Sivut

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Palmusunnuntain mietteitä

Vilin potkupuvun toimivuus on ollut huonohkoa. Vili ei pyri aktiivisesti siitä pois, mutta vaikka puvun istuvuus on melko tiukka, niin poika saa jotenkin lyhyet jalkansa pois kaikista lahkeista ja on sitten täysin avuton ja jalaton maanmatonen.
Täytynee jatkaa tuotekehittelyä.

Eilen illalla sitten aukeni avanne siihen vasempaan peppupuoliskoon. Vili pelästyi kovasti, kun yhtäkkiä housunsa olivat märät. Suihkun alla sieltä tuli runsaasti kudosnesteitä tai mitä lienevätkään, onneksi kuitenkin täysin hajuttomia. Se tuntui helpottavan Vilin oloa.
Jätin Vilin "potkuputken" nyt pois käytöstä ja olen antanut Vilin halutessaan nuolla sitä avannetta ja siivota omatoimisesti niitä nesteitä pois. Ainakin toistaiseksi peppu näyttää ihan hyvältä.

Sitten vielä kuin kruununa kaiken päälle, Vili söi ulkona todistetusti yhden nappulan! Luulin sitä ensin jäniksen papanaksi, mutta kuivamuonanappula se oli. Joku oksennettu kasa kai.
Ulkoilu ulottui tänään sentään kauemmaksi kuin vain pihalle, pari metriä eteenpäin, istahdus, pari metriä eteenpäin, istahdus jne. Aavistus kadoksissa ollutta leikkimieltä ilmeni aamulla ja hapankorppukin maistui. Kakkaaminen oli kivuliasta ja vaikeaa ja se sai Vilin mielialan laskemaan.

Kyllä tästä nyt riesa tuli. Toivottavasti Vili paranee täysin. Muitakin, huonompia  mahdollisuuksia kuulemma on... Olen hiukan katkera, että pitää uutta vaivaa tulla, kun juuri on edellisestä selvitty. En osannut kai olla tarpeeksi kiitollinen ja nöyrä, vai olinko liian ylpeä ja onnellinen, kun Viliä nyt jo taas rangaistaan?

Tällaisia terveydellisesti sekundapentuja kuten Vili, tuottavat nuo Vilin kasvattajan kaltaiset kennelinpitäjät. Vili on onneksemme luonteeltaan aivan täydellinen koira, meidän rakas pieni Vilimme.

Eläinlääkäriasema

Onko liikaa vaadittu, että

* potilasta vastaanotettaessa perehdyttäisiin edes tärkeimpiin potilastietoihin?
* asiakkaalle annetaan mukaan oikea määrä lääkkeitä?
* kerrotaan suullisesti tai kirjallisesti, jos joku lääkkeistä on ravistettava ennen käyttöä?
* annetaan ohjeet, jos osaa lääkkeistä ei saa antaa samanaikaisesti muitten kanssa?
* noudatettaisiin Eviran suositusta rokotteiden antamisessa, esim. rabies-rokotetta ei suositella annettavaksi samanaikaisesti muiden rokotteiden kanssa?
* huomioitaisiin kaikki varotoimet allergisen koiran lääkityksessä, toisin sanoen annettaisiin omistajalle edes mahdollisuus ilmaista mielipiteensä?
* lääkkeen lisä- ja apuaineet huomioitaisiin mahdollisen allergisen reaktion poissulkemiseksi?
* pitkäaikaisen kortisonihoidon pariksi annettaisiin mahansuojalääkitys, ettei närästystä tai peräti vatsahaavaa pääse syntymään?

Olen käynyt Vilin kanssa vain 3x rokotuksessa ja 3x terveydellisten ongelmien takia eläinlääkäriasemalla ja kaikki edellä mainitut epäkohdat ovat sattuneet kohdallemme.

Suuri osa lemmikinomistajista on tavallisia ihmisiä ilman perehtyneisyyttä eläinlääkintään. He eivät varmaan useinkaan kyseenalaista mitään eläinlääkärin tekemisiä, vaan luottavat häneen aivan kuten pitäisikin voida luottaa.
Itsekin olen maallikko, mutta sentään terveydenhoidon ammattilainen, joten suhtaudun kriittisesti ja osaan etsiä tietoa ja varmistella ohjeiden oikeellisuutta, tiettyyn rajaan saakka.
Minua ärsyttää suunnattomasti, että löydän puutteita eläinlääkärien toiminnassa. Miten heihin voi luottaa, kun aihetta siihen ei ole? Olen toki kokenut siellä ystävällistä kohtelua, mutta siitähän ei tässä olekaan kysymys.

Ovatko kaikki eläinlääkäriasemat tavalla tai toisella hälläväliä-asenteisia? Mielessä käy ajatus eläinlääkäriaseman vaihtamisesta, joskin autottomana ihmisenä on ajateltava myös etäisyyttä. Entä jos mennään ojasta allikkoon?

5 kommenttia:

K kirjoitti...

Pakko kommentoida tota lääkäriaseman vaihtamista.
Jos kyseessä on tuo lähin eläinlääkäri, vaihtakaa ehdottomasti!!

Liftari kirjoitti...

Minulla on positiivisia kokemuksia siitä monen vuoden ajalta.Ja kaikilta muiltakin. En voi sanoa , että eroa olisi. Sen kummemmin palvelussa kuin muussakaan osaamisessa.

Liftari kirjoitti...

Siis edelliseen selvennykseksi. Positiivisia kokemuksia tuolta eläinlääkäriasemalta ja samanlaisia kokemuksia muiltakin , itse asiassa kaikilta läheisiltä eläinlääkäriasemilta parinkymmenen vuoden ajalta.

creek kirjoitti...

Eläinlääkärit. Ikuinen kysymysmerkki todella, onko just sama eläinlääkäri jonkun toisen asiakkaan kanssa yhtä kiinnostunut ja tunnollinen kuin toisen potilaan? Nähtävästi ei.

Meillä noita kokemuksia löytyy liikaakin, ja jotenkin tuntuu että nämä ellit mitä meillä nyt on tukena, ni ne on pitäny ikäänkuin herättää huomaamaan meidät. Nämä jotka meillä nyt on, ovat kyllä saaneet kuulla kuinka kiitollinen olen heistä, vaikka on mennyt vähän sukset ristiin jossain vaiheessa.

Itse eläinlääkäriasemista taas mielestäni löytyy laidasta laitaan porukkaa. Paikallisessa ei ole kuin yksi jonka kelpuutan meille, eikä ne muut enää meitä huoliskaan. Tunne on molemminpuolinen.
Viikissä meitä hoitaa myös yksi.

Kannattaa yrittää löytää se luottolääkäri, ja aina kiikuttaa samalle. Jos jollakulla ei kiinnosta, niin vaihda. Vaikeaa "se oikea" on löytää, mutta mikäpä ei olis..

Hanne kirjoitti...

Tässä ei valitettavasti voi nimeltä mainiten vaihtaa kokemuksia, mutta jos joku haluaa kertoa minulle jotain, niin mm. sähköpostiosoitteeni löytyy profiilistani...
Jos Vili joutuu esim. siihen anaalirauhastenpoistoleikkaukseen, niin kyllä haluaisin tietää mahdollisimman paljon siitä klinikasta, jossa hänet sitten operoidaan.
Varsinkin pienen koiran narkoosi on taitolaji ja lisäksi vielä mahdolliset allergiset reaktiot, puhumattakaan eläinlääkärin perustaidoista.