Sivut

maanantai 21. kesäkuuta 2010

Murheita tulossa?

Vili aiheuttaa murheita.
Viime päivinä Vilille ei ole ruoka maistunut, ajattelin, että on vain nirso, mutta ilmeisesti siitä ei ole kysymys. Viikonlopun aikana olen heittänyt aterian toisensa jälkeen pois eikä Vili ole tänäänkään vielä mitään syönyt. Kello on jo 19, kun tätä kirjoittelen.
Eilen päivällä Vili söi broilerinkaulan ja ihan hiukan omaa ruokaansa. Tänään annoin myös broilerinkaulan, Vili söi sen, mutta oksensi sen jo vartin kuluttua kokonaisuudessaan. Vili on myös sangen haluton ja väsynyt. Ei leiki. Viime yön oli levoton ja herätteli klo 4 alkaen jatkuvasti ilman mitään näkyvää syytä.

Lähes kaksi viikkoa Vili on ollut pienemmällä kortisoniannoksella.Vaaniiko Viliä nyt Addisonin tauti eli lisämunuaisen kuorikerroksen vajaatoiminta? Olen hyvin huolestunut. Tämä tästä vielä puuttuu.
"Joskus pitkäaikaisen kortisonilääkityksen lopettamisen jälkeen koiran lisämunuaiskuori ei enää toimikaan. Addisonin tautia sairastava koira on usein väsynyt, innoton ja sillä on huono ruokahalu. Tällainen oireilu voi jatkua pitkäänkin. Oksentelua ja ripulointia voi myös esiintyä ja sairautta voi helposti ensin luulla tavanomaiseksi mahataudiksi.".

Toinen asia vielä.
Soitin eläinlääkäriasemalle ja tiedustelin Vilin pikkupentuna saamia loishäätöjä. Sellaista tietoa sieltä ei löytynyt lainkaan. Itse kuitenkin olen ollut läsnä, kun eläinlääkäri katsoi tietokoneelta ja varmensi asian, että Vili oli todellakin saanut mainitsemani loishäädöt.

Ei kommentteja: