Sivut

tiistai 22. helmikuuta 2011

Tuoteselosteista

Hau-Hau


Hau-Hau Lammas-riisi paté
tuoteseloste:
- tuore lampaanliha ja lihaan verrattavat valmistusaineet 93 %
- riisi 6 %
- vitamiinit, mineraalit ja sokerit
- tuote ei sisällä vehnää, soijaa, verta eikä kalaa.


Kuluttajan näkökulmasta katsottuna tuo tölkki sisältää vain lampaanlihaa. Eikö vaan?
Tiedustelin valmistajalta, mitä tuo tölkki oikeasti sisältää ja sainkin sieltä yllättävän ja ystävällisen vastauksen:

"Marketeissa myytävät koiran ruuat ovat melko harvoin täysin sopivia vaikeasti allergisille koirille. Suosittelisin ostamaan hypoallergeenista ruokaa eläinkaupasta tai mahdollisesti ruokkimaan koiranne itsetehdyllä ruualla, näin tiedätte tarkkaan, mitä ruoka sisältää (esim. 100 % jauhelihaa, kypsennettyä riisiä/vihanneksia+vitamiinilisää).

Hau-Hau-tölkeissä on lampaanlihan lisäksi kananlihaa.

Voitte toki kokeilla tölkkiruokaamme koirallenne aloittaen pienillä määrillä, jos se vaikka sopisikin. Mutta jos allergiaoireet ovat hyvin vaikeat, suosittelisin ensiksi ehdottamaani vaihtoehtoa.
Mukavaa kevään odotusta Teille ja koirallenne!"

Elintarviketeollisuutta ei kiinnosta kuluttajien terveys tippaakaan, vaan tuotteiden myynti ja niistä saatava voitto ovat tietenkin teollisuuden ensisijaisia tavoitteita. Tämä koskee niin ihmisille kuin eläimille suunnattua mainontaa.

Miksi me syömme tällaista roskaa?

Tuoteselosteet voivat kertoa enemmän kuin etiketin iso teksti, mutta sieltäkään ei kaikkea informaatiota löydy, kuten tämä yksi koiranruokatölkki osoittaa. Valtaosa tuoteselosteen informaatiosta on muutenkin täysin ymmärtämätöntä tietoa, ei tavallinen ihminen tiedä, mitä ne sanat pitävät sisällään.

"Me rakastamme lemmikeitämme! Ja joskus välitämme jopa enemmän siitä mitä ne syövät, kuin mitä me itse syömme. Mutta jos ihmisruoan tuoteselosteiden syynääminen vaatii tarkkuutta ja tulkintaa, on eläinruokien kohdalla asia vielä monimutkaisempi."   Kissan- ja koiranrehujen tuoteselosteet monitulkinnallisia

Lisäaineet:  E-koodit

3 kommenttia:

Liftari kirjoitti...

Toi on niin tuttua nuo tuoteselosteiden puutteellisuus. Myydään lampaanlihatuotteena ja sisältää kuitenkin kanaa, jota ei ole mainittu erikseen. Murrgghh !!!
Allergisen koiran omistavan ei todella kannata ostaa valmistuotteita, varsinkaan jos koira on herkkä. Menee metsään niin että kosahtaa ja koira on läikällinen kuin dalmatialainen sen jälkeen. Mukavaa, kun vastaavat kyselyihin, mutta ihme kun eivät paranna tuoteselosteitaan siitä huolimatta. Ei sitä jaksa sitä kyselyrumbaa, helpommin selviää olemalla kotikokki.
Tää on niin tätä :)

Hanne kirjoitti...

Se on se laki, joka sallii tietynlaisen tuoteselosteen. En kyllä ymmärrä, mitä haittaa siitäkään olisi edes myynnin kannalta, jos etiketissä lukisi "lammas-kana-riisi"? Ehkä se lisuke ei olekaan aina kanaa, vaan milloin mitäkin?
Ehdottomasti parasta on yrittää selvitä kotiruualla!

Mischa kirjoitti...

No hyvä että ovat ainakin rehellisiä ja suosittelevat suoraan jotain muuta! Mutta jösses sentään... :/