Sivut

lauantai 11. syyskuuta 2010

Viimeinen oljenkorsi

Vilin kanssa käytiin konsultoimassa luontaishoitajaa, joka on erikoistunut eläinten hoitoon. Tuloksena oli niin paljon uutta asiaa, että vaatii oman aikansa, että saan ne järjesteltyä 'yläkerran mappeihin'.
Konsultaatio oli siis paljon ajattelemista antava kokemus. Purjehdimme nyt Vilin kanssa aivan uusille vesille. Askel askeleelta yritän nyt koota saamiamme neuvoja ja tulen kertomaan niistä sitten myöhemmin.
Tavoitteena on kortisonista eroon pääsy ja suhteellisen normaali koiranelämä. Siinä sitä onkin tavoitetta kerrakseen!

* Ensimmäinen askel oli kolmen erilaisen soseen valmistaminen. Porkkana&paprika, bataatti&punajuuri sekä kurkku&mustikka&puolukka löysivät toisensa.
* Toinen askel oli maitohappobakteerin ostaminen. LACTO SEVEN on kotimainen maitohappobakteerivalmiste, joka sisältää seitsemää erilaista kylmäkuivattua, luonnollista maitohappobakteerikantaa.

Enempää ei olla ehditty vielä.

Lyhyesti: viljat jätetään pois, hiilihydraatit Vili saa kasvissoseista. Liha raakana tai ainakin melkein jne... Tarkoitus on aloittaa ns. rotaatiodieetti eli vuorotteleva ruokavalio.
"Ruoka-aineallergioita tai -yliherkkyyksiä sairastavien on todettu olevan herkempiä saamaan uusia ruoka-aineallergioita. Jos nautitaan jotain testin sopivaksi näyttämää ruokaa suuria määriä joka päivä, kasvaa riski, että kehitetään allergia juuri tätä ruokaa kohtaan. "
Korkeintaan kaksi päivää samoja ruokia, sitten vaihto jne. Vilille tämä on hyvä vaihtoehto, kyllästyy niin helposti ruokiin.

5 kommenttia:

Jemima kirjoitti...

Noniin, mielenkiintoista kuulla miten uusi suunta lähtee sujumaan. Kenellä luontaishoitajalla kävitte?

Millä perusteella nuo soseet laitettiin juuri pareiksi ja miksi nuo tietyt? Entä onko lihaa vain yhtä sorttia vai useampaa?

Itselläni naturopaatilla käynti oli niin ikään avartava kokemus, pitkästä aikaa joku sanoi että tee näin ja anna tätä. Itse tuli rämmittyä siinä suossa niin kauan että neuvot ja etenkin perustelut niille kuultuina jonkun toisen suusta tuntuivat enemmän kuin hyviltä.

Toivotaan parasta.

Hanne kirjoitti...

Jemima,
luontaisterapeutti Anna Multanen, kaiketi ainoa täällä meidän suunnalla, oli vierailumme kohde.
Nuo kasvisparit ovat sattumanvaraisesti valittu, sain vapaat kädet siihen ja makutuomarina on, kukas muu kuin Vili. Tarkoitus on kokeilla erilaisia yhdistelmiä ja ne parhaiten maistuvat pääsevät sitten listalle.
Lihoja ei ole rajoitettu aluksi, katsotaan sitten, miten alkaa sujumaan.
Taidan lisätä vielä pari lausetta tuohon päivän tekstiin.
Kyllä se on hieno tunne, kun joku sanoo "selvät sävelet", toivo herää ja jaksaa taas eteenpäin. Sinä sen tiedät, millaista se on...

Liftari kirjoitti...

Tää olikin mielenkiintoista. Taidan kokeilla samaa. Tosi mielenkiintoinen ajatus tuo rotaatio. Ei ole poksahtanut tähän päähän kertaakaan vielä, vaikka kuinka olen kahlannut luontaistuote/ruoka-viidakossa. Jep, tästä pitää kehitellä jotain Essillekin sopivaa. Öljyt vaihdoin vähäksi aikaa pellavaöljyksi, jossa on omegat. Pellava kun suojaa suolistoa, josta kaikki imeytyy. Jostain vain tuli se mutu-tuntuma, että kokeillaas nyt tätä. Pellavassa on paljon muutakin hyvää kropalle ja hyvin tuntuu maistuvan.

Anonyymi kirjoitti...

Toi kuulostaa kyllä hyvältä ja järkeen käyvältä tuo vaihtelu, ettei syötä koko ajan samaa.

Aika jännä miten erilaisia näiden naturopaattien/luontaishoitajien neuvot loppujen lopuksi on.

Teillä ei siis syötetä ollenkaan vijoja?
Kun taas mun ja Jemiman ruokavalio (no okei, meidän koirien) koostuu suurimmaksi osaksi viljoista, joita taas koirat ei käsittääkseni tarvitse..
Ja mitä Jemimakin on kirjoitellu että ne puuroutuis/menee lima mömmöks vatsassa, eikä suoli toimis kunnolla (olikse niin?) niin tääkin mietityttää.

Vois kyllä olla kokeilun arvoinen että jätettäis kaikki viljat pois ja kasvikset tilalle.

creek

Hanne kirjoitti...

Tuo rotaatio- tai kierrätysdieetti on ihan ihmisallergikkojenkin juttuja, tuli googlattua sitä, koska se oli minullekin uusi asia.
Taitaa olla nuo ruokintasuositukset hyvin yksilöllisiä, mikä on varmaan ihan oikein. Joka koiralla on omanlaisensa tarina.
Näin maallikkona tuntuu viljat suolistovaivoissa olevan ihan ok, jotenkin oletan, että sitä syötetään suolentäytteeksi, kuitua siitä saa, ehkä se on suoliystävällistä ja jotenkin "hellii" suolta. Tiedä häntä sitten.