Sivut

perjantai 25. toukokuuta 2012

Vili vastaa

Essi Messinen emäntänsä Liftarin opastuksella haastattelee Viliä. Kysymyksiä piti olla 11 kpl, mutta Essi tykkäsi, että mikä tusina se semmoinen on, eikö emäntä osaa laskea vai loppuiko mielikuvitus ja lisäsi sitten vielä yhden. Essi oli antanut oman haastattelunsa kauniil Turu murttel, mut Vilin vastaukset kirjataan ihan kirjakielellä. Vili ku ei ossa tota turu murret oikeaoppisest ja oikesta kans sen takia, et muutki ymmärtävä, mitä Vili fundeeras...


se uusi
1. Millainen on petisi?
- mikä niistä? Mulla on monta petiä. Yksi on isännän kirjoituspöydän alla, siellä nukun, jos olen jotenkin pipi tai jos on kylmä, eli parvekkeen ovi on auki ja sieltä vetää. Yksi peti on mamman kirjoituspöydän vieressä, se on uusin peti, hieno ortopedinen, mutta vierastan sitä vielä. Kolmas peti on mun eka peti ja se rakkain, se on olohuoneen nurkassa paikassa, josta näen koko kodin. Kukaan ei pääse ohitseni huomaamattani, kaikki on hallinnassa. Niin, sitten mulla on yksi petintapainen kyttäyskassi eteisessä, siellä en koskaan nuku, pidän vain vahtia tai jos pelottaa, niin sinne on hyvä luikahtaa.
2. Lihaa vai kalaa kuppiin?
- sekä että, molempi parempi. Njam. Jos on peräisin isännän lautaselta, niin sitten oikein njam-njam.


3. Pitääkö sinusta puhua sanalla hän vai se?
- sekä että, molempi parempi, mutta minulla on muitakin nimiä kuin Se ja Hän. Kuuntelen (en siis tottele) sujuvasti sellaisia kutsuja kuin Ville, Vilijonkka, Villi, Willchen, Vilimai, muutamia mainitakseni.

lempilelu

4. Lempilelusi?
- ehdottomasti vauva-ajan leluni, jonka sain lapsuudenkodistani mukaan, kun muutin meille. Toiseksi paras on nahkahanska.

5. Kutittaako sinua ja milloin?
- juu, kutittaa. Onneksi vain silloin tällöin eikä niin paljon kuin joskus aikaisemmin. Siis kutittaa vähän ja harvoin. Nykyään.
6. Pidätkö metsästä?
- tykkään. Ihan yhtä paljon kuin jalkakäytävistä, pihoista, Prisman parkkipaikasta, kaikki kelpaa. Metsässä ei kylläkään ole mitään tarkkailttavaa, kun siellä ei ole bussipysäkkejä eikä talojen ovia. Onneksi on sentään hajuja ja merkkauspaikkoja ja se jokikin on metsässä. Mun pikkuruisessa metsässäni. 

7. Meri vai järvi, kummassa uit mieluummin?
- meri? järvi? onko ne sama kuin kylpyamme? Minä en tunne kuin pikkuisen oman jokeni, mutta se ei nyt ole kuin kahlaamiseen sopivan syvä, mutta sitten kun sataa rankasti, niin sitten voisin kokeilla uimistakin. Se olisi kuulemma terveellistä mun pitkälle selälleni.

8. Osaatko uida? (hihihihiiiii...Tiuku ei osaa, niin menee kuin kivi pohjaan ja räpiköi)
- eikö kaikki koirat osaa... kauheaa, jos en osaakaan! Hukun!

9. Saatko nukkua sängyssä mamman kainalossa?
- juu, saisin juu, mutta en tykkää. Tulee kuuma ja hiki haisee, ei, kyllä mun mammani saa nukkua yksin kainalonsa kanssa. Voisi kyllä laittaa vaikka vähän dödöä. Ehkä sinne joku sitten uskaltautuisi.

10. Tykkäätkö katsoa teeveetä?
- en enää, nuorempana kyllä, niitä lastenohjelmia, joissa oli koiria ja muita eläimiä. Saunalahden mainokset olivat kans kivoja, mutta eivät enää jaksa kiinnostaa. Onkohan mainosten taso laskenut? Eikö niillä ole varaa tehdä enää kunnon mainoksia? Vai onko mun makuni kehittynyt?

11. Oletko ellulla hankala potilas vai kiva muksu?
- minäkö hankala? Ehei, olen oikea mallipotilas nyt, kun on joka kerta sama tuttu elli. En kyllä siltikään tykkää mennä ellille, kun ei koskaan tiedä, mitä ylläriä on tulossa, onnekseni ei siellä usein käydä. Meidän elli kehuukin minua aina, edellinen elli sanoi, että taidan olla sekarotuinen, se ei ollut kivasti sanottu, vaikka ihan mielelläni olisinkin sellainen, mutta että sillai sanotaan...huomasin, kuinka mammani kalpeni, ajatteli varmaan heti niitä euroja, jotka oli minusta maksanut.

12. Oleksää koira??? (Hups, tipahti yks ylimääräinen kysymys.)
- ei, en oo oikeasti koira, vaikka moni niin luulee. Olen tiibetinspanieli (huom. 50% kissageenejä), lisäksi mulla on monta virkaa, kuten  talonvahti,  kerrostalokyttääjä,  liikenteenlaskija. Prisman ulkovahti ja Jaaninojan lautturi. Lisäksi olen vielä palvelusväkeni isäntä.

Kuten huomaatte, vastaukset ovat yhtä kuivia kuin emäntäni mielikuvitus. Totinen ja yksioikoinen ihminen kun on. Askeettinen ja niukka. Valitettavasti huomaan muistuttavani aina enemmän ja enemmän isäntäväkeäni. Emäntäni kylläkin kääntää asian just toisinpäin, että muka minä olisin se tosikko ja kuiva tyyppi, jota he vähitellen alkavat muistuttaa.

* Messinen sanoi, että tähän kuuluu myös se, että keksii 11 kysymystä lisää jollekin vastattavaksi. Huhhuh.....mahdanko osata. Messisestä ei nyt ole apua, mutta tässä tulee. Meiltä herui vain 10 kysymystä. Kopioikaa, jos joku haluu tentattavaksi!

1. Minkä ikäisenä olet muuttanut nykyiseen perheeseesi?
2. Paljonko sinulla oli sisaruksia ja oletko niitten kanssa vieläkin tekemisissä?
3. Jyrsitkö puruluita vai niitä aitoja, ehtoja? Siis ei aita vaan aito eikä ehto vaan ehta...
4. Tykkäätkö kissoista? 
5. Onko sulla paljon koirakavereita?
6. Onko sulla inhokkikavereita?
7. Onko sun ihmisillä ollut aikaisemminkin koiria vai oletko eka harjoittelukappale?
8. Oletko käynyt koirakoulua vai kuka on sinut opettanut tavoille?
9. Oletko miellyttämisenhaluinen? Siis mielisteletkö kotiväkeäsi mielelläsi? 
10. Lempileikkisi? Mistä leikistä ihmisesi kanssa tykkäät eniten?

Terveisin
Vili

Kyttäyskassi

6 kommenttia:

Liftari kirjoitti...

Hianoi vastauksii olit Vili laittanu. Jeskamandeeera, että oon ny kade sulle. Kyttäyskassi ja noin upee. Mää oisin kyl just tommosta vailla. Ja Tiuku ! Se se vasta tommosta rakastaiskin. se on aina jossan piilos. Äiree meinas ostaa sille semmosen iklu-koirapetin. ostaskin. Olis sit piilos täälläki. Aina se haalii ton äireen itelleen.
Hianot kysymykset, voi ku tietäis kuka vastaa, nii vois sit lukee.

Maria, mäyräkoirien ihminen kirjoitti...

Pätevät vastaukset :) Kyttäyskassin kuva lisäksi erinomainen, hehe! :)

Hanne kirjoitti...

Kukas se noi hianot kysymykset keksi? Hianoihin kysymyksi on helppo vastat.

Hanne kirjoitti...

Vilin viisaus loistanee vastauksista, kukin tulkitkoon sen viisauden määrän ihan itse...

Laura ja Mauri kirjoitti...

Heips Vili, mielenkiinnolla odotan mitkä on sinun kokemukset tuosta ortopedisestä sängystäsi, katselin nimittäin Mauri-sedälle taannoin sitä myös mutta en vielä tilannut. Kyttäyskassista en viitsi mäyräkoiralle kertoakaan, mokoma naapurikyttä vihertyisi kateudesta :-)

Hanne kirjoitti...

Vilin omat kokemukset ovat vähäisiä. Muutaman kerran herra on itse asettautunut pedille ja joitakin kertoja olen kantanut nukkuvan Vilin siihen jatkamaan nokosiaan. Hyvin on siinä nukkunut kannettuna, mutta eihän kannettu vesi kaivossa pysy eli Vili vierastaa petiä edelleenkin. Muutaman kuukauden on tuo peti ollut meillä. Vili tykkää perinteistä eli se vauvapeti tuntuu edelleenkin rakkaimmalta.
Itse tykkään tästä ortopedisestä petistä, jos mahtuisin, menisin itse siihen makoilemaan. Sen patjan pinta on mukavan röpöllinen ja tekisi varmaan hyvää minunkin selälleni.
Olen suunnitellut vaihtavani pedin paikkaa, jospa se saisi Vilin itse innostumaan siitä. Ressu kun ei näytä ymmärtävän hyvän päälle. Ainakaan tässä asiassa.
Infona: Vilin peti on pituudeltaan noin 75 cm (ulkomitta) ja 60-65 cm sisämitta.