Sivut

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Puskan peikko

Pusikossa vaaniva peikko on nyt sitten tunnistettu. Mörkö on vanha tuttavuus, nimeltään Gastriitti, suomalaisittain Närästys tai Mahakatarri. Peikoilla kun on noita peitenimiä.
Kahdeksan yötä sujui hyvin, saman aikaisesti vähensin Antepsin+Pepcid-lääkitystä ja jopas sitten alkoi taas yövalvomiset, ruoka ei maittanut enää ja oksentelua ilmeni pari kertaa. Entisestä kokemuksesta viisastuneena osasin melkein heti laskea 1+1 yhteen, että se on se maha taas, joka oireilee. Vilillä ei onneksi ole ripulia, joten vaiva rajoittunee ainoastaan vatsalaukkuun. Nyt ei kai sitten auta mikään muu kuin pitkä kuuri.
Olen hiukan eksyksissä, mitä oikeastaan antaisin. Annanko 3-4 viikkoa pelkkää Antepsinia vai lisäksi vielä Pepcidiä? Antepsin suojaa mahalaukun limakalvoja ja Pepcid vähentää happoisuutta.
Vai kokeilenko, jos poika pärjää vain toisella? Vilin mielestä Pepcid-tabletti on mieluisampi, sen Vili syö ihan itse. Antepsin-liuos on kauhistuksen paikka, Vili ei tykkää siitä ollenkaan ja jos aavistaakaan, että kohta sitä taas annetaan, niin Viliä ei löydy mistään.
Täydellinen katoamistemppu. Olisiko Antepsin tablettina ratkaisu?
Ruoka alkoi taas heti lääkelisäyksen jälkeen maistumaan. Tölkkiruokaa menee edelleenkin puoliksi. Nyt uskaltauduin avaamaan strutsipurkin, toivon, että strutsi ei olisi kovin läheistä sukua kanalle, jotta proteiinit eivät muistuttaisi toisiaan. Nämä tölkit ovat siis Single-Protein  -ruokaa, joka sisältävät vain yhtä hiilihydraatti- ja proteiinilähdettä.

4 kommenttia:

Liftari kirjoitti...

Antepsin suojaisi limakalvoja, siinä mielessä ehkä parempi. Jos oksentaminen on korventanut ruokatorvea, se antaisi sillekin suojaa. Samaa tavaraa on Gastrodyn, jos kerran piparmintun maku ällöttää Viliä.
Nää on näitä kortisonin jälkihaittoja, joiden kanssa varmaan taistelemme jonkin aikaa ennenkuin tasapaino löytyy. Meillä on nyt kaksi viikkoa ilman kortisonia. Saavutus ja hyvä alku. Heinixillä ollaan pärjätty toistaiseksi hyvin. Sormet on kyllä ristissä kyynärpäitä myöten.

Hanne kirjoitti...

Maija,
taidetaan pysyä tuossa Antepsin-lääkkeellä, piparmintusta huolimatta.
Tuo Gastrodyn comp. sisältää psyykenlääkettä yms, jota en nyt oikein Vilille haluaisi. Jos oikein muistan, niin se on kolmiolääke ja että olisi jo poistettu markkinoilta?

http://kokki.uku.fi/apteekki/haku.php?laakenimi=541&tila=2

Olen niin iloinen Essin puolesta! ♫♫♫
Nyt ei kannata välittää pienistä takapakeista, onhan poluilla noita kiviä, joihin meinaa kompastua, muttei kompastukaan...

Danny ja Eikka kirjoitti...

http://villakoiraforum.forumup.com/viewtopic.php?t=2830&highlight=gastriitti&mforum=villakoiraforum

Löytyisikö tuosta ketjusta mitään vinkkejä?

Hanne kirjoitti...

villispoika,

kiitti linkistä, olin sen joskus jo lukenutkin, mutta siitä on jo paljon aikaa eikä sivu ollut tallessakaan eli teki hyvää lukaista uudestaan.

Heti lukiessani törmäsin siihen seikkaan, mikä ärsyttää minua suunnattomasti: eläinlääkärit eivät usein/aina anna kunnollisia ohjeita määräämilleen lääkityksille, aivan käsittämätöntä! Eivätkö he halua koirien parantuvan?
Vilin diagnoosi on todennäköisesti oikea, koska hoito puree. Ripulia, ilmavaivoja ja verioksenteluja Vilillä ei onneksi ole ollutkaan. Kaikki vaiva on "vain" vatsassa. Jatkan nyt lääkitystä pitkään, kuten ell suosittelikin ja toivon, että Vili kestää ne lääkkeet hyvin.