Sivut

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Sitkeän sissin sekalaiset

Voi olla, että asia on niin, sillä jollain tavalla sen on oltava, harvoin on, että jokin asia ei ole millään tavalla. (Svejk)

Niinpä,  jotenkin on tämän ruokailunkin oltava, niin, näin tai noin. Vili on osoittautunut sitkeäksi sissiksi. Ensimmäiset päivät uuden ruokailusysteemin alkaessa Vili tuli toimeen kai ns. pyhällähengellä tai saksaksi sanottuna von Luft und Liebe. Ihan ensimmäisenä päivänä Vili osoitti ihastuttavan laajaa ääniskaalaa. Keittiöstä kuului hiljaista murinaa, surinaa, maukumista, naukumista, narinaa ja vanhan saranan valitusta. Toivottua reaktiota palvelijoilta ei kuulunut ja sen huomattuaan Vili lopetti mouruamisen ja ylväästi sieti nälkäisen koiran kohtalonsa, mukisematta ja tyynesti. Sitkeä sissi.

pari päivää sitten oli vielä näin keväistä, nyt on maass' valkeaa taas...

Sitten vähitellen ruokailurytmi vakiintui noin kahteen ateriaan vuorokaudessa. Tuo noin tarkoittaa, että kahden aterian välillä Vili saa pientä välipalaa. Tämä tuntuu tällä hetkellä hyvältä ratkaisulta. Olisin mielelläni kuullut enemmän toisten koirien ruokailuratkaisuista, mutta nämä muutamat kommentit, jotka sain, olivat kaikki samansuuntaisia ja vahvistivat valintaa.
Jos nyt ilmenee närästystä, niin en aio enää siirtyä neljään ruokailuun, vaan lisään pieniä välipaloja päivään.
Tänään aion valmistaa kokeeksi pienen annoksen "yrjölänpuuroa" á la Vili eli lihaperunapaistosta. Perästä kuuluu, sanoi torven tekijä eli saapa nähdä, mitä poika tykkää siitä...

*******

hinta 66 senttiä kpl

Tällaisia hammashoitopuruluita Vili sai maistiaisiksi 10 kpl. Ne ovat 7,5 cm pitkiä ja valmistusaineina mainitaan vehnägluteiini, luonnollisia aromeja, selluloosa, glyseriini, maitoproteiini, rosmariini, kuivattu persilja, klorofylli, minttuöljy (0,5%)
Analyysi: proteiineja 50%, rasvaa 0,26%, kuituja 2,5%, tuhkaa 2%, kosteutta 12%
Vili saa sunnuntaisin yhden, tykkää kovasti ja syö sitä hitaan hartaasti nakerrellen.*******

4 kommenttia:

Myrsky kirjoitti...

Mää tykkään äipän kaa nro 2. Siin on niiku luantoo ja luamuu. On se ykkönenkin koree.

Maria kirjoitti...

Lennikin tykkää kakkosesta!

Anonyymi kirjoitti...

Kakkonen, kakkonen!!

Hanne kirjoitti...

Pakko teitä oli uskoa, kiitos!