Sivut

keskiviikko 31. elokuuta 2011

Koiranruokajuttuja

Vili (= minä) voitti eräässä valokuvakilpailussa 12 tölkkiä extrahyvää koiranruokaa. No, kaikki osallistuneet voittivat, koska herttaisista koirankuvista ei raati osannut valita sitä parasta. Tietenkään tuo ruoka ei ole Vilille sopivaa, joten tarjosin niitä tölkkejä eläinsuojeluyhdistykselle. Kiittäen ottavat kuulemma vastaan ja lupasivat noutaa ne täältä meiltä.

Ongelmalliseksi on osoittautunut tämä heppa-lammas-ruokavalio. Hevosen lihaa ei löytynyt koko kesän aikana "mistään", koska hevoset ovat olleet ilmaisruokinnassa laitumilla. Pääsiäisen mentyä on lampaanlihakin kortilla. Prisman pakasteallas on puolityhjä ja ne loput siellä olevat lammaspaistit ovat isoja ja niihin on ystävällisesti lisätty paksunpaksu rasvakerros, joka tässä tapauksessa menee ihan hukkaan. Hintakin on noussut aika tavalla sitten pääsiäisen.
Vauhti-Raksulle on vasta nyt taas ilmestynyt lammasta sekä hevosta, joten ehkäpä talvi on muonan puolesta turvattu. Onneksi meillä on vielä pakkasessa jotain ja sitten ovat hätävarana nuo Vilin Single-Protein-tölkit.


Vilille on varattuna eläinlääkäriaika loppukuulle ja mahdollisesti silloin otetaan allergiatestit. Se tietää Vilille paastopäivää, sellaiset ohjeet saatiin. Niistä sitten enemmän, kun ollaan siellä käyty.
Vilin rapsutukset ovat sellaista keskiluokkaa määrällisesti. Ihan kohdallaan ei vointi ole, mutta menettelee. Pääasia, että ei tarvitse lääkitä, ei ainakaan kortisonilla.

Kuukausi on lopuillaan ja kaikenkaikkiaan elokuu on ollut edeltävää huomattavasti parempi. Vaikkakin Vilin ranteet on nuoltu ihoon saakka, niin kortisonia Vili on saanut yhden ainoan kerran. Heinäkuu oli siinä suhteessa paljon kurjempi kuukausi. Kortisoniorjuuden ikeen alta Vili pääsi pois noin 6 kk sitten. Puoli vuotta. Se kuulostaa jo komealta.

Päätin kokeilla tätä netistä löytynyttä karvahattuohjetta pitämään anaalirauhaset toiminnassa. Ei maksa mitään ja on terveellistä, vaikka ei auttaisikaan niihin rauhasiin... Ehkä jopa kuivatan talveksi niitä voikukanlehtiä?

Yhden päivän annos:

- hae pihalta 10-15 voikukanlehteä
- kiehauta kattilassa n. 1- 1,5 dl vettä melkein kiehuvaksi.
- kattila pois levyltä, pilko lehdet pieniksi veteen.
- anna litkun hautua kannen alla niin kauan, että vesi jäähtyy.
- lisää tätä litkua ruoan sekaan, esim. lihan sekaan pari, kolme kertaa päivässä.
- päivän, kahden päästä yleensä anaalit aukenee.
- kuuria voi jatkaa vaikka viikonkin - puhdistaa samalla mm. maksaa.
- poistaa nesteitä myös.


* Vaihdoin selaimeksi Google Chromen ja olen ylen tyytyväinen. Se on niin selkeän yksinkertainen, minäkin ymmärrän ohjeet ihan sen suurempia miettimättä. Olen ihan rakastunut siihen. ♥  Aikaisemmin kone pyöri Mozilla Firefoxilla, sekin oli hyvä, mutta alkoi viime päivityksen jälkeen tökkimään, joten sanoin ketulle hyvästit.

2 kommenttia:

Myrsky kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa toi sun terveytes. Oikein mukava juttu.

Äippä mainitsee sun blogis vuosikatsauksessaan.

Hanne kirjoitti...

Myrsky,
äippäsi on tosi fiksu ihminen...