Sivut

lauantai 12. kesäkuuta 2010

Tassunhoitoa

Vilin tassut punoittavat aina välillä. Olen pohtinut, mikä olisi se paras keino hoitaa niitä. Tietenkin Vilin tapauksessa hoitoa täytyy tulla ensisijaisesti sisältä päin eli ruuan pitäisi olla sellaista, joka ei aiheuta tassujen punoitusta. Helpotusta pitää lisäksi tietenkin antaa myös ulkoa päin.
Jos tassut ovat ärsyyntyneet pelkästään ulkoisesta syystä, kuvittelen niiden hoitamisen silloin olevan helpompaa.

Suolavesihuuhtelu
Tietämäni mukaan suolavesi on desinfioivaa ja erittäin hyvää iholle. Ihmisille myös! Akneihon hoidossa kuulemma se on vertaansa vailla. Itse olen käyttänyt suhdetta yksi litra vettä ja yksi ruokalusikallinen suolaa. Ei tarvitse huuhtoa iholta pois.


Mäntysuopahuuhtelu
Mäntysuopa on myös kuulemma aseptista ja desinfioivaa ja erittäin hyvää varsinkin hiivatassuille. se on emäksinen aine ja sen pH on noin 10.
Loraus mäntysuopaa pesuveteen, sitten huuhtelu ja kuivaus.

Betadinekäsittely
Minulle on edelleen epäselvää, miten tämän Betadinen kanssa toimitaan. Sitä pitäisi kai sivellä anturoitten väliin ja antaa kuivua. Entä sitten? Koira kai aloittaa nuolemaan sitä pois ja se ei varman ole kovin terveellistä.

Lääkkeet , apteekista saatavat, tassujen hoitoon
Niistä ei itselläni ole lainkaan kokemusta. Vierastan sitä, että jätän tassuihin koiran nuoltavaksi lääkeaineita. Kauluria en halua koirallani käyttää kuin äärimmäisessä tapauksessa. Kuvittelen sen olevan sietämätöntä, jos kovasti kutiaa eikä pääse sitä edes nuolemalla lievittämään. Ainakaan omalle kohdalleni en haluaisi sellaista tilannetta. Jos kutisee, niin täytyy raapia...

Muut hoitoaineet

Löysin uuden PROB-hoitosarjan, valmistaja Ekholm Nordic. Kokemusta siitä ei vielä ole, mutta kuulostaa sangen mielenkiintoiselta:
PROB öljy toimii myös moniin iho-ongelmiin kuten sieni-ihottumiin, tulehduksiin ym. Koirien tassuongelmat häviävät noin viikossa. Haavat paranevat tavallisesti muutamassa päivässä.
Käytetään myös koirien furunkuloosi- ja hotspot oireiden lieventämiseen.
PROB Voide on lääkitsevä ja pehmentävä, monikäyttöinen, ei kirvele haavoissa,pehmittää nopeasti ihon, tassut jne. Rauhoittaa myös kutisevan ärtyneen ihon. Super Voide sisältää aloeveraa. Käytetään vaikeissa tapauksissa ja hoidon alussa.

PROB-tuotteet ovat rekisteröity EU:ssa eläinlääkärituotteiden alle, mutta ne eivät ole lääkkeitä, vaan myrkyttömiä luonnontuotteita.


Tummeli. Se on se voide, jota joskus laitan Vilin anturoihin, se imeytyy nopeasti ja on hajutonta, desinfioivaa ja eläimille tarkoitettua. Olen huomannut, että tuubissa myytävän Tummelin tuoteseloste on erilainen kuin purkissa myytävän Tummelin. Itse osta aina sen purkin.

Se on iso purkki, säilyy kuitenkin hyvin ja sitä voi käyttää koko perhe ihonhoitoon.

Oma suosikkitapani tassunhoitoon on pelkkä vesipesu. Käytän haaleaa tai jopa viileää vettä. En edes kuivaa föönillä vaan pelkästään pehmeällä pyyheliinalla. Uskon, että liika hoitaminen on pahasta ja saa koiran vain entistä innokkaammin nuolemaan anturoitaan.

Tassunhoitoa on myös kynsien leikkaaminen. Vilin kynsiä ei kesällä tarvitse paljon lyhentää, mutta talvella ne kasvavat nopsaan.
Meillä on käytössä kahdet erilaiset leikkurit. Molemmat käteviä.


Millers Forge USAlaiset erittäin laadukkaat ja koko koiraniän kestävät leikkurit


Tavalliset ihmisille tarkoitetut kynsileikkuritTämmöiset purnukat löytyvät meiltä myös Vilin anturoiden hoitoon. Ylempänä olevaa käyttää emäntäkin joskus. Näitä käytetään oikeastaan vain talvella.

Ei kommentteja: