Sivut

lauantai 6. elokuuta 2011

Näin nyt

Elokuu on alkanut oikein mukavasti. Tämän kuun saldoon ei ole kertynyt (vielä) ainuttakaan lääkepilleriä! Antihistamiinia annoin heinäkuun lopulla neljänä päivänä, sitten jätin sen pois. Sen tehosta en osaa sanoa oikeastaan yhtään mitään.
Vili on nyt pärjännyt hienosti, kiitos siitä lankeaa kaiketi perunan jättämiselle pois ruokavaliosta. Kutinat ovat siis vähäisiä, sanoisinko, normaalilla tasolla, ja korvat ovat puhdistuneet ihan yhtäkkiä. Niin, että kyllä se aurinko paistaa taas risukasaankin.

Mieleeni tuli, että alan nyt seuraamaan, miten kodin imurointi vaikuttaa Vilin kutinoihin. Helteillä kodinsiivous jäi vähän vähemmälle ja Vilin kutinat samanaikaisesti lisääntyivät. Onko niillä jokin yhteys? Luulen kylläkin, että se on ollut perunan syytä, mutta kukapa tietää?

Hui - mikä koira tuo on? Vili poistui paikalta ripeästi ja kovasti muristen...

9 kommenttia:

Jemima kirjoitti...

Tosi kiva kuulla että Vili voi paremmin. Toivottavasti sama jatkuukin ja syypää ainaisille kutinoille selviäisi lopullisest.

Alvarin omistaja kirjoitti...

Hienoa jos kutina on talttunut. Olen epäillyt itse, että kodin pölyt ja talven lämmitys aiheuttavat Alvarille hieman tavallista enemmän kutinoita. Mitään tutkittua näyttöä asian suhteen ei ole.

Alvar ei tosin kärsi allergioista - onneksi. Raa'an lihan olen jättänyt kokonaan pois. Vatsa kun ei kestä sen syömistä.

Danny ja Eikka kirjoitti...

Ihana kuulla että Vili voi paremmin :) Ja kirottu potaatti, ei sitä turhaan varoitella tuolla nettifoorumeilla ja barffisivuistoilla. Ja ell heti ensimmäisenä sitä ehdoittelemassa hiilarinlähteeksi o_O Mutta hienoa että teillä sen karsiminen ruokavaliosta auttoi, taas askel eteenpäin tässä allergiaviidakossa.

Hanne kirjoitti...

Kyllä tuo peruna on varmaan oiva hiilihydraatinlähde, jos koira ei ole allerginen tai ei ainakaan reagoi potatin sokereihin. Harmittaa siksi, kun Vili sitä pottua niin mielellään söisi, mutta hyvä näin: perunaa ei ole enää tarjolla ollenkaan. Paitsi se 5% tölkkiruuassa.
Vili ei myöskään syö raakaa lihaa enää ollenkaan. Aikaisemmin söi jonkin verran, mutta nyt poika ei ollenkaan suostu moiseen. Sopii minulle kyllä näinkin.
En usko, että täydelliseen kutinattomuuteen päästään koskaan. Sen verran löytyy aina allergeeneja ympäristöstä, että hiukan joutuu rapsuttelemaan. Mutta sen kanssa voin kyllä elää ja Vili varsinkin, mitäs me pienistä, ei pienetkään meistä...

Liftari kirjoitti...

Hyvä Vili, rapsuttelua vaan kohtuudella.
Sellaista se on se risukasaolo, auringon säteitä tulee mutta vaan silloin tällöin. Ja sekin on hyvä.
Pölytön ympäristö on mahdoton ellei kuplassa meinaa asua. Mutta kaikki ponnistukset siihen suuntaan on kannattavia.
Hyviä vointeja ja terveiset Essilästä.

Anonyymi kirjoitti...

Allergioiden kanssa on kyllä välillä kuin suossa, kun ei tiedä mikä kutittaa. Itse olen oman koirani kohdalla vihdoin oppinut, että poissuljen aina ensin hiivan mahdollisuuden. Hiivaahan on normaalistikin koiran kehossa, mutta allerginen koira voi olla monesti todella herkistynyt sille ja pienikin liikakasvu aiheuttaa kutinaa, korvatulehduksia ym. Jätin pois esim. perunan, naudan ja sianlihan mitkä voi ruokkia hiivaa. Jos on sattunut joku tavallisuudesta poikkeava tilanne tai matka, joka saattaa aiheuttaa hiukan ylimääräistä stressiä, niin syötän koiralle heti ylimääräisen annoksen maitohappobakteeria sekä kuurin siankärsämöuutetta. Siltikin oireita saattaa jonkin verran alkaa ja kestää noin viikko-pari kun ovat ohi (eli siis aika kauan!) Mikäli tämä ei tepsi, sitten alan epäillä muuta aiheuttajaa. Tällä hetkellä tämä on kuitenkin toiminut ja koira on ollut helmikuusta asti lähes kutinaton yli kahteen vuoteen! Pari viikkoa sitten nakerreltiin tassuja ja rapsuteltiin, kun oli pihalla kaivinkoneita mylläämässä päivän ja ilmeisesti jonkin verran äänet kuitenkin koiraa stressasi. Nyt tilanne on onneksi taas tasaantunut, kiitos siankärsämöuutteen :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Vili ja emäntänsä!
Onpa tosi hienoa, että Vilin kutinat on poissa :) . Emäntä voi olla ylpeä, että ei ole kokeilut menneet hukkaan vaan pitkän kaavan kautta tulosta alkaa näkyä!!
Joku kirjoitteli, että sianliha ruokkii hiivaa, hmmm, tämä kutiseva Pippasemme syö possu-täysjyväriisiä kotona tehtyä. Kutina on vähentynyt, eikä bakteereja eikä tulehduksia ollut edellisellä ell käynnillä. No, nyt kun antibiootteja ei ole vähään aikaan syöty kutinaa on tullut. Maitohappobakteereja annoin antibioottien kanssa yhtä aikaa, en enää. Pitäisikö sitä jatkaa? Entä siankärsämöuute mistä saa, voisikohan sitä Pippalle kokeilla, mistä sitä voi ostaa?
Moni koiraihminen on sanonut, että sianliha aiheuttaa koiralle korvatulehdusta vaikkei mikään muu aiheutakkaan. Uskaltaisinkohan vastoin lääkärin määräystä kokeilla naudanlihaa ja riisiä? Ensi kuussa olisi allergiatestit. Saa nähdä selviääkö siitä mitään vai ei?!
Mukavia kutinattomia päiviä Vilille jatkossakin! PP

Anonyymi kirjoitti...

Höh, kirjoitin pitkän tekstin ja se hävisi taivaan tuuliin. Ylläolevalle vastailin siis, että maitohappobakteeria kannattaisi lisätä antibioottikuurin jälkeen parikin viikkoa. Hyvä vaihtoehto on luonnonjogurttia ruuan sekaan. Lorautan myös vähän omenaviinietikkaa tai puolukkasurvosta ruokaan happamoittamaan elimistöä. Siankärsämöuutetta saa luontaistuotekaupasta tai netistä, ainakin Hyvinvoinnin verkkokaupasta. Se puhdistaa elimistöä ja auttaa myös hiivaan. Tätä käytetään yleensä parin viikon kuureina, ei siis jatkuvasti.
Ruoka-allergioiden selvittämiseen ainoa oikea tapa on eliminaatiodieetti. Omalla koiralla teetettiin aikanaan testit ja koira kutisi turhaan pitkän aikaa väärien positiivisten tulosten takia, ennenkuin uskaltauduin kokeilemaan "allergisoivaa kanaa" ja kappas, kutinat alkoi loppua! Jos siis epäillään allergisoivaksi ruoka-aineita, niin ihan vain kokeilemalla eliminoidaan pois ne mitkä aiheuttaa kutinaa. Kärsivällisyyttä se vaatii. Tsemppiä!

Hanne kirjoitti...

Anonyymit,
mukavan pitkästi olette kommentoineet, hyvä lisä tähän blogin antiin nuo kommentit.
Sellaista tämä on aaltoliikettä, eihän allergia häviä koskaan, se ei ole parannettavissa, mutta hyvällä onnella ja sitkeällä ponnistelulla sen voi saada hallintaan.
Uusia allergiaa aiheuttavia voi silti ilmestyä elämän varrella eli vaaraa vaanii koko ajan ja joka paikassa.
Eliminaatiodieetti on vaativaa touhua. Pitää olla tarkka, että koko testin aikana koira ei saa mitään herkkuja dieetin ulkopuolelta, vieraat eivät saa antaa mitään namupaloja eikä koira saa "imuroida" kodin lattioilta murujakaan. Se vaatii siis todella tarkkaa huolellisuutta ja pitkää pinnaa omistajalta, koira kyllä sopeutuu siihen.
Tsemppiä teille ja meille!