ja uusia tehtaillaan koko ajan lisää. Rokotetaan sellaisiakin sairauksia vastaan, jotka ovat helposti hoidettavia eivätkä ollenkaan hengenvaarallisia. Mitä tavallinen tallaaja tietää näistä kaikista rokotteista ja niiden vaikutuksista? Ei yhtään mitään.

Vilin tassujen anturoiden välit punoittavat hieman, Vili ei kylläkään jyrsi niitä juuri ollenkaan. Ostin kuitenkin varalle jo pullon Mäntysuopaa. Luin jostain, että loraus sitä pesuvedessä sopii tassujen puhdistukseen oikein hyvin. Lopetin suolavesihuuhtelut, huuhdon toistaiseksi vain vedellä, jos on tarve.

Mitähän Vili tekee öisin? Raapiiko? Pureeko tassujaan? Aamuiset ihotarkastukset eivät ole kuitenkaan tuoneet mitään huolestuttavaa esille.

Ei kommentteja: