Sivut

perjantai 17. syyskuuta 2010

Ohjeistusta

Tässä vielä muutamia ohjeita, joita olen saanut.
- älä käytä mikroa, se tuhoaa osan ruokien ravintoaineista
- tarjoile ruoka koiralle huoneenlämpöisenä
- ruokavalion muuttaminen saattaa aiheuttaa aluksi oksentelua
- elimistön puhdistuminen kuona-aineista saattaa aiheuttaa oireilua, esim. oksentelua, ripulia, limaa ulosteessa, korvien ja silmien töhnimistä, hengityksen pahaa hajua, näppylöitä, karvanlähtöä. Tämä vaihe kestää max. kaksi viikkoa. Voimakkaan oireilun aikana on hyvä vähentää vitamiinien ja yrttien antamista tai lopettaa jopa kokonaan joksikin aikaa.
- ruokavaliossa tärkeintä on monipuolisuus, eli vaihtelevia liha-, kasvis- ja öljylaatuja.

Aloitin tänään Vilille kahden viikon pituisen persiljakuurin: 1 tl tuoretta tai kuivattua yrttiä sekoitettuna ruokaan 2 viikon kuureissa, jonka jälkeen pidetään 2 viikon tauko. Saa nähdä, tykkääkö poika! Tänään Vili sai ja söi myös ensi kertaa broilerin maksaa. Sitä on tarkoitus antaa kerran viikossa.


Paljonko Vilin sitten kuuluu syödä? Koiran painosta annetaan ruokaa n. 3 prosenttia päivässä (kulutuksen mukaan) eli Vilin kohdalla n. 240 grammaa. Ruuan määrällinen suhde tulisi olla suurin piirtein: lihaisia luita tai luineen jauhettua lihaa n. 60 % kokonaisruuan määrästä, lihaa ja kasvista 20 ja 20 %. Määrät ovat suuntaa antavia ja tämä vuorokausiannos on hyvä antaa koiralle 2-3 erässä.

Kaikkia saamiani ohjeita ei tässä ole, koska osa ohjeesta ei ehkä ole yleispätevä, vaan juuri Vilille suunniteltu. Tämä kaikki on vasta alkua, kunhan ja jos päästään siihen kortisonin lopettamisvaiheeseen, niin siihen on Vilille tehty oma suunnitelma, josta sitten myöhemmin enemmän.

Ja mitäkö odotan tältä kaikelta? Pääsemistä tavoitteeseen, tottakai! Koululääketieteellä ei ole mitään pelastusta tarjottavanaan, vain muita oireita hillitseviä lääkkeitä ja mahdollisesti monivuotista siedätyshoitoa sekä eliminaatiodieettiä. Näinhän eläinlääkäri minulle sanoi.

Siis ei ole mitään menetettävää, ainoastaan voitettavaa. Luonnon omat keinot voivat olla se pelastus tai sitten ei. Joka tapauksessa, oli lopputulos mikä tahansa, tästä hoitovaiheesta on pelkkää hyötyä Vilille. Terveellinen ravinto ei voi olla pahasta.

Ei kommentteja: