Sivut

tiistai 29. marraskuuta 2011

Arkeen paluuta

Juhlat on juhlittu ja nyt Vili voi hetkisen hengähtää ja totutella uuteen petiinsä. Kiitokset onnittelijoille!

Nyt on kaksi päivää eletty niin, että Vili saa kipulääkkeen vain yöksi ja tätä annostusta olisi tarkoitus jatkaa kaikenkaikkiaan 10 päivää. Edelliset 10 päivää Vili sai aamuin illoin kipulääkkeen. Eläinlääkärin kanssa oli puhetta siitä, että jos se yksi kipulääkeannos ei tunnu riittävän, voin antaa edelleenkin 2x vrk.
Edellisten 10 päivän aikana Vili ei oksentanut kertaakaan ja ruoka maistui paremmin kuin milloinkaan aikaisemmin. Söi kuin hevonen. Nyt tänään on oksentanut sulamatonta ruokaa jo kaksi kertaa, kahden tunnin välein, neljä ja kuusi tuntia ruokailun jälkeen. Aamuruuan jälkeen ei ole syönyt enää mitään, mikä on ok tässä tilanteessa. Muuten on ihan virkeä ja leikkisä ja kaikki yöt on nukkunut hyvin.
Tosin tänään on möyrinyt sängynpeittojen alla, mikä on Vilin kohdalla aina merkki jostain huonosta. Huomasin myös Vilin aivan selvästi välttelevän kylvyn jälkeen sänkyyn hyppäämistä, jossa yleensä kiehnaa itsensä kuivaksi.

Kysymys kuuluu: onko tällä kipulääkevähennyksellä jotain tekemistä tuon oksentelun kanssa? Mistä tiedän, pärjääkö yhdellä tabletilla? Vili kun ei kerro mitään...

Hiukan rapsutustakin on ilmennyt. Ei mitään hälyttävää, vaikka kaikki kutina saa kyllä meikäläisen hälytyskellot soimaan. Kipulääkkeessä on makuaineena sianmaksajauhe, se voi olla syy. Muuta en nyt keksikkään. Ensi kerralla on kai paras ostaa niitä ei-maustettuja tabletteja. Perunaa Vili syö aika paljon, sekin voi aiheuttaa kutinoita... Muuta hiilihydraattia Vili ei perunan lisäksi saakaan.

* Yhteenveto-sivulta löytyy nippelitietoa Vilin asioista.


Uuden elinvuoden Vili aloitti kylpemällä. Edellisestä kerrasta on kulunut 3 kk ja se tuntuu olevan Vilille sopiva pesuväli. Toki tassuja ja vatsanalustaa huuhdellaan aina tarvittaessa. Eläinlääkärin kanssa oli juttua kylvetyksestä. Ohjeeksi hän sanoi "niin harvoin kuin mahdollista ja niin usein kuin tarpeellista". Kerroin peseväni Vilin neljännesvuosittain liikenteen likaistaman ympäristön takia, siihen lääkäri huomautti, että "muistakaa sitten käyttää mahdollisimman hellävaraista shampoota, jos noinkin usein joutuu pesemään".

7 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Mä olen pessyt Hugon viimeksi kohta vuosi sitten... tai siis, pestään sen vatsa- ja tassukarvat jokaisen lenkin jälkeen, ja korvakarvat aina silloin tällöin, mutta koko koiran pesusta shampoolla on tosiaan kohta vuosi. Bichonia sai sillon aikoinaan pestä ihan riittämiin, Hugo ei samalla lailla edes likastu vaan turkki pysyy puhtaana luonnostaan.

Toivottavasti Vilin kipuilut helppaa ja alkaa ruokakin taas maistua.

Hanne kirjoitti...

Tiia,
minä en myöskään perusta koiran jatkuvasta pesemisestä. Edesmennyt koirani lähes 12 vuotisen elämänsä aikana joutui pesulle tasan kaksi kertaa. Silloin tosin emme asuneet vilkasliikenteisen kadun varrella, vaan metsän keskellä. Koirani turkki tuoksui aina raikkaalle ja vaihtaahan koira karvojaan kerran-kaksi vuodessa. Se on kuin saisi puhtaat vaatteet yllensä.

annamari kirjoitti...

Jotenkin tulee mieleen, että kipulääkken vähennyksellä ja sen jälkeen ilmenneillä oireilla olisi yhteys. Itse varmaan kokeilisin taas kahta kipulääkeannosta päivässä ja seuraisin, mitä muille oireille tapahtuu. Tai soittaisin ellille ja kysyisin hänen mielipidettään.

Todella suloinen kuva märästä Vilistä, oih! ♥ Hyvän vinkin sain aikoinaan Ineksen kasvattajalta koiran pesuun. Hän käski käyttää Marseille saippuaa. Aito Marseille sisältää 72% kasviöljyä ja sen takia se ei pese koiran ihosta luonnollisia rasvoja pois, mutta rasvaisuutensa takia puhdistaa turkin silti todella hyvin. Meidän edesmenneellä, iho-ongelmaisella Westie-kaksikolla Marseille oli ehdottomasti paras "shampoo". Suosittelen kokeilemaan! Ainakin Stockalta saa myös nestemmäistä Marseillea, joka on tosi hyvää ja riittoisaa. Pullo, jossa on valkoinen teksti, on täysin tuoksuton. Tässä vielä osoite, josta voit käydä kurkkamassa, mitä tarkoitan:

https://stockmann.com/cat/fi/La-Compagnie-de-Provence/12718/11392/11392#Odatedesc;

Voikaahan mahdollisimman hyvin!

Hanne kirjoitti...

annamari,
kiitos vinkistä, pannaan korvan taa seuraavaa kaupunkireissua varten! Itse tunnen Marseillesaippuan vain saippuana, en tiennytkään, että siitä on nestemäisiä versioita olemassa.
Vilin kipulääkityksestä olikin sellainen sopimus, että voin huoleti jatkaa isommalla vrk-annoksella, jos siltä tuntuu. Ja siltä se nyt tuntuu...

Myrsky kirjoitti...

Minutkin on pari kertaa pesty. Syy oli se, kun tuli vähän pyöriskeltyä hiirenraadolla ja kakkendaalikasassa. Joo, haisin.

Vili, me aatellaan sua...

Liftari kirjoitti...

Voi tuota Vilin kylpykuvaa. Siis niin syliinotettavan näköinen, aivan ihana pää.
Essillä on parsonille tyypillinen "likaahylkivä" turkki, jolle riittää useimmiten vain pyyheliinan näyttö. Likka pestään sitten, kun turkiin tulee jotain tosi likaista mömmöä tai se tuoksuu likaiselle. Shampoona käytetään jotain lempeää. Pongasin tuosta Annamarin postauksesta tuon saippua idea ja sitä pitääkin kokeilla.
Mukavaa itsenäisyyspäivää, josta Onni varmaan sanoisi, että itsepäisyyspäivä kun Tiukua kattoo.
Tsemppiä Vilille, että selättää nuo kaikki vaivat jouluun mennessä.

Hanne kirjoitti...

Myrsky,
hyi sinua, hyi hyi. Et kai enää sorru moisiin penikkatemppuihin kuin raadoissa kiehnaamiseen? Penskana sitä tulee tehtyä kaikenlaista vähemmän viisasta. Kyllä se siitä.

Maija,
Essillä on vissiin sellainen karkeahko turkki, sellainen pysyykin puhtoisena ihan itsestään. Vilin turkki on silkkimäinen, pehmeä ja sekin varmaan pysyisi puhtaana kauan, jos ei asuttaisi liikenteen keskellä.
Hyvää itse/n/p/äisyyspäivää sinne Essilään myös!