Sivut

keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Loppuvuosi 2009

Noudatimme Vilille sovittua ruokavaliota ja hyvältä näytti. Lokakuun puolivälissä tehtiin vielä kala-ateriakokeilu silakalla. Siitä seurasi runsasta raapimista, joten kala todennäköisesti on yksi yliherkkyyden aiheuttaja. Harmillista, kala olisi ollut niin terveellinen ja tervetullut vaihtoehto koiran ruokavalioon.

Possunkorvien syöttäminen herkkuna piti lopettaa oksentelun vuoksi. Näin oli jo aikaisemmalle koirallenikin käynyt possunkorvan suhteen.

Herkkuvälipaloiksi ostin sitten marketista Vilille
* Oscar Chicken chips "100% suomalaista kananlihaa paloina. Ei sisällä viljaa eikä säilöntäaineita. Sopii hyvin koirille, joilla esiintyy yliherkkyyttä viljaa, naudan- tai sianlihaa kohtaan."
* Oscar Kuivalihapulla "Suomalainen naudanliha. Sidosaineena riisijauhe. Ei sisällä lisäaineita eikä vehnää. Rapeat ja maukkaat pullat sopivat hyvin kiitos- ja herkkupalaksi, matkalle mukaan ja lisäenergiaa antamaan."

Niitä Vili sai noin 2-6 palaa päivässä. Tykkäsi niistä kyllä, aina ei kuitenkaan kelvannut. Vähän ajan kuluttua huomasin Vilin usein oksentavan, jos oli muutama tunti aikaisemmin saanut näitä herkkuja. Olivat kaiketi liian tujua tavaraa vatsalle, joten luovuimme niiden antamisesta. Närästystä, ehkä?

Vili söi ensi alkuun kaikkia listalla olevia ruokia mielellään, mutta vähitellen ilmaantui kyllästymistä ja vastenmielisyyttä joitakin ruokia kohtaan. Loppuvuodesta ruokalista näytti tältä:

* Best-In Kotoisa kanapata
* riista-nautajauheliha
* Rainbow rusinaton maksalaatikko
* Nature-Diet
* Raakapakastetut Lemmikin mahapullat
* emmental-juusto
* peruna
* spaghetti

Kiellettyjen lista
* kananmuna
* kuivamuona
* kala

Muutakin syötävää sai, tarkkaan kuitenkin tutkittiin, että ei sisällä lisäaineita eikä kiellettyjä.

Pääasia oli, että kutinat saatiin kuriin, koira tyytyväinen ja omistaja onnellinen. Tavoite saavutettu. Luulimme.

Ei kommentteja: