Sivut

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Uusi vuosi, uudet kujeet.

Uusi vuosi pyörähti käyntiin. Uudenvuoden yö oli ilotulitusten takia rasittava. Ulos pääsimme Vilin kanssa vasta yöllä kello 2 ja silloinkin Vili piti kantaa melko kauas, ennen kuin uskalsi tehdä asiansa.

Odotuksia tämän vuoden 2011 suhteen minulla ei ole, toivon vain, että ei ainakaan olisi huonompi kuin tuo edellinen vuosi. Viime vuodessa oli sentään paljon hyvää, vaikka monet pettymykset esittivätkin pääroolia.

Vilin ruokailu on selkiintynyt erittäin lihapitoiseksi, raakaa lihaa noin 20%, loput kevyesti kypsennettynä. Vatsantoiminta on hyvä, Vili kakkii sellaisia pieniä "prinssinakkeja" eli niistä päätellen Vili voi hyvin. Korvat ovat myös puhtoiset kuin vastasyntyneellä, viimeksi lienen ne syksyllä putsannut eikä ne silloinkaan olleet sen tarpeessa.
Marraskuun ensimmäiset kaksi viikkoa olivat ihana vaihe. Vili oli hyvin seesteinen, iloinen ja vointi oli vakiintunut kortisonin suhteen eli annostus oli pitkän aikaa 2,5 mg joka 3. päivä. Sen jälkeen onkin ollut epävakaata aikaa.

Haaveen päästä kokonaan kortisonista eroon olen pakannut alimpaan laatikkoon, se ei tällä hetkellä tunnu realistiselta eikä edes tavoittelemisen arvoiselta. Tavoite on päästä tuohon myöhäisyksyn hyvään vaiheeseen, kortisonilla ilmaistuna, joka kolmas päivä. Tällä hetkellä se tuntuu kaukaiselta tavoitteelta.
Joulukuun puolivälistä lähtien on ollut vaikeaa, kortisonia meni päivittäin eikä silti kutinat rauhoittuneet täysin. Tällä hetkellä olemme vaiheessa 2,5 mg joka toinen päivä.

Nutrolin-öljypullo tyhjeni ja sen tilalle ostin mainion tuntuista kylmäpuristettua  Virgino-luomu-rypsiöljyä .
Ihan Prismasta ostin, puolen litran pullollinen maksoi 3,99 euroa. Siinä pitäisi olla omegat kohdillaan. Ensin ajattelin ostavani helokkiöljyä, josta olen kuullut pelkkää hyvää. Jostain luin, että kylmäpuristettu rypsiöljy on yhtä hyvää, mutta edullisempaa, joten sen mukaan tein ostopäätöksen. Vaikka ei tuo helokkiöljykään  nyt niin kamalan kallista näyttänyt olevan. Ensi kerralla sitten. Nyt meillä on samanaikaisesti käytössä kylmäpuristetut pellava-, oliivi- ja rypsiöljyt, niistä kaadan sitten milloin mistäkin pullosta huikat Vilin ruuan joukkoon.

En ole saanut vielä selville, mikä aiheutti Vilin joulukuisen kutinakohtauksen ilmestymisen. Se alkoi aivan yhtäkkiä, yön aikana. Siitä lähtien Vili onkin nukkunut yönsä aika huonosti, joskin nyt on hiukan jo parempaan suuntaan menossa. Kovasti poika vielä raapii mattoja ja peittoja, mikä ei ole tyypillistä Viliä paitsi kutinan vaivatessa. Etukäpälillään hankaa kuonoaan myös ja kirputtaa vatsan sivuja tai onko ne kylkiä.
Minulla on omat epäilykseni kutinan aiheuttajasta, mutta kerron sitten, kun saan vastauksia kysymyksiini.

Kuiva sisäilma ja pölypunkit ovat ehkä myötävaikuttamassa epäedullisesti Vilin vointiin. Minulle oli suuri yllätys, että sisäilman kosteus ei saisi olla jatkuvasti yli 50%, koska se suosii pölypunkkien lisääntymistä. Luulin, että ne viihtyvät erinomaisesti oikein kuivassa ympäristössä. No, oppia ikä kaikki.

Kun olet iloinen, katsele syvälle sydämeesi ja huomaat, että ainoastaan se, mikä tuottaa sinulle surua, antaa myös iloa.
-Kahlil Gibran-

Ei kommentteja: