Sivut

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Ruokalistaa

Listaanpa tähän sen kaiken sekamelskan, jota Vili tällä hetkellä saa.

* NEUP (sianliha, kurkun lukko, kieltä, maksaa, munuaista, riisi, peruna, porkkana, herne, nokkonen, valkosipuli, AB piimä)
* NEU AK (peruna+kana 65%, valkosipuli, Progut)
* keitettyä kanaa
* raakoja broilerinkauloja
* herkkuna kevyesti kypsennetty saksanhirvenkäristysliha
* herkkuna juustoa, Oltermanni tai Emmental-mustaleima
* Nutrolin Ravintoöljy
* Valkosipuli-kreikanhernetabletit
* satunnaisesti vähissä määrissä Tehobakt
* Lääkkeenä Prednison 5mg ½ tablettia, tällä hetkellä joka toinen päivä.

Pakkasesta löytyy lisäksi vielä 2 pötköä Lihaluumixiä, jotka todennäköisesti eivät kelpaa Vilille.Allergiaa aiheuttavat kala ja kananmuna. Ehkä myös kana, nauta, vehnä? Kanan poisjättäminen on käynyt mielessäni useasti, mutta sitä syöttämällä saa ruokavaliosta monipuolisen. Ei Vili ikuisesti pelkkää NEUPia voi syödä, käy kyllä hyvin yksitoikkoiseksi ajan mittaan.

Tähän olen etsimässä jotain selvyyttä, jotain uutta...
Perästä kuuluu,sano torvensoittaja!

Luontaistuotteet
Nutrolin-öljyt
Tehobakt

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta listasta mä pudottaisin heti juustot.
Koirahan ei niitä tarvitse, ja mahavaivasen plus allergisen(ja minkä muun lie) koiran omistajana ell. on ekana mulle sanonut että juustot pois :)

Raejuusto sitten onki ainoa jota voi antaa, mutta sitäkin tyyliin kerran viikossa.

Hanne kirjoitti...

Välillä juusto onkin ollut tauolla, mutta meillä on ollut kautta vuosikymmenien tapana antaa juustoa koirillemme, joten se tuntuu niin luonnikkaalta herkulta.
Saa nähdä, mihin ratkaisuihin Vilin kohdalla tässä lähiaikoina päädytään.

Anonyymi kirjoitti...

Jep, sepä se.
Yleensä se vika löytyykin ihmisestä, ja sitten ihmetellään ja mietitään miksi koira ei parane -"kaikki muutkin murret kestää juustoa ja ku hää nii tykkää siit" ;)

Vaikka se tuntuu luonnikkaalta, niin ei koira siitä suutu tai jää kaipailemaan juustoa, niin kuin ihminen tekisi.
Koira ei tämmösiä juttuja ajattele, ihminen kyllä.

Olen itsekkin ollut siinä tilanteessa, että kaikki hyvä on jätetty pois, (juusto ja kaikki ihanat höttöluut joita se rakastaa) se oli vaikeaa. Minulle.
Mutta koira ei siitä näytä välittävän, saa kuitenkin herkuksi jotain sille sopivaa :)

creek

Hanne kirjoitti...

creek,
niinhän se on, ihminen itse on se hankala potilas.
Ihmisen syytä on sekin, että on allergisia koiria. Ihminen on syypää niin moneen pahaan maailmassa.

Liftari kirjoitti...

Juusto on hyvä proteiinin lähde, jota koiralle suosittaa esim jokaisessa ripuli/oksu-taudissa eläinlääkärit itse. Nimenomaan siis raejuustoa. Että minä en kyllä pysty näkemään, mitä pahaa siinä on.
Allergiset koirat sen paremmin kuin allergiset lapset, miksi pitäisi siitä ottaa syy kokonaan oman itsen päälle?? Geenien muuntautuminen joksikin, mitä siitä tietää edes lääketiede tänään. Eikä se nyt ainakaan juustosta ole kiinni.Kertaakaan ei minulle ainakaan ole suositeltu niiden pois jättämistä.
Mistäs sen tietää mitä koira kaipaa? Jos ei muusta niin siitä mitä hän välittää kerjätä. Koiran tahto on emännän taskussa. Mitä se emäntä pöytään pistää, sitä koira syö. Mutta sitä ei kyllä kukaan tiedä mitä koiran mielessä liikkuu.
Enpä usko, että sinä HooPee olet omista näkökohdistasi Vilille helpotusta etsimässä vaan nimenomaan Vilin kannalta parasta ratkaisua hakemassa. Kuten minäkin Essin kanssa. Ihan sama mulle mitä sinne kuppiin pistän, kunhan se vaan toisi Essille tasapainoutta, terveyttä ja elinvoimaa. Ja että hän suostuu sitä syömään. Jos koiralla ei ole hiivasyndroomaa tai maitoallergiaa, ei juustonsipare silloin tällöin vaikka kerran päivässäkin sitä kuntoa kaada ja allergiaa villitse.

Anonyymi kirjoitti...

Oltermanni ja raejuusto eroavat kyllä hiukan toisistaan :D

Jos koiralla on vatsa kuralla, en usko että kukaan ell. suosittelee oltermannia, raejuustoa kyllä.
Oltermanni sulaa vatsassa huonosti ja voi isoina määrinä aiheuttaa tukoksia plus suolan määrä ei välttämättä ole koiralle hyväksi.

Luulin että HooPee vielä etsii syitä mille koira on allerginen, eli en tiennyt että koiralla ei ole maitoallergiaa, eikä hiivasyndroomaa. Jos näin olisi niin juustosipare kerran päivässä silloin tällöin juurikin villitsee allergiaa, riipuen kuinka pahasta allergiasta on kyse.

creek

Liftari kirjoitti...

Toki eroaa raejuusto ja oltermannit sun muut toisistaan. Sitä en tarkoittanutkaan, vaan ylipäätänsä juustoista puhuin. Proteiinejahan niistä saa. Maitoallergiset hiivasyndroomaiset koirat on ihan luku erikseen. Mutta samanlaiselle hiivasyndroomadieetille ei voi koiraa laittaa kuin mitä ihmisen. Johan tuo kuolis käsiin, kun ei oo niin hääppöstä ihmisellekään. Onneksi näitä vikoja on koirilla tosi harvassa.
Sen uskon hyvin että juustosipare tekee saman silloin kuin kinkunsiivu esim. Essille, pitää kuukauden yllä herkistynyttä allergista tilaa.
Niin isoa määrää ei varmaan kukaan järjissään syötä koiralle juustoa, että siitä tulisi jo tukos.
Mielenkiintoista verrata mielipiteitä ja lukea näitä blogeja ja kommentteja. Aina sieltä jonkin tieodonmurusen kokemuksen siemenellä varustettuna onnistuu onkimaan.
Tästä blogista ja sen löytämisestä olen tosi hyvilläni, koskapa HooPee jaksaa todella kaivaa esille tietoa ja laittaa sen muillekin nähtäväksi. Jos blogille voisi antaa tietoisku-palkinnon, antaisin sen tälle.