Sivut

torstai 2. joulukuuta 2010

Pari sanaa

Viime kuukauden kortisonisaldo oli pöyristyttävä, ottaen huomioon, kuinka hyvässä jamassa Vili jo ehti olla.
Nyt ollaan taas annostuksessa 2,5 mg joka kolmas päivä. Vähäistä rapsutusta on edelleenkin lääkepäivän lähestyessä. Jouduin jossain vaiheessa antamaan kortisonia Vilille keskiyöllä ja nyt siirrän vähitellen sitä antamisaikaa taas aamuun, kuten suositus on jatkuvan käytön ollessa kysymyksessä.

Sininen merkki = 2,5mg kortisonia. Yhteensä 37,5 mg
Tuli luettua taas kertaalleen Prednisonin pakkausseloste. Sieltä löytyi mm. maininta, että "ole erityisen varovainen, jos olet menossa kirurgiseen toimenpiteeseen tai aiot ottaa rokotuksia". Miksiköhän? Miten kortisoni ja leikkaukset/rokotukset vaikuttavat toinen toisiinsa?

5 kommenttia:

Liftari kirjoitti...

Essi kävi hakemassa rabies-rokotuksen. Kysyin sitä tilatessani, onko siitä haittaa Että hän saa Vetaraxoidia joka kolmas päivä. Vastaus oli ei. Mitään ei rokotuksesta ole tullut, joka maanantaina annettiin. Että kaipa sitten kaikki on ok.
Onko tuo huomautus vain lääketehtaan yliherkkää varomista ja vastuusta vapautumista vai mitä??? Tiedäpäs sitä sitten tämmöinen tavis, jolla ei lääkärikoulutusta ole. Olen yrittänyt nyt maalaisjärjellä asiaa käsitellä. Essi söi ennen Atopicaa, leikattiin sen syömisen aikana, rokotettiinkin, eikä mitään tapahtunut. Ehkä meitä omistajia peloitellaan sitten liikaa noiden lausuntojen kanssa, kun lääketehtaat eivät halua vastuuta mistään. Niinpä tuoteselosteeseen pistetään sitten kaikki maan ja taivaan väliltä varottavat asiat.
Leikataan reumapotilaitakin lääkityksistään huolimatta. Ah ja voi. Tiedä sitten totuus tuosta viidakosta. Suo siellä vetelä täällä!

Hanne kirjoitti...

Maija,
oikeassa olet, suo siellä, vetelä täällä.
Näitä "suomenkansan arvoituksia" piisaa...

Pyry-mäyris kirjoitti...

Paljon onnea Vili, vaikkakin näin jälkikäteen!

K kirjoitti...

Olipa yllätys, että olitte löytäneet blogiimme :) Mitä kautta se löytyi?
Tiesin kyllä Vilin allergioista, mutta en osannutkaan aavistaa sen olevan näin laajakirjoista :( Voi raasua, toivottavasti löytyisi helpotusta sekä Vilin että omistajien oloon.
Se on kamala tunne, kun oma koira sairastaa. Tsemppiä!!

Hanne kirjoitti...

Pyry,
kiitos vaan, onnea aina tarvitaan!

kifas5,
maailma on pieni.
Googletin jotain (jo unohtamaani) ja se heitti minut mm. vinttikoirafoorumille ja sieltä pisti silmääni pari tuttua koiran nimeä. Niin helposti se kävi.
Google on ystävä. : )