Sivut

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Puhdas poju

Närkästyneet terveiset saunasta!

Kuten kuvastakin näkyy, niin Vili ei erikoisemmin pidä pesupäivästä. Taitaa olla lähes kaikilla koiruuksilla sama juttu. Onhan se tilanne aika alistava koiralle, vaikka toisaalta näin ihmisen näkökulmasta katsottuna sen pitäisi olla mukavaa, kun jynssätään ja krapsutetaan joka puolelta.
Tuohon sampooseen olen edelleenkin tyytyväinen, täytyypä kipaista Prismaan ostamaan varastoon muutama varasampoopullo, vanha kokemus kun sanoo, että moni hyvä poistuu markkinoilta...


 
Olen aikaisempia koiriani pessyt vain aniharvoin. Edesmennyt Niilo-lapinkoira eli 12 vuotiaaksi ja kävi elämänsä aikana vain kaksi kertaa kunnon pesulla, kerran pentuna ja kerran aikuisena. Silti koira oli hyvälle tuoksuva, puhdas, hyvinvoipa. Niilo oli sellainen itsepuhdistautuva kaikin puolin, sitä ei tarvinnut edes kammata tai harjata, tuuli vei karvanvaihdon aikaan karvatkin. Tassupesuja tehtiin kyllä  useasti. Luonnonvaraiset eläimetkään eivät käy shampoopesuilla eikä niitä kukaan kampaa, ja niin vaan terve kettukin näyttää aina kauniilta ja siistiltä. Niilo oli kai sitten luomukoira. Ei oltu turkkia ehditty jalostamaan liian tiheäksi, kuten oli toisella lapinkoirallani Hessulla. Hessu olikin sitten Niilon vastakohta, mitä turkkiin tulee, ja muutenkin. Lapinkoiriemme aikana asuimme puhtaan luonnon keskellä eikä koirat siksikään erityisemmin joutuneet lialle alttiiksi.
Toista se on kaupunkikoiran elämässä. Vilkasliikenteisten katujen varrella asuva koira, kuten Vili, likastuu kyllä nopeasti. Hävettävän harvoin olen tähän mennessä pessyt Viliä, mutta nyt kun on hyvä shampoo löytynyt, niin alan pesemään Viliä tiuhempaan. Närkästyneitä saunaterveisiä on tulevaisuudessa siis odotettavissa vähän useammin...

3 kommenttia:

Myrsky kirjoitti...

Hmm... Ei välttämättä ihan kivaa? Iskä jo eilen tuntui puhuvan kylvetyksestä, kun rapsutan ja kapsutan kinkkujani koko ajan. Mukavaa kesää sulle, Vili!

Danny ja Eikka kirjoitti...

Ihana Vili vähän mököttää :) Eikalla kohta pesu ja trimmaus edessä. Laitan aina muoviset "matot" kylppäriin pesun ajaksi, ne nähdessään Eikka lähtee saman tien kauas pois :D Kiltisti kyllä kylvyssä jaksaa olla, mutta silti aina sama dramaattinen ele matot nähdessään :)

Liftari kirjoitti...

Yhtä mököttävän loukkaantuneen näköinen kuin Essi pesun jälkeen. Katse kertoo; ettäs kehtaat ja katokin että kuivaat tän turkin kun kert6a kastelitkin.
Ja meillä ainakin dramaattisesti suitaan joka karva järjestykseen, niinkuin ne olisivat mennet ihan sekaisin pesusta. Ja sitten kuitenkin on hyvä olla puhtaana ja hyväntuoksuisena.
Kunhan Vili tuosta kuivui, oli varmaan tosi mukava olla. Siitepölyt jäivät sinne lattiakaivoon.
Terveiset Vilille.