Sivut

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Päivä eilisen jälkeen

Iltamyöhään saakka Vili oli melkein jalaton, nukkui vaan. Pelkäsin Vilin vallan kuolevan...
Hieroin häntä ja pidin lämpimänä. Vettä sai yhden millin ruiskusta, koska ei ollut juonut ollenkaan eikä edes edellisenäkään päivänä ja nieleminen oli aivan olematonta. Söi kuitenkin kaksi kertaa ruokaa. Pissareissut olivat istumatuokioita pihamaalla, siinä kaikki. Nyt aamulla Vili on sentään jaloillaan, ruoka ei maistu, vettä on juonut ja käynyt kertaalleen pissalla.

Kuinka ollakaan, niin tämä ryökäle Vili ylettyy sittenkin nuolemaan peppuaan! Olisi pitänyt ottaa sieltä eläinlääkäriasemalta kauluri varoiksi mukaan. Emäntä joutui lähtemään Prismaan vauvanvaateostoksille, kun oma mielikuvitus ei tuottanut mitään toteuttamiskelpoista ideaa kauluriksi. Mukaan sieltä lähti vauvan potkuhousut vetoketjulla, koko 80, halvin mahdollinen, tosin halvaksi sitä ei voi sanoa.
Hiukan ompeluhommia ja sitten puku kovan taistelun jälkeen saatiin päälle. Se onkin varsinainen taitolaji saada vetoketju kiinni jättämättä Vilin pitkiä vatsakarvoja vetskarin väliin. Puku olisi saanut olla numeroa isompi, mutta kaupasta ei löytynyt.


Eilisestä eläinlääkärikäynnistä kritiikkiä vielä sen verran, että vaikka ohjeessa sanottiin antibiooteista 10 päivän kuuri, niin tabletteja saatiin vain 6 kpl. Toisekseen jäi harmittamaan se herätyspiikki, sitä en olisi halunnut, en varsinkaan sillä perusteella, että "on mukavampi kantaa kun ei ole ihan vetelä". Se ei olisi ollut pakollinen lääke ja olisin halunnut välttää juuri ne turhat. No, miksi sitten annoin laittaa sen herätteen? Sitä ei valitettavasti minulta kysytty, hoitaja pisti sitä jo ja samalla sanoi, että "on mukavampi kantaa kun ei ole ihan vetelä". Luulin sen olevan sitä kipulääkettä ja antibiootteja, niiden antamisesta oli jo juttua ollutkin. Vili ei edes herännyt koko päivänä mitenkään niin paljon, että olisi ollut edes mukavampi kantaa...

5 kommenttia:

Arttu kirjoitti...

Pikaista toipumista Vilille. Kyllä se vakavaksi vetää, kun tehdään tuommonen toimenpide ja pumpataan lääkkeitä täyteen pikkukoira. Mutta Vili toipuu, se on jo osoittanut vahvistuneensa muistakin krempoista, ja selviää tästäkin.
Voimia sinulle itsellesi hoitamiseen.

Arttu kirjoitti...

Ai niin, jos juominen on kovin vähäistä, Nutrisal-jauhetta saa apteekista. Sitä ruuan ja juoman joukkoon, niin nesteyttää paremmin ja nopeammin.

creek kirjoitti...

Voi ei, kylläpä koetellaan :(

Mun kaverilla on tipsumix, jolta leikattiin jo nuorena anaalirauhaset, kun pakkasivat jatkuvasti tulehtumaan. Hyvin toipui leikkauksesta ja onneksi Vilikin on niin nuori vielä.

Pikaisia paranemisia Vilille.

Jemima kirjoitti...

Voi ei miten pientä koetellaan :(. Tsemppiä ja paranemisia täältäkin suunnalta, olette ajatuksissamme! Niin ne vain vastoinkäymiset tuppaa kerääntymään samoille yksilöille.

Eiköhän Vili tästäkin vielä jaloilleen nouse, kuten ennenkin.

Hanne kirjoitti...

Mai, creek ja Jemima,
täytyy luottaa siihen, että Vili on vahva sissi ja selättää nämäkin vaivat.
Nutrisalia meillä onkin kotona, jäänne marsuiltamme, pääsipäs vallan unohtumaan...

Kuin feeniks-lintu, on tarkoitus tästäkin siivilleen (= jaloilleen) nousta!