Sivut

tiistai 27. syyskuuta 2011

No niin...

Eläinlääkärireissu on tehty. Takaisin on tultu pää täynnä asiaa, uskomatonta, että yhä vieläkin löytyy uutta tietoa ja uutta ajatusmallia. Liekö hyvä vai huono juttu, että ihminen (=minä) huomaa olleensa vähän tyhmä. Armeliaampaa olisi, jos sitä ei itse huomaisi, mutta tulevaisuuden kannalta on parempi hoksata olleensa vähemmän fiksu.
Päivä alkoi Vilin kannalta ankeasti. Paastoa koko aamupäivä, ei poika ymmärtänyt, vaikka kuinka selitin, että nyt on pakko paastota ja paluumatkalla saat sitten jo jotain suuhunpantavaa. Reissu oli stressaava Vilille, jo automatka oli Vilin kauhistus, kun ei saanut vapaasti tutkia taksin penkkejä ja käydä haistelemassa kuskia, vaan väkisin pidettiin sylissä. Vastaanottotilat täynnä koirien tuoksuja saivat Vilin kielen venymään uusiin ulottuvuuksiin. Vaikea uskoa, että meidän fiksu Vilimme käyttäytyy niin hunsvottimaisesti tietyissä stressitilanteissa.


Allergiatestit tuli otettua ja niistäkin opin jotain aivan uutta, jäi sen verran kuitenkin epäselväksi, että en näillä tiedoin enempiä kerrokaan. Vilistä otettiin myös tassuista teippinäyte, joka oli puhdas. Nyt odotellaan testin tuloksia ja vasta sitten suunnitellaan tulevaisuutta.

Tunsin olevani Vilin kanssa hyvissä käsissä. Mukaan saatiin kirjallista tietoa, joka oli kyllin selkeästi kirjoitettua, joten sopii erinomaisesti jaettavaksi meille asiakkaille. Uusia asioita olivat mm. Borlotti- eli Pintopapu ja Taaro sekä Turnipsi/nauris.

Olen vasta sisäistämässä lääkärikäynnin antia, siitä sitten enemmän joskus toiste.

5 kommenttia:

Liftari kirjoitti...

Hei tuskin jaksan odottaa mitä uutta olet haaviin saanut tiedonmurusia. Eli täällä nyt yksi janoava sielu odottaa, että prosessoi nyt pian ja vuodata tietosi meillekin.
Vili, hunsvottimainen !! Ei uskota. Vili sanois, että mamma on ylikiree niin kuin Essi yleensä sanoo tietyissä tilanteissa.
Kauanko kestää ennenkuin saat tietää tulokset?
Terveisiä Vilille, kunnon poika kumminkin

Hanne kirjoitti...

Maija,
parisen viikkoa menee tulosten saapumiseen. Minulla on niin pieni haavi, että se on nopeasti täynnä eikä se suinkaan tarkoita, että olisi kyse paljosta. Pieni haavi nääs...

Danny ja Eikka kirjoitti...

Ollaan Eikan kanssa menossa parin viikon päästä uudelle eläinlekurille, ei olla kahteen vuoteen käyty näiden allergiajuttujen tiimoilta lääkärissä, kaipailen uusia näkökulmia, vastauksia. Pyysin vanhalta tutulta asemalta Eikan allergiatestit kirjallisena kun en silloin niitä aikoinaan saanut. Ekalla kerralla otettiin verikokeesta sisäpölytestit ja kaikki arvot olivat negatiivisia. Puolen vuoden päästä otettiin uudestaan ja silloin useat arvot olivat positiivisia. Nyt tosiaan vasta älysin pyytää kaikki paperilla ja pääsin vertailemaan arvoja. Esim. ekalla kerralla pölypunkin arvo oli 12, toisella kerralla arvo oli 1123. Ihan järkky ero, Eikka kyllä soi jotain histamiinikuuria siihen aikaan kun ekat testit otettiin, ell sanoi silloin ettei sillä ole vaikutusta asiaan. Siitepölyarvot on otettu yhden kerran ja kaikki arvot olivat silloin negatiivisia. Kesällä kyllä rapsutellaan enemmän joten kyllä on hyvin mahdollista että siitepölyt aiheuttavat kutinaa myös. Olen kyllä ollut tietoinen että verikokeista otetut allergiatestit ovat aina kyseenalaisia. Mutta katsotaan nyt saanko mitään uutta tietoa, ajateltavaa tältä uudelta lääkäriltä.

Hanne kirjoitti...

Eikanemäntä,
Vili kutisi myös heinäkuussa oikein rajusti, vaikka ei nyt pitäisi olla siitepölyallergiaa. Voihan muitakin syitä olla.
En kauheasti ymmärrä noita allergiatestejä, mutta eläinlääkäri selitti jotain, että siitepölyt jää elimistön muistiin puoleksi vuodeksi, eli tammikuussa vielä voi ottaa sellaiset testit. Myös että kortisoni tai histamiini eivät ole esteitä testille, on vain tärkeää olla tiedossa niiden nauttiminen.
Jos nyt ollenkaan ymmärsin oikein?
Ja onhan se tietenkin mahdollista, että negatiiviset testit voivat muuttua positiivisiksi, eli allergia puhkeaa, vaikka aikaisemmin sitä ei ole ollut.
Sellainen asia jäi myös mieleeni Vilin näytteenoton yhteydessä, että liian nopeasti laskettu verinäyte ei ole kelvollinen, koska siitä rikkoutuvat punasolut. Vililtä piti ottaa uudestaan se näyte, koska ensimmäinen tuli ihan syöksymällä suonesta.
Saa nähdä, mitä Eikalle testit näyttää...

Danny ja Eikka kirjoitti...

Viimeksi siitepölytestit otettiin loka-marraskuussa jolloin takana siis pölyinen kesä joten olisi todennäköisempää että arvoissa näkyisi positiiviset tulokset jos on allergioita, mutta eipä näkynyt. Katsotaan nyt ehdoitteleeko tämä uusi lääkäri siitepölyjen osalta uusintatestiä. Toisaalta en tiedä mitä höytyä siitä tiedosta olisi, kesällä rapsutellaan enemmän ja tieto siitä että mille pölyille tai heinille on allerginen ei oireiluihin auta, toisaalta olen niin tiedonhaluinen että ehkä saatan suostuakkin :) Kiitos taas tiedonmurusista, olen taas hieman valaistunut mennessäni Eikan kanssa lääkäriin.