Sivut

torstai 24. kesäkuuta 2010

Juhannuksena

Nyt on kulunut kuukausi tätä eliminaatiodieettiä. Silti korva töhnääntyy ja tassut punoittavat ja Vili rapsuaa aina välillä.
- Olisiko jo pitänyt huomata, jos kana on se Vilille sopiva ruoka?
- Vai onko kana se allergisoiva?
- Syötetäänkö nykykanoja, tai oikeammin broilereita, vielä kalarehulla? Vilihän on kalalle todistetusti allerginen.
- Entä ne kaikki kasvuhormonit, lääkkeet, joita tuotantoeläimiin käytetään?
- Mitä jäämiä edellämainituista on lihoissa vielä jäljellä, kun ne lojuvat kaupan tiskillä?

Pitäisikö jo vaihtaa muuhun eliminaatiodieettiin?

Eilen haimme ruokasatsin koiranmuona-autolta. Se on todella kätevä tapa hankkia koiralle ruuat. Tämä oli nyt ensimmäinen kerta, mutta taatusti ei viimeinen. Sieltä olin tilannut myös Poro-Mixiä, silmällä pitäen sitä, että siirryn ruokkimaan Viliä poronlihalla. Nyt annoinkin sitä jo hiukan sekoitettuna nykyiseen ruokaan. En uskalla kertaheitolla vaihtaa ruuan laatua, siinä porossa on myös tattaripuuroa ja parempi kai antaa ensin varovasti. Mielellään Vili sitä kyllä söi.
Toisaalta mietin, jos jatkaisin vielä broileridieetillä.

Vili on ollut taas ihan normaali sen parin päivän takaisen "pahoinvoinnin" jälkeen. Broilerinkaulatkin on syönyt oksentamatta. Uskaltaisinko jo huokaista, ettei ole Addison vaanimassa nurkan takana?

Huomenna on sitten se ratkaisun päivä. En tiedä vieläkään, miten annan jatkossa tuota kortisonia. Päätän, on pakko päättää huomenna.

2 kommenttia:

Jagster kirjoitti...

Rehun allergisoivia protweoteiineja ei mene syöjän lihaksistoon. Protskut pilkotaan ohutsuolessa ja systeemi rakentaa niistä koiran tarvitsemia proteiineja. Koira, tai broikku, ei siis muutu kalaksi syömällä kalaa.

Kasvuhormoneja ei käytetä. Määrätyt lääkkeet ovat sallittuja, mutta niiden varoajat takaavat sen, että kaupan tiskillä olevassa lihassa ei lääkejäämiä ole. valvonta on todella tiukkaa. Mutta jos ostat "pimeää lihaa", niin silloin tietysti on olemassa riski.

Oletko harkinnut vaihtoehtoa, että kyseessä ei edes ole allergia?

Hanne kirjoitti...

Kiitokset noista tärkeistä tiedoista!
Mikä muu tulisi sitten kysymykseen kuin allergia?
Kerro ihmeessä, kaikki tiedonmuruset otetaan kiitollisuudella vastaan!