Sivut

tiistai 5. heinäkuuta 2011

Heleä heinäkuu

Wikipedia
Äkkiäpä tämä kesä hupenee, jo ollaan heinäkuussa! Täytyypä pitää varansa, ettei syksy yllätä, vaan ennen sitä ehtii nauttia tästä kauniista vuodenajasta täysin siemauksin. Lämpötilakin kun on nyt pohjoisen ihmiselle tutuissa lukemissa eli kookosöljy on taas jähmeää. Siinä onkin kesälämpömittaria kerrakseen, jos öljy on jähmeää, on korkeintaan +25 astetta, jos juoksevaa, niin lämpöä on vähintään +26. Enempää ei ihmisen tarvitse tietää, tuohan riittää mainiosti...
Vili vietti nuo "juoksevanöljynpäivät" maaten ja syömättä, mitä nyt vähän henkensä pitimiksi närppi. Kermaviiliä lähinnä. Ehdin jo hieman huolestumaan tuosta syömättömyydestä, mutta nyt maistuu ruoka taas senkin edestä. Stoppi tuli kylläkin kauralimalle, Vili ei suostu sitä enää syömään. Olen yrittänyt eri versioita ja määriä, mutta ei syö. Siispä en anna toistaiseksi ainakaan. Kermaviili maistuu onneksi vielä.

Gastriitin hoitoon on myös jo taas tullut muutos. Tuskin olin edellisen postauksen kirjoittanut, niin jo heti seuraavana päivänä Vili vaikutti jotenkin hyvin poissaolevalta, pahoinvoiva ehkä, en tiedä. Liitin sen kuitenkin Antepsin-tablettiin, koska siitä on aikaisemminkin tullut outoja olotiloja. En ole varma, osaanko lukea Viliä tarpeeksi hyvin, mutta päättelin, että en nyt sitten toistaiseksi anna sitä Antepsiniäkään enää. Nyt olen antanut Vilille jo 6 päivän ajan Pepcid 5 mg eli vain ½ tablettia, ensin 2 kertaa päivässä ja nyt kokeilen antamista vain yöksi. Yöt ovatkin sujuneet hyvin. Joka ilta silti jännitän tulevaa yötä, koska se olisi taas takapakkia, jos se sujuisi huonosti. Oksentelua ei ole ilmennyt, hyvä niin. Aikamoista arvuuttelua tämä hoito on.
Vilin gastraattia ei ole sen enempiä tutkittu eikä sen tilaa tarkkaan määritelty. Onko se lievä vatsakatarri vai peräti mahahaava? Jos siitä jatkossakin tulee olemaan riesaa, niin kai se täytyy tutkituttaa oikein perinpohjin.

Merkillinen juttu on, että Vilin oikea korva, joka on tähän asti aina ollut neitseellisen puhdas, on alkanut likastumaan. Sen sijaan vasen korva, joka aikaisemmin oli se töhnivä, on ollut jo kauan täysin siisti. Mikä sitä oikeaa korvaa likastaa? Se ei ole tulehtuneen oloinen, Vili ei raavi eikä ravistele sitä.
Kutina on taas ollut runsasta, mikä lie sitäkin taas aiheuttaa. Peruna? Hellepäivinä söi kermaviilin lisäksi vain keitettyä perunaa, jota isäntä jalomielisesti Vilille pilkkoi. Nyt on sitten perunansyöttökielto voimassa

Hassu juttu, mutta juuri siksi pakko kertoa. Televisiossa pyörii se Saunalahden (typerä) laamamainos, jonka jokainen on varmaan nähnyt. Kun se esitetään, Vili havahtuu haukkumaan, vaikka ei edes näe televisiota. Siinä ei koirat hauku eikä siinä ole mielestäni mitään erikoisia ääniä. Olen testannut Vilin reagointia tuohon mainokseen ja joka kerta sama juttu. Vili ei juokse television luo, katsoo kuitenkin siihen suuntaan ja samalla vilkuilee ulko-ovelle päin. Täytyyhän minullakin haasteita olla, joten aion vielä selvittää, mikä ääni tai tietty sana saa Vilin reagoimaan tuolla tavalla...

Ihminen saa ilonsa pienistä asioista, niin minäkin, kun eilen tipahti postiluukusta eläinlääkärilehti! Ihan ilmainen. Lehdestä ilmestyy tänä vuonna vielä toinenkin numero ja sen lukeminen sujuu hyvin netissäkin. Lähettäjänä eläinlääkäriasema, jossa olen käynyt aikaisempien koirieni ym. eläinten kanssa. Pitäisiköhän siirtyä heidän asiakkaakseen taas, jospa tämä oli vinkkivitonen...
Kamu-lehti

2 kommenttia:

Liftari kirjoitti...

Oi, tulispa meillekin toi lehti. Ihan kiva juttu ilmaislehtenä tuollainen, jossa olis asiaa ja tietoa toivon mukaan. ettei pelkkiä mainoksia.

Mekään ei olla pystytty sitä selvittämään miksi Onni katsoo vain tiettyjä sarjoja tv:stä ja toisista ei välitä mitään. Ja miksi hän pitää juuri vieraskielisistä sarjoista ja filmeistä. Sekin on hauskaa että Viktoria Stillwellin kehonkieli on niin voimakasta , että jos Viktoria sanoo "sit" niin Onnihan istuu eikä hievahda mihinkään.
Hassua se laama-agility mainos, sillä laamoilla todella on agility kisoja. sitä ei moni ole tiennyt.
Ne on noi kutinapuuskat arvoituksia meilläkin. Olen arvellut, että ehkä jotain siitepölyä sitten on erityisen paljon sinä päivänä.
Närästyksen kanssa meillä pelataan mutu-tuntumalla. Jos on röyhtäilyä eikä oikeen löydy sopivaa pötkötyspaikkaa ja kerjätään erityisesti huomiota, käydään Antepsin varastolla. Ja loppuilta ja yö sujuukin sitten mukavasti. Olen tyytyväinen ettei mitään vahvempaa juurikaan ole tarvinnut käyttää. Pidän ne takataskussa senpahimman päivän varalle.

tervkkuja vilille ja mukavia kesäpäiviä. Äläkä syö Vili ruohoa, siinä on paljon pahoja happoja massullesi.

Hanne kirjoitti...

Maija,
on ne aika epeleitä nuo koirat. Edesmennyt Hessu-koirani jaksoi katsella puolet Babe-elokuvasta sohvalla istuen ja vanhat Lassie-filmit oli hälle myös mieleen, vaikka olivat mustavalkoisia.
Tiedätkö, Vili ei syö ollenkaan ruohoa, ei pidä vihanneksistakaan, johtuneeko siitä. Ne ex-koirani laidunsivat kuin lehmät (eivät kuitenkaan koskaan oksentaneet sen jälkeen) ja tykkäsivät porkkanoista ja muistakin vihanneksista.
Terveisiä Essilään!