Sivut

torstai 6. tammikuuta 2011

Ne uudet kujeet?

"Minulla on omat epäilykseni kutinan aiheuttajasta, mutta kerron sitten, kun saan vastauksia kysymyksiini." 

Nyt olen saanut vastauksen valmistajalta ja epäiltyjen penkillä ollut Immunkomplex™  on vapautetty syyttömänä. Kuulemma se ei sisällä mitään eläinperäisiä valmistusaineita. Saattaahan se silti olla syypää, jos Vili vaikka reagoi johonkin kasviin...
Ehdin antaa niitä tippoja vasta 5 päivää, kun se kova kutina iski silloin joulukuun puolivälissä.


Nyt olen hoomoilasena, mistä Vilin kaikki yhä jatkuvat kutinat johtuvat! 
Onko Vili kaikelle ruualle allerginen? 
Ovatko kyseessä pölypunkit kenties? 
Eikö kortisoni auta enää yhtä hyvin?


Allergiatesteihin ei mennä, ensinnäkin, koska Vilin pitäisi olla lääkkeetön niitä otettaessa ja toiseksi, koska en usko niiden antamaan tulokseen 100%:sti enkä ole kovinkaan kiinnostunut epämääräisestä tutkimustuloksesta ja sitä paitsi, ei niistä sisä- ja ulkoilman allergeeneistä pääse millään eroonkaan. Niitä on sisäilmassa enemmän tai vähemmän. Yritän nyt päästä siihen olotilaan, että niitä olisi mieluummin vähemmän kuin enemmän. Eli siivoamalla. 
Hohhoijaa tätä koiranelämää!

20 kommenttia:

Jemima kirjoitti...

Mitäs mietteitä sinulla on siedätyshoidosta?

Hanne kirjoitti...

Jemima,
suoraan sanoen, en tiedä, mitä ajatella. Aikoinaan olen sen ajatuksen hylännyt, mutta nyt olen avoimempi kaikille ajatuksille ja vaihtoehdoille.

Arttu kirjoitti...

Mikäs tuote se Immunkomplex on?
Löysin blogisi vähän aikaa sitten, ja linkitin omaan blogiini, että muistan käydä lukemassa kuulumisianne, sopiiko se sinulle?

Artun "kausiallergia" on nyt selvästi osoittautunut keväästä myöhäiseen syksyyn vaivaavaksi. Talvella ollaan oltu ilman suurempia raapimisia ja kainaloihin on kasvanut karvat takaisin:)

Ajattelin silti viedä sen allergiatestiin, mieluummin kesällä, kun tilanne on pahimmillaan. Minusta ei haittaa, jos testi ei ole 100%, koska olisi tosi hienoa, jos tietäisi/voisi eliminoida osankin allergian aiheuttajista.

Mikä muutenkaan on 100-prosenttista. Joku lääke tehoaa toiselle, mutta ei auta toista, tilanne voi vaihdella eri päivinäkin. Jos siis testi antaisi suuntaa, ja ratkaisisi mysteerin, olo olisi jo helpottunut, kun voisi todeta, että no, "se ja se" on taas aiheuttanut tämän päivän kutinat.

Arttu täyttää kohta 2 vuotta, ja odotan kolmatta kesää jo rauhallisempana, mutta melko varmana, että kainaloita mussutellaan pitkin öitä, samoin varpaanvälejä. Meillä ei tilanne ole siis lähellekään niin kurja kuin teillä. Todella toivon että löytäisit teille sopivan ratkaisun.

Hanne kirjoitti...

Mai,
ihan kivaa, että löysit sivustoni, toivottavasti löydät sieltä jotain apua omalle koirallesi ja jos ei, niin ainakin vertaistukea.
Noita allergiatestejä ei suositella otettavaksi, jos koira saa kortisonia, joten vie oma koirasi testeihin ennen kuin alat antamaan jotain lääkkeitä!

Jos aikasi ja intosi antaa periksi, niin lue tuo meidän blogi alusta alkaen, tulet huomaamaan, että mielialat ja mielipiteet ajavat vuoristorataa, on tämä sen verran rankkaa, vaikka ei pahimmasta päästä toki ole oman koirani vaivat.

Noista kiinalaisista rohdoista löydät tekstiä blogistani klikkaamalla hakusanalistasta "yrtit".

creek kirjoitti...

Eikö se vieläkään helpota :(

Mitä Vili syö tällähetkellä?
Ja kauanko se on saanu kortisoonia? Voiko tuohon kortisooniin elimistö tottua niin että pitäis aina vaan nostaa annosta? (en muista)

Voiko tuo yhtäkkinen alamäki sitten kertoa, että jokin esim. sisäelimistä prakaa? Tai vastustuskyky alentunut? Veriarvoissa jotain?
Vai vaan sitä samaa allergia reaktiota..?

Arttu kirjoitti...

Hmmm, itse asiassa luin blogisi jouluna läpi :)
Kerrotko vielä huonomuistiselle, mitä kokeita ja arvoja Vilistä on otettu?
Artun kanssa menin sen pentuajan samankaltaista vuoristorataa, erityisesti ruuan ja kutinan suhteen. Vielä syksyn kurakeleillä tuskailtiin kainaloiden kanssa, kun ainakin näytti siltä, että tietyt ruoka-aineet pahentaa niiden mussutusta.
Nyt kun se on aikuistunut ja vahvistunut, ja talvella voin näköjään ottaa hiukan rennommin, mutta silti en anna mitään ruokaa missä on lisäaineita. Kauhistuin kun blogisi alussa Vili söi maksalaatikkoa, se ei meillä tulisi kuuloonkaan :) Lähdin pitkälti barf-linjalle, ja sekin rauhoitti jo koiraa. Paitsi puhtaiden ruoka-ainesten vuoksi, myös siksi että lisäaineet voivat herkille koirille teettää mm. kutinaa, levottomuutta yms.
Mutta palataan asiaan, ja vertaistuki on mahdottoman tärkeää, sen tiedän paremmin kuin moni muu.
Ainut mitä en ole kokeillut, enkä kokeile missään tilanteessa ovat homeopatia ja kukkatipat. On ehdotettu kyllä.

Hanne kirjoitti...

Creek,

Vili syö lihapohjaista rotaatiodieetillä, mahdollisimman luonnonmukaista, ei mitään keinotekoista eikä kuivamuonaa missään muodossa. Kortisonia on saanut huhtikuun lopulta 2010 lähtien.
kumpa tietäisin vastaukset noihin muihin esittämiisi kysymyksiin...
Kaikki on mahdollista.

Hanne kirjoitti...

Mai,
Viliä ei ole paljonkaan tutkittu. Eläinlääkäri sanoi heti kättelyssä, että "Vili on toivoton tapaus eikä sille mitään voi, atoopikko kun on". Ei suositellut edes testejä, sanoi, että niihin ei kannata uskoa.
Siis minulla on huonot kokemukset eläinlääkäreistä. Olen kirjoittanut blogiinkin heistä aika kriittisesti.
Eikä tunnu eläinlääkäreillä olevan mitään tarjota Vilille, muuta kuin kortisonia.

Vilin ruokavalio on nykyään paras mahdollinen, pitkälti luonnonmukainen. Katsotaan, mitä tuleman pitää.

creek kirjoitti...

Ok, eli siinä mielessä ruuan pitäisi olla niin puhdasta ettei ainakaan mikään "helppo" allergisoi ja kun se vielä vaihteleekin, niin ettei Vilin pitäis allergioitua tietylle aineelle, ainakaan käsittääkseni noin voimakkaasti/pitkäaikaisesti..

No sitten mulla tietysti tulee mieleen hiiva ja/tai bakteeritulehdukset, joita meilläkin oli kesällä ja niihinhän tehoaa mm. shamppoot, ja kun ne ovat sitkeitä pirulaisia saada pois.

Hanne kirjoitti...

creek,
en usko Vlillä olevan mitään hiiva- tai bakteeritulehduksia. Iho on kauttaaltaan ehjä ja normaali, samoin korvat. Tuntuu, että se kutina on "sisäistä" (kortisoni estää raapimista) tai sitten se on sisäpölyistä johtuvaa tai sekä että. Tai jotain tapahtuu sisäelimissä?
Tiedä sitä sitten, toivotaan parasta.

Arttu kirjoitti...

Oletko käynyt useammalla eläinlääkärillä? Yksityisellä myös? Kunnan eläinlääkärit haluavat keskittyä enemmän tuotantoeläimiin, joten voin hyvin kuvitella kommentit turhista allergia- ym. testeistä, jotka olet saanut...

creek kirjoitti...

Ok, varmaan on hyvä tarkistaa ainakin perus veriarvot, ja jos epäilee jotain vajaatoimintaa niin niiden arvot. Onhan se hyvä sulkea muutkin vaihtoehdot kutiamisen syyksi pois, jos se aiheuttaja ei enään olekaan pelkkä allergia.

Eläinlääkäreistä sulla on varmaan samat vähän kokemukset kuin mulla. Täytyy itse tietää mitä tarvii tutkia ja mitä epäillä,(toisin sanoen ois helpompi ite lukea ellääkäriksi) eläinlääkäri vain sitten tekee niin ku käsketään.

Hanne kirjoitti...

Olen käynyt ihan hyvämaineisella eläinlääkäriasemalla, mutta jäänyt se vaikutelma, että ell ei oikein paneudu koirani ongelmiin ja tottahan toki allergiat ovat hankalia selvitettäviä.
Toivoisin myös enemmän ell kuuntelevan ja vähemmän puhuvan. Ei ole kivaa, kun koko käynnistä jää rahastuksen maku ja äkkiä vaan pois ja seuraaava potilas sisään.
Pohdinkin, mitä itse haluan seuraavaksi selvitettävän.
Se vaara tässä piileekin, että mielessä on koko ajan vain tuo allergia, eikä tule mietittyä mitään muita vaihtoehtoja.
No, yritän keksiä niitä "uusia kujeita" eli olla avarakatsoisempi, että päästään eteenpäin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, meillä myös painitaan pari vuotiaan allergisen koiran kanssa ja on todellakin hyvin uuvuttavaa, kun tuntuu että mikään ei auta ja koira kutisee aivan kaikesta. Juuri kun löytää jonkun uuden jutun, mistä voisi olla apua ja ehtii innostua, että tässäkö se ratkaisu onkin, niin ei. Meillä on teetetty allergiatestit ja voisin sanoa, että eivät ole luotettavia. Osa ehkä onkin, mutta ainakin meillä koira reagoi myös ruuille mitkä testin mukaan eivät allergisoi. Eli se siitä.

Danny ja Eikka kirjoitti...

Eikan ell sanonut että ruoka-ainetestit eivät pidä paikkaansa (joissakin tapauksessa kuulemma ovat suuntaa-antavia) eikä niitä edes suositellut. Pölytestit pitivät paikkansa Eikan tapauksessa sisapölyjen suhteen, ulkopölyarvot olivat viitearvojen alapuolella ja silti Eikka oireilee vahvasti keväällä/alkukesästä.
Pitää paikkansa että omistajan pitää tietää mitä haluaa, ell tekevät mitä pyydetään- tämä on tullut ainakin tässä opittua.
Suosittelisin kuitenkin keskustelemaan ell kanssa perusarvojen ottamisella ja tiettyjen sairauksen poissulkemisella, tätä Eikankin ell suositteli jos uusi ruokavalio+siedätyshoito eivät olisi tehonneet.

Liftari kirjoitti...

Jopa oli vastauksia paljon. Pistän siis minäkin lusikkani tähän soppaan ja hämmentelen lisää. Mahdammeko hooPee käydä samalla lääkäriasemalla??? Siinä käyttämäämme kauppakeskusta liki? Jos näin on, ihmettelen kohteluanne, sillä meillä se on ollut aina asianmukaista ja kiireetöntä. Koiraan on perehdytty ja asioista on keskusteltu, välillä pitkäänkin. Ja siellä olevan eläinlääkärin neuvosta Essin kohdalla kaikkien siedätys-kaltaisten kokeilujen jälkeen puhallettiin peli poikki ja tehtiin testit. Jotta saatiin tietää edes millä alueella voisi liikkua ruuan suhteen turvallisemmin. Ja meillä se rajaaminen tepsi.Testit eivät olleet turhia ja meillä ne toimivat nyt ruoka-aineiden runkona.
Se on totta että sisäpölypenteleille ei muuta keinoa ole kuin siivoaminen ja imuroiminen. Siksi nyt on hankinnassa tehoikkain imuri minkä vaan markkinoilta löydämme.Kevään siitepölyajan tullessa otetaan sitten taas käyttöön kostea pyyhe lenkkien jälkeen ja pyyhitään koko koira puhtaaksi. lomudal-tipat auttavat siitepölystä vetistäviä silmiä ja niitä voi koiralla käyttää. Niiden teho alkaa vasta hetken käytön jälkeen, että se on syytä huomioida. Iho on Essilläkin hyvä, kiitos öljyjen sisäisesti ja ulkoisesti.
Yrtit eivät meille apua tuoneet ja nyt asetammekin toivomme (taas vaihteeksi) tuohon kversetiiniin jota myydään tuotemerkillä kverilla. josko sen myötä päästääis pienempään annostukseen tuossa Vetaraxoidissa. Jos koira syö, ei se kovin sairas ole. Jos jaksaa ulkoilla, ei se kovin sairas ole. Siinä mielessä tuskin tarvitsee pelätä mitään sisäelin vikoja. Kortisonilla on haittansa sen myönnän, mutta ei myöskään kannata ylilyödä asiaa mahdottomammaksi kuin se on.
Niin Vilin kuin Essinkin allergiat eivät ole pahimmasta päästä.
En anna sinun HooPee nyt vaipua toivottomuuteen. Kyllä tämä kierre saadaan katkaistua ja päästään selvemmille vesille. Tämä EI ole mahdoton yhtälö ratkaistavaksi. Kyllä se sokeakin hiiri jyvänsä löytää, kun oikein nälkä on.

Hanne kirjoitti...

"Kyllä se sokeakin hiiri jyvänsä löytää, kun oikein nälkä on" :)

Kyllä se tästä taas lutviutuu, kiitos rohkaisevien, kannustavien kommenttien, vertaistuki on todella arvokasta, vaikka ei kahta samanlaista potilaskertomusta olekaan.
Se huoli ja murhe on kuitenkin kaikille yhteistä ja se ilo, kun asiat rullaavat paremmin ja se oma tai toisen koira voi paremmin!

Anonyymi!
Voi kuinka tuttua tuo toivottomuus, kun tuntuu, että mikään ei auta ja koira vain kärsii.
Yritä löytää apua kommenteista, blogeista ja minunkin tekstistäni, jos suinkin mahdollista. Pidän peukkuja sinulle ja koirallesi, että paremmat ajat koittavat!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ja mukavaa kuulla, että teillä ovat kutinat helpottaneet! Ehkä meilläkin vielä joskus :) Kahlatessani blogiasi läpi tuli monesti tunne, että aivan kuin olisin itse tämän kirjoittanut, samoja asioita on siis pohdittu! Tavallaan lohduttavaa (en siis tätä todellakaan toivoisi kenellekään), että ei olekaan yksin painimassa näiden asioiden kanssa. Paljon olen saanut uuttakin ajattelemisen aihetta, esim. ristiallergiasta kuulin nyt ekaa kertaa ja tajusin vihdoin miksi koira sai kauhean tassutulehduksen valkosipulikreikanherne tableteista. Joten kiitos siitä!

Hanne kirjoitti...

Anonyymi,
minua jäi kiinnostamaan tuo mainintasi valkosipulikreikanhernetableteista. En ole osannut yhdistää niitä mihinkään allergiseen reaktioon, voisitko valaista minua vähän?

Anonyymi kirjoitti...

Siis meillä viime keväänä kokeilin antaa koiralle valkosipulikreikanhernetabletteja ja heti seuraavana päivänä koira alkoi nakertaa tassujaan; varpaiden välit ja tassunpohjat olivat aivan tulipunaiset ja alkoivat sitten vielä märkiäkin. Kesti toista viikkoa, ennenkuin oireet katosivat kokonaan ja koiralla piti olla sukat jalassa, että ei nuollut/purrut tassujaan. En aiemmin tajunnut mikä sen aiheutti, mutta tuosta ristiallergiasta huomasin, että valkosipuli on ristireagoiva pujon kanssa ja pujo on meillä allergiatestissä ollut positiivinen. Eli siis ehkä tämä oli syynä siihen voimakkaaseen reaktioon. Aiemmin epäilin jotain tableteissa käytettyä lisäainetta tai muuta; tuntuu että saa olla kaikkien lisäravinteiden kanssa varovainen kun ei tiedä mille koira reagoi. Nyt viimeisimpänä epäilen sen saaneen taas kutinan päälle Nutrolin-öljystä :/