Sivut

tiistai 13. syyskuuta 2011

Jopas jotakin

Aivan pakko kirjoittaa lyhyt selonteko!
Vili ei ole sitten lauantain jälkeen enää ollenkaan nuollut ranteitaan/nilkkojaan eikä kirputtanut takajalkojaan. Uskomatonta, mutta totta ainakin vielä tänään, huomisesta en tiedä... Anturat ovat myös ihan ok-kunnossa.

Mistähän moinen johtuu? Ruokavaliossa ei mikään ole muuttunut. Syksy tosin on ehtinyt vähän pidemmälle.
- joko joku kipu on loppunut tai sitten siitepölykausi on tältä vuodelta päättynyt.
- tai sitten joku muu, tuntematon syy.


Lihapullia rakkaimmalle ( = koiralle)250 g naudanjauhelihaa (vaihtoehtoisesti 3 purkkia tonnikalaa vedessä)
2 isoa keitettyä perunaa
2 kananmunaa
1 iso porkkana raastettuna
1 rkl laadukasta öljyä
½ kuppia juustoraastetta
1 kupillinen grahamjauhoa
½ kuppia tuoretta yrttisilppua (esim. persiljaa, salviaa)


* kuori perunat, soseuta ja sekoita taikinaksi muitten raaka-aineitten kanssa.
* pyörittele veteen kastetuin käsin halutun kokoisiksi pyöryköiksi.
* paista leivinpaperin päällä uunissa noin 180 °C kullanruskeiksi, noin 30 minuuttia, sitten jatka paistamista 60 °C lämpötilassa noin tunnin ajan, jotta pyörykät kuivahtavat.
* valmiit pyörykät saavat vielä kuivahtaa hyvin huoneenlämmössä.
* säilyvät jääkaapissa noin viikon ajan.
* käteviä ottaa mukaan reissuun tai koulutukseen!

5 kommenttia:

Liftari kirjoitti...

Jukra, noita vois syödä itekin (ihan kasvisversiona, sillä lihaan en koske). NJAM sanoisi Essi, joten pitääpäs kokeilla. Treeninamejakin tarvitaan ja piilotusleikkinameja, joten kaikin puolin kätevä resepti. Ei tarvitse edes hellapoliisina olla tuota valmistaessa.

Mukavaa, että Vilillä on taas asiat paremmin. Oiskohan nää vaan niitä heijasteita kropan muistista ja puhdistautumisesta? Koska Vili pääsee testeihin? siitä saatte sitten taas paljon osviittaa mitä polkua ei kannata lähtee kuleksimaan. Vaikka taitaapi olla niin, että allergisen koiran kanssa talsitpa mitä polkua tahansa, on aina polulla niitä kiviä.
Tulipa mieleeni, että onko tuo silhuettikuva Linnanmäeltä kotoisin ja sinusta. Itsellänikin on sellainen, olin silloin 9v. Joten en taida sitä skannata omaan blogiini.......paitsi eksyttääkseni lukijoita :)

Hanne kirjoitti...

Maija,
eiköhän noita lihapalleroita kannata tehdä heti tuplasatsi ja tarjota sille 2-lahkeisellekin rakkaimmalle? Lihalaatua on helppo muuttaa, vaikkapa karitsan jauhelihaksi jne.

Juu, Linnamäellä tuo silhuettikuva on saksilla leikattu, olin silloin 15 vuotias. Ties vaikka olisimme olleet siellä samana kesänä ja jonottaneet vaikkapa peräkkäin? Silloin oli tupeeraus kunniassaan, mikä näkyy tuosta pöyhkeästä tukastanikin.
Me iloitsemme Vilin kanssa tästä paremmasta vaiheesta taas ja toivomme, että se kestää mahdollisimman kauan. Lääkärille mennään vasta kuun lopulla.
Mitenkä Essi voi? Vililtä terkkuja.

PS. Vili on vasta nyt kiinnostunut juoksunartuista, aina aikaisemmin on käyttäytynyt kuin eunukki ja nyt on vallan villiintynyt. Poika täyttää pian jo 3 vuotta, onkohan vähän myöhäiskypsä, vai onko kortisoni latistanut hormooneja?

Liftari kirjoitti...

Ei se kortisoni ole latistanut . Onni on vasta nyt päässyt kuluneen vuoden aikana oikein likkojen makuun. Eli toiset pojut on vaan vähän hittaampia syttymään tyttöjen perään. Liekö syy sitten siinä, että on niin paljon muutakin katseltavaa. Samalla Onniin tuli myös syvä reviiritietoisuus, eli suojelevuus ja mustasukkaisuuskin Essin ja Tiukun suhteen.
Semmosta se on poikien kanssa. Essi ja Tiuku on olleet paljon , paljon tietoisempia itsestään. Essikin osaa oikein keikuttaa takamustaan, kun mieluinen uros on maisemissa.

Anonyymi kirjoitti...

täytyy laittaa Pippasestamme viestiä,jos Viliä tai jotakuta toista koiraa helpottaa...tänään tuli Pippasen allergiatestin(verikoe) tulokset.Erilaisia heiniä,puita ja esim.maito, herne,kalkkuna + 2xvarastopunkki ja erilaisia sieniä allergialistalla :(((
Siedätyshoitoa kokeilemme 9kk:n ajan, toivomme parasta. Tulipahan siihen pentueeseen ja kenneliin allerginen yksilö!! Tätähän se tiesi ja tästä puhuttiin, että meidän tuurilla koira on allerginen. Mutta en todella tarkoittanut, että sen pitää olla allerginen!!!
Niin harmittaa ja petyttää, ettei ole tottakaan! Mutta onpahan kutinan syyt nyt selvillä ja talvi on tulossa, joten ainakin heinien osalta luulisi tilanteen helpottavan.
Joko Vili on käynyt allergiatesteissä / lääkärissä? Saiko Vili apua lääkäriltä?
Syksyisin terveisin PP

Hanne kirjoitti...

Anonyymi,
ainakin yksi askel eteenpäin Pippasen kohdalla, kun testit on tehty. Onnea siedätyshoitoon, monet ovat siitä avun saaneet, minulle se on vielä täysi mysteeri, koko siedätys. Pitäisi kai perehtyä...
Vili vielä odottelee niitä mahdollisia testejä, vasta kuun lopulla mennään eläinlääkärille. Ne otetaan, jos lääkäri on sitä mieltä, antaas kattoo ny.
Onhan se kurjaa, kun koira on allerginen, minullakin tämä on elämäni ensimmäinen allerginen koira, vaikka aina on koiria nurkissa pyörinyt. Koiranpito muuttuu allergian myötä sangen haasteelliseksi, mutta ehkä silläkin on joku tarkoitus. Jos ei olisi allergiaa, voisi olla jotain muuta yhtä haasteellista, vaikkapa käytöshäiriöitä tai sairauksia.
Lykkyä tykö Pippaselle! ♥