Sivut

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Jatkoa...

Vilin vointi on hyvä. Ei ole mitään takapakkia enää tullut. On iloinen ja reipas, sääkin ulkona on Vilin mieleen.

Olen nyt mielessäni käynyt läpi tuota maanantaiaamua hetki hetkeltä ja tältä näyttää asioitten kulku:

* kuulen aamuvarhaisella Vilin kakistelevan, mietin, mikähän sillä nyt on kurkussa, joku karva ehkä, en nouse katsomaan
* Vili kävi aamupissalla, ei halunnut lenkille, vaan heti takaisin kotiin
* hetkeä myöhemmin Vilin hengitys oli kuulemma hiukan vinkunut ja sitten alkoi huohottamaan
* minut herätettiin siihen tilanteeseen, kello oli ehkä 7.30
* nostin Vilin syliini, hän tuntui tavallista lämpimämmältä, oli täysin vetelä, kieli roikkui täydeltä pituudeltaan ulkona ja silmät kiiluivat pelokkaan näköisinä
* nopea pukeutuminen ja soitto eläinlääkärille klo 7.50, käskettiin tulla heti (ihme, että vastasivat, aukioloaika alkoi vasta klo 8)
* klo 8 oltiin klinikalla, Vilin tilanne alkoi olla ohi, häntä roikkui edelleen alhaalla eikä halunnut mielellään kävellä
* kotiin tultuamme nukkui 7 tuntia yhtämittaisesti, sen jälkeen oli taas oma itsensä

Mitään lääkkeitä Vili ei saanut, paitsi sen kortisoniannoksen, joka oli ohjelmassa muutenkin.
Minusta tuntuu, että se oli joku allerginen reaktio jollekin. Yrtit? Oikeastaan se on ainoa mahdollinen vaihtoehto. Ruoka on edelleen samaa, jota on saanutkin, mitään ei ole muutettu.
Uskallanko jatkaa yrttipillereitten antamista? Minkälainen on koiran yhtäkkinen allergiareaktio? Anafylaktinen reaktio? Maallikkona on niin vaikea osata löytää vastauksia...

2 kommenttia:

Liftari kirjoitti...

"Vakavin ja kohtalokkain allergian muoto on anafylaktinen shokki. Anafylaktinen shokki voi laueta nautitun aineen, rokotteen, lääkkeen tai hyönteisen piston aiheuttamana. Sairastuneella koiralla on hengitysvaikeuksia ja ikenet ovat vaaleat verenpaineen laskun vuoksi. Koira tarvitsee välitöntä eläinlääkärin hoitoa".
Näin selitettiin yhdessä artikkelissa. Osittain minusta sopii tuohon ja osittain ei. Yleensä noin raju reaktio tulee välittömästi, kun on nautittu jotain allergisoivaa. Jos Vili oli jo syönyt aiemminkin niitä kapseleita, tuntuisi ettei se voi olla se. Sen sijaan tuli mieleen, että saiko jotain suuhunsa kun kävi pisulla? Vaikka jos oireili jo aamulla kakistelemalla niin ei se sitten voi olla niin. On tosiaan outo juttu ja harmittaa jos jää selkiämättä.Jättää pelkoa tuollainen.
No pääasia, että poju on nyt kunnossa.

Hanne kirjoitti...

Sepä se, kun ei tiedä. Sitä esittää itselleen kysymyksiä, joihin ei ole vastauksia.
En nyt minäkään enää usko sen olleen mikään allergiareaktio, sillä ei Vili aamullakaan saanut mitään suuhunsa eikä ulkona ole mitään ottanut, kun oli niin kiire sisälle.
Mikä lie kramppi ollut. Toivottavasti ei toistu, se oli niin pelottava kohtaus kokea.