Sivut

tiistai 6. heinäkuuta 2010

Taas uskotaan huomiseen

Nyt on pakastimen sisältö saneerattu, vanhat pakasteet löysivät uutta käyttöä onneksi, että ei tarvinnut roskiin heittää.

Vilin lokero on nyt täytetty uusilla ruuilla. Sieltä löytyy:
- MurrenMurkinan Poro-Mix, 500g / 3,15e
- poron luita
- Polarica-riistakäristys, 240g / 2,77e
- Lapinliha Oy:n Saksanhirvikäristysliha, 750g / 6,69e

Lisäksi Vili saa AB-piimää, en tiedä, onko sen syömisessä/juomisessa mitään järkeä. Vili kuitenkin tykkää siitä.

Poron lisäksi oli saatava jotain muutakin, pelkän poropötkön varassa ei kauan voi olla, alkaa Vilille muuten tulemaan korvistakin ulos. Jotain herkkupalaa piti saada ja niinpä ostin ihan ihmisille tarkoitettuja riistapakasteita. Varsinkin tuo saksanhirviliha tuntuu mukavalta makupalalta otettavaksi suoraan pakkasesta. Noissa ihmisten riistalihoissa on hiukan suolaa, 0,3%, ei liene haitaksi.

Nuo kaikki edellä mainitut lihalajit ovat Vilille uutta ruokaa, toivon ainakin niin. Monissa koiranruuissa on niin sekaisin kaikenlaisia lihoja, että kyllä Vili on voinut jotain noista tietämättäni jo saadakin.

Jos tästä ruokaremontista ei seuraa mitään positiivista (ja niinhän eläinlääkäri ennusti), niin sitten luovutan. Ainakin nyt tuntuu siltä. Syököön koira sitten kortisonia hamaan kuolemaansa asti.

Mietin tässä vielä, mitä vielä voisin lisäksi hankkia Vilille ruokavalion täytteeksi...

4 kommenttia:

Veera H kirjoitti...

Lueskelin tässä joku päivä blogisi läpi, enkä voi muuta kuin toivottaa kovasti voimia Vilin kutinoiden kanssa kamppailuun. Elän hengessä mukana ja toivon kovasti, että syy Vilin kutinoille löytyy ja elämänne helpottuu.

Minua jäi mietityttämään, että onko atopian mahdollisuutta jossain vaiheessa pohdittu tarkemmin? Mutta ehkä vain lukaisin jonkun pohdinnan huolimattomasti.

Hanne kirjoitti...

Atopia ja allergia ovat minulle epäselviä. En osaa erottaa niitä toisistaan, oikeastaan. En edes tiedä tarkalleen, onko atopia ulkoisista allergeeneistä johtuvaa ja allergia sisäisistä.
Kertokaa, jos joku tietää niiden eron...

Veera H kirjoitti...

Joo, tuo atopian käsite on kyllä vähän hämärä ja yhä hämärämmäksi vain tulee mitä enemmän asiaan perehtyy... Osassa lähteitä sillä tarkoitetaan kaikkea luontaista yliherkkyyttä mukaanlukien ruoka-aineallergiat, toisissa taas se luokitellaan allergiaksi ilman kautta saatavia allergeeneja (esim. siitepöly, huonepöly ym) kohtaan. Itse tarkoitin tuota jälkimmäistä.

Tuohon edelliseen postaukseen piti kommentoimani, että meillä kyllä viime vuonna kuului pakollisena eläinlääketieteen opintoihin kliinisen ravitsemustieteen kurssi. Voi toki olla, että se on joskus ollut valinnainen. Mutta enivei, tokkopa tuollaisesta yksittäisestä, irrallisesta kurssista paljon hyötyä joskus neljän vuoden päästä on ellei kertaa ja syvennä tietoja.

Hanne kirjoitti...

Minua hämää se, että allergiassa ja atopiassa mainitaan molemmissa tuo ruoka-aineallergia.
En kertakaikkiaan osaa sisäistää noiden kahden eroa, vaikka opettelisin niiden määritelmät ulkoa...
Vilistä tiedän aivan varmasti vain, että reagoi kalalle ja kananmunalle, kaikki muu on suurta mysteeriä. Eläinlääkäriämme siteeraten, Vili tulee reagoimaan "kaikelle" jatkossa.
Harvoin kukaan toivoo lääkärinsä olevan väärässä, mutta tässä tapauksessa toivon sitä koko sydämestäni.