Sivut

maanantai 21. marraskuuta 2011

Testitulokset

Vilin haima todettiin terveeksi, mikään labratuloksissa ei viitannut haiman sairauteen. Vakavammin suhtaudutaan nyt eläinlääkärin epäilemään selkärangan aristukseen, jonka totesi jo yleistutkimuksessa, mutta röntgenin mukaan mitään ei kuitenkaan näkynyt. Röntgentutkimus ei välttämättä kerro koko totuutta, ainoastaan magneettikuvaus tai TT-tutkimus olisi tarpeeksi tarkka löytämään kaikki poikkeamat.
Muistelin entisen eläinlääkärin myös sanoneen jotain rintarangasta ja kaivoin vanhat paperit esille ja niinhän siellä luki "voi olla pientä aristusta rintarangan alueella, mutta ei selvästi (25.10.2010 )".

Kuulemma 60 päivän tulehduskipulääkekuuri olisi sopiva hoitojakso tälle vaivalle. Nyt edetään kuitenkin seuraavasti:
10 päivää Rimadyl 10 mg aamuin illoin + 10 päivää Rimadyliä 10 mg iltaisin, sitten soittopyyntö lääkärille ja suunnitellaan jatko. Lisäksi vältettävä rasitusta sekä hyppyjä, varsinkin ylhäältä alaspäin.

Täytyy mainita, että tämä samainen eläinlääkäri aikoinaan pelasti Vilin edeltäjäkoiran Hessun elämälle. Hessun ollessa 3 vuotias, se alkoi ontumaan toista etutassuaan eikä ontuminen ottanut loppuakseen. Vein Hessun lääkärille, otettiin rtg-kuvat ja tutkittiin kaikin puolin. Lääkäri ei löytänyt parantavaa hoitoa Hessun ontumaan, vaan sanoi, että minun kannattaa vähitellen totutella ajatukseen, että Hessu ei tule olemaan pitkäikäinen koira. Ontuma tulee pahenemaan ja lisäksi Hessulla on erittäin huonot lonkat, joten lopetus tulee viimeistään lähivuosina ajankohtaiseksi.
En voinut hyväksyä tuota lopputulosta siltä istumalta ja kyselin puskaradion välityksellä, voisiko joku suositella minulle jotain hyvää eläinlääkäriä. Niin päädyin Hessun kanssa tälle samalle lääkärille, jossa nyt käyn Vilin kanssa. Hän katseli Hessun röntgenkuvia ja tutki ja käski minunkin kokeilla sormilla tiettyjä kohtia Hessun "olkapäässä". Siellä oli herneenkokoinen kivikova pallukka lihaksessa ja hoidoksi määrättiin kuukauden tulehduskipulääkekuuri ja samanpituinen vuodelepo. Hessun kohdalla se tarkoitti vain pissalla käyntiä eikä mitään sen pidempiä ulkoiluja. Hessu parani täydellisesti eikä ontunut ikinä enää. Lonkkien takia Hessulle suositeltiin paljon vapaata liikuntaa maastossa, jotta lihakset vahvistuvat ja siten tukevat huonoja lonkkia. Hessu eli 11 vuotiaaksi.

Vili on tänään ollut rauhallisempi, eikä niin riehakas kuin edelliset päivät. Tänään ruokahalukin on pysynyt aisoissa eikä ole mourunnut lisää. Nyt Vili syö neljä kertaa päivässä eli jokaisen lenkin jälkeen. Yöt on nukkunut läpi ja minäkin tietysti. Jo neljä perättäistä yötä! Vähitellen tulevat univelat maksettua...

7 kommenttia:

Liftari kirjoitti...

Voiks sanoo, että upeeta ja hienoo ??? Kun ei nyt sitten mitään ihan kamalaa ollutkaan. Ja varmasti Vilin kohdalla selätät tämän vaivan, kun se Hessunkin kohdalla onnistui.
Tästä se lähtee nyt Vilin parempi elo.
Essi täyttää ylihuomenna viisi ja minusta jotenkin on rauhoittuneet kutinat. Josko ikä olisi nyt tasaannuttanut hormoonitoiminnat yms. kierroksia aiheuttavat jutut jotka laukaisee allergiat. Toivotaan näin. Jotta voisi kirjoitella koirajuttuja ilman alkutekstiä; oltiin taas lääkärissä.
Suukkoja Vili, olet ihana. Pehmoinen hali Messiseltä.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea, menestystä Vilin hyvään ja uuteen eloon & iloon!! Jos tuosta selästä löytyi syy, niin tarvitseeko paljon muuta hoitoa kuin riehumista vähän välttää?
Tosi hienoa!
t.PP & Pippanen

annamari kirjoitti...

Että on kiva kuulla näin hyviä uutisia! Ja olette molemmat saaneet nukuttuakin kunnolla- hyvä, hyvä! ♥

Osaavalla eläinlääkärillä on kyllä iso merkitys. Taidanpa joskus postata itsekin aiheesta.

Yhtä hyviä päiviä toivon teille paljon lisää! Ü

Myrsky kirjoitti...

Hyvää yötä ja kauniita unia, eikä kipuja enää ollenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Oletko koskaan käyttänyt Viliä hierottavana? Lihasjännitykset voivat aiheuttaa hermopuristuksia ja esim. selkärangan nikamien vikoja, jotka saattaa aiheuttaa erilaisia kiputiloja ja sairauksia.

Suosittelisin ehdottomasti kokeilemaan!

Hanne kirjoitti...

Vilille on jo hyväksi haukuttu hieroja katsottuna. Kunhan kipulääkekuuri on ohi, sitten mennään käsittelyyn tai oikeammin hieroja tulee kotikäynnille.

Kiitos teille kaikille, jotka iloitsette Vilin paremmasta voinnista, on paljon kivempaa iloita yhdessä kuin hehkutella ihan itsekseen. ♥

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että hierontaa on tiedossa!
Kun lueskelin noita teidän juttuja, niin kovasti alkoi mietityttää, että ehkä siellä on jumeja/hermopuristuksia takana, mitkä aiheuttaa erilaisia oireita. Kipulääke helpottaa hetkeksi, kuten itselläkin jos on esim. pahasti niskat jumissa ja pää kipeä. Kipu kuitenkin palaa, jos ei jumeja hoida pois. Useimmiten koira myös alkaa muuttaa asentoa/liikkumista sellaiseksi, että kipu ei tunnu, mutta rasittaa tällöin taas vääriä lihaksia ja oravanpyörä on valmis. Mielenkiinnolla odotan kuulumisia, kun hieroja on käynyt!