Sivut

maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuosi vaihtuu

Säilyttäköön uusi vuosi
sen mitä rakastat.
Tuokoon tullessaan
mitä kaipaat.
Vieköön mennessään
mitä taakkana kannat.

Uudenvuoden taikoja
Tulevaisuuden ennustaminen

Tarvitaan 12 kahvikuppia ja yhtä monta pientä esinettä, jotka mahtuvat kuppien alle. Kullekin esineelle määritellään ensin mitä ne tarkoittavat. Toki voit valita muitakin esineitä, tässä vain muutama esimerkki. Lapset yleensä pitävät tästä ”leikistä”.
Avain – onnellisuutta
Delfiini – muuntumista tai muuttumista, muutosta elämään
Hopea - huolta
Kolikko - rahaa
Leipäpala – ruokaa tai elämää
Musta lanka – kuolemaa tai surua
Nuppineula - sairautta
Puunpala - ihmettä
Simpukka – hedelmällisyyttä, lisää lapsia
Sormus – puoliso tai uskollisuutta
Suola-astia – sitova lupaus
Sydän – rakkautta
Teepussi – rauhaa ja harmoniaa
Timantti tai jalokivi – terveyttä
Nämä tai muut valitsemasi esineet piilotetaan kahvikuppien alle ja niiden paikat sekoitettaan. Kukin osallistuja valitsee vuorollaan yhden kupin ja katsoo mitä sen alta löytyi. Sen jälkeen kupit sekoitetaan jälleen ja seuraava valitsee omansa. Tulevana vuonna tapahtuisi sitten jotain sellaista mitä kupin alta löytyi. lähde


9 kommenttia:

Myrsky ja Tuisku ja Nettimartta kirjoitti...

Oikein hyvää uutta vuotta!

Maria, mäyräkoirien ihminen kirjoitti...

Hyvää Uutta Vuotta! :)

Aikku kirjoitti...

Onnellista uutta vuotta!

Marja-Leena kirjoitti...

Iloista uutta vuotta Vilille ja Vilin palvelusväelle:)M-L ja Ossi.

Laura ja Mauri kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta Vilille ja koko laumalle! T. Laura ja Mauri-setä

Liftari kirjoitti...

Hyvää vuodenjatkoa Vili sinne Saksanmaalle. Täällä ei paukkuja onneksi pelätä, mutta äipältä kyllä meinasi hermot mennä. Varsinkin kun yksi rakettikeppi löytyi aamulla ihan terassin oven vierestä. Hyvä ettei tullut ikkunasta läpi. saisivat jättää ykstyisille myymisen koknaan ja antaa vain asiantuntijoiden järjestää ilotulituksen. Kun se alkoholi on aina myös kuvioissa mukana.
Voikaa hyvin ja olkoon vuotenne juuri tuon runosi mukainen. Palaillaan.

Hanne kirjoitti...

Kiitoksia hyvän toivotuksista! Ihan samaa toivotan teillekin!

annamari kirjoitti...

Piti jo aikaisemmin kommentoida tuota kuppi-asiaa, mutta pääsi unohtumaan. No, parempi myöhään..

Kiitos, kun kirjoitit aiheesta (kiitos myös linkistä), johon en ole tainnut aikaisemmin missään törmätä. Äitini kotoa on meidän perheeseen nimittäin tullut uudenvuodenperinne, johon kuuluu "kuppien availu". En tiedä, onko systeemi äitini lapsuudessa ollut juuri tuollainen kuin kuvailit. Meillä se menee kuitenkin niin, että varataan yhtä monta kuppia kuin on juhlijoita. Kupit asetetaan tarjottimelle alassuin ja kuppien alle illan emäntä laittaa jotain pientä kivaa ja aina ainakin yhden suklaisen joulukuusenkoristeen/kuppi. Vuoden vaihduttua jokainen saa sitten valita yhden kupin ja avata (nostaa) sen ja saa tietenkin pitää yllätyksen sen alla.

Äidilläni oli vielä suloinen tapa yrittää "vinkata" kullekin meistä, mikä kuppi kannattaisi valita. Hän kun tiesi mitä minkäkin kupin alla oli ja halusi tietenkin, että yllätys olisi mahdollisimman sopiva saajalleen.

Kaikkea hyvää kuluvalle vuodelle ja terkkuja sinne Saksanmaalle! :)

Hanne kirjoitti...

Mielestäni uutena vuotena saisivat seuraleikit ja -pelit yleistyä, ihmiset kokoontuvat muutenkin yhteen valvomaan ja olisi hienoa, jos alkoholi ei näyttelisi pääosaa, vaan nimenomaan nuo seuraleikit ja ennustukset.
Ennen vanhaan leikittiin paljon aikuisten kesken erilaisia leikkejä, ei ollut teeveetä eikä muutakaan ulkoapäin tulevaa rattoa, joten ihmisten piti itse keksiä huvinsa. Vahinko, että nykyään kaikki sellainen on katoamassa.
Onnellista vuotta teillekin!