Sivut

lauantai 18. syyskuuta 2010

Takkuilua

Olen itse jo sisäistämässä ja pääsemässä vähän kärryille tässä Vilin uudessa elämässä eli ruokavaliossa. Vili sen sijaan ei.

Nyt viikon aikana Vili on oksentanut kolme kertaa pieniä määriä, aina monta tuntia syömisen jälkeen, mutta silti ihan sulamatonta ruokaa. Luulen,että tuo kasvissoseen määrä on ollut liian suuri. Vili ei pidä noista kasvissoseista ollenkaan ja jos annan ruuan ilman sitä, niin maistuu huomattavasti paremmin. Eilinen broilerinmaksa aiheutti hieman löysän kakan tänä aamuna, Vilihän söi maksaa ensimmäistä kertaa elämässään. Kovin innostunut Vili ei näistä ruuista kylläkään ole. Enää ei auta edes hoitokoira Sindin iso ruokakuppikaan.Kaikki lihat olen käyttänyt kevyesti paistinpannulla, koska raaka ei ole kelvannut ollenkaan. Pitäisikö nyt aluksi antaa lihat kypsinä? Vai odotella, että poika tottuu?

Tähän astinen tarjoilu on sisältänyt karitsaa, broileria, naudanmahaa ja heppaa. Olen listannut oikein paperille kaikki lihasortit eri muotoineen, joita pakkasestani löytyy. Helpottaa huomattavasti ruokailun suunnittelua ja vähentää pakkasen penkomista.
Kätevän kokoisessa pakkauksessa ostettu Vauhti-Raksun pakaste "Hevosen paistisuikale 250g/2,50 €" on oikeastaan kissoille suunnattu tuote, mutta tällaiselle kissankokoiselle koiralle se on just ihan sopiva.

Itsellä on olo, että en osaa edes koiraa ruokkia...

3 kommenttia:

Alvarin omistaja kirjoitti...

Kypsennämme kevyesti kaiken lihan jonka tarjoamme Alvarille. Toisin sanoen emme syötä enää mitään lihaa raakana aterioilla. Toki maistiaisena filesuikale tms. ei ole pahasta.

Huomasimme ja ymmärsimme jossain vaiheessa, että raaka liha ei sovi ja lopetimme sen antamisen. Oksentelu jne. loppuivat tämän jälkeen välittömästi.

Hanne kirjoitti...

Hei,
kiva kuulla kokemuksia muilta! Laitan tuon korvan taakse, taitaa tiibettiläinenkin olla jo niin kaukana sudesta, ettei ihan tuore saalis sovi masulle...

Liftari kirjoitti...

Essille olen antanut raa´an lihan vain jauhelihan muodossa. Sehän on jo ikäänkuin "rikottu" valmiiksi. Sen kanssa ei ole ollut ongelmia Essillä ja maistuukin hänelle hyvin. Uusien soseiden määrän kanssa on hyvä olla hidas ja varovainen. essille kasvatin sitä määrää pikkuhiljaa ja aloitin lempeistä mauista. Kaalit on aika voimakkaita ainakin raakaraasteina, joten parsat ym muut kaalit höyrytän.
Aina alku on hankalaa. Ja tuo kropan puhdistautuminenkin saattaa tuoda tunteen ettei tämä systeemi nyt pelaa eikä onnistu millään. Teiltä kummaltakin taidetaan nyt vaatia sitä kärsivällisyyttä ja hitautta systeemin muuttamiseksi.
Sinäkö et osaisi Viliä ruokkia?? Höpsis, sanon minä. Kyllä sinulla on kaikki paikallaan siinä hommassa, niin järki kuin sydänkin.