Sivut

lauantai 30. huhtikuuta 2011

Vapun tunnelmia...

Vapputunnelmat ovat kellarissa.

Vili rapsuttelee ja kirputtaa tassuja ja mahaansa ja kylkiään enemmän kuin haluaisin nähdä. Aamuyön herättelyt eivät myöskään ole mitään mukavia asioita. Ei minulle, koska yöuni jää lyhyeksi, mutta varsinkaan Vilille ne ovat kurjia. Vili ei herätä, jos voi hyvin eli Vili voi jollain tapaa huonosti.

Minun käy Viliä niin sääli. Lyhyitä ovat ne auvoiset ajanjaksot, jolloin ei ole vaivanvaivaa ollut, leikki on maistunut ja poika on ollut oikein "iloisella päällä, kuin koira liukkaalla jäällä". Nyt ei leikki maistu, ruokaa sentään syö. Mielessä on käynyt jo kortisonin antaminenkin, toistaiseksi enemmänkin oman mielenrauhani takia. Ihan vielä ei olla siinä vaiheessa, että Vilin on pakko saada jotain. Pikkupiruna vaivaa pelko myös siitä, että anaalirauhasen vaiva uusiutuu.

Tassuja olen huuhdellut laimealla omenaviinietikkavedellä, olen kokenut sen paremmaksi kuin Betadinehuuhtelut, ainakin tässä vaiheessa. Siinä on se hyvä puoli, että etikkavesi saa jäädä tassuihin hillitsemään kutinaa, sen sijaan Betadine täytyy aina huolellisesti huuhtoa pois, ettei päädy nuolemalla Vilin massuun.

Kevät on tullut. Ensimmäinen punkki poistettu Vilistä.

2 kommenttia:

Arttu kirjoitti...

Tuli mieleen maitohappobakteerituotteista, että sopiiko Teho Bakt Vilille? Se on ihan eläimille tarkoitettu. En itsekään uskaltanut sitä antaa vielä viime kesänä, mutta viime talvena ostin vatsavaivojen varalle, ja hyvä aine on ollut.
Toivotaan tosiaan, että se on antibiootti, joka kiusaa, ja vaiva loppuu, kun omat bakteerit taas palautuu.
Iloista vappua ja kevättä sinulle ja Vilille.

Hanne kirjoitti...

Mai,
kiitti vinkistä! Enpä taas tullut ajatelleeksi tuota TehoBaktia, sitä meillä on kotona ja on sopinut ja maistunut Vilille.
Otin sen nyt heti käyttöön.

Jos Vilin kutinat ei parissa viikossa häviä, niin sitten syyllistä etsitään siitepölyistä...

Vappua toivotellen!