Sivut

torstai 22. joulukuuta 2011

Vilin sapuskajuttuja

Vili on nyt näillä näkymillä voinut syödä mitä tahansa koiranruokaa. Siis ei tietenkään mitään ihmisten ruokia, kuten leikkeleitä, nakkeja, vaan koiran tuoreruokia. Nyt on mennyt nautaa, possua, kananmunia, kanaa, broileria, kalaa, eikä mitään kutinoita.
Nyt kokeilen uudestaan NEU:n peruspakastepötköä, siinä ei tuoteselosteen mukaan ole mitään epäilyttävää sisältöä (sianliha, naudan maha, elimiä (kurkun lukko, kieltä, maksaa, munuaista) kananmuna, riisi, ohra, porkkana, herne, nokkonen, valkosipuli, AB piimä) ja sen maistuvuus on huippuluokkaa. Viimeksi kun syötin sitä Vilille, niin Vili sai allergisen hepulin. Muistiinpanoni ovat siltä päivältä sen verran sekavia, että kai olen antanut NEU:ta sekä sitä lintuNEU:ta, molempia. Nyt annan siis sitä perusNEU:ta ainoastaan. Jännityksellä odotan reaktiota. Toivon, että ei tule mitään ja odotan turhaan. Tuo NEU olisi niin kätevä lisä Vilin ruokavalioon, että toivon sen sopivan.


Pitäkää peukkuja!
Seuraavaksi kokeilen sitten sen lintuNEU:n, jos tämä ei aiheuta mitään ongelmia.Jatkan edelleenkin pohdiskeluani Vilin sairaskertomuksesta. En tajua edelleenkään sitä, että Vili nyt sietääkin kaikenmoista ruokaa. Mieleni tekee taas ottaa esille rokotukset. Valitettavasti se on aihe, joka saa ihmiset aggressivoitumaan ja hyökkäämään. Oletetaan, että Vilin emä on jo ollut huonossa kunnossa, olihan se kennel hyvin kyseenalainen. Vili tietenkin on ollut huono-osainen pentu, vaikka ei se pikkupennulla mitenkään päälle päin näkynyt. Noin 2 kk ikäisenä Vili on saanut kasvattajansa hankkiman Ivomec-matolääkityksen, joka tunnetusti on aika raju lääke. Sitten 3 kk ikäisenä on aloitettu normaalit rokotukset. Toinen rokotuskerta oli huhtikuussa ja kutinat alkoivat elokuussa. Sitä jatkuikin sitten kaksi vuotta.
Yksi mahdollisuus on, että Vilin immuunisysteemi ei ole tätä kaikkea kestänyt, vaan alkanut reagoimaan poikkeavalla tavalla. Nyt on viimeisestä rokotuksesta kulunut 1½ vuotta ja Vilin yleiskuntoa on paranneltu koko ajan mahdollisimman terveellä ravinnolla ja vitamiinein ja vältetty kaikkea teollista ja pitkälle käsiteltyä ruokaa, sekä annettu yrttejä, joiden tarkoitus on ollut poistaa myrkky- ja kuona-aineita elimistöstä.
Voisin olettaa, että Vilin kroppa on nyt vahva ja terve ja immuunisysteemi vapaa kaikesta kuonasta. Kuulostaa oikein hyvältä, eikös vain?

*******

Jatko-osa 23.12.

No niin. Aamulla varhain alkoi se Vilin kutinahepuli. Sinkoili päättömästi paikasta toiseen, pudisteli välillä itseään kuin märkä koira ja taas lensi kuin ammus pitkin huushollia välittämättä siitä, minne hyppää ja loukkaako itseään. Ihmepilleri suuhun eli 2,5 mg kortisonia ja sitten pitelin Viliä hellässä holding-otteessa silitellen päälakea ja hieroen korvalehtiä ne 45 minuuttia, kunnes lääkkeen rauhoittava vaikutus oli riittävä. Vapaaksi päästyään Vili meni oitis pehkuihinsa jatkamaan uniaan.
Tämä NEU ei sitten jostain syystä sovi Vilille lainkaan. Mikä noista raaka-aineista voi olla se sopimaton? Vili ehti saada ainoastaan kolme annosta NEU:ta ja nyt se sitten on loppu, meillä ei tarjoilla enää NEU-pötköjä. Harmi! Merkillistä on myös sen aiheuttama allerginen? hepuli, sisäinen kutina, kihelmöinti, kenties? Tuon tyyppisestä oireilusta en ole aikaisemmin kuullutkaan, vaikka on tullut nettiä selailtua enemmän kuin tarpeeksi.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rauhaisaa Joulua Vilin perheeseen! Onpa mukavaa, että Vili pärjää hienosti!! Tuo Neu-ruoka on sellaista ettei tällainen noviisi koiran omistaja ole kuullutkaan. En tiedä, mutta oma oletus on, että Pippasemme on naudalle kutiseva, vaikkei testissä näkynytkään. Uskaltaisinkohan kokeilla. Olisipa lohdullista, jos Pippasen kutintat vähenisivät/loppuisivat rokotuskertojen vähennyttyä. Homeopaatti epäili rokotuksista alkaneen nuo kutinat.Helmikuussa olisi rokotukset, jännityksellä odotan. Onneksi homeopaatti on luvannut auttaa, jos pahempaa kutinaa tulee.
Aina pitää luottaa, että parempaan päin elo ja olo menee, varsinkin jos on jo melkein pohjalla käyty!
Hyvää Joulua! t.PP

Nuppa kirjoitti...

Ei hepuli välttämättä ole oire ruoan sopimattomuudesta. Entä jos Vili hepuloi siksi, että ruoka on niin hyvää? Meillä välillä oikein erikoisherkkuruokien jälkeen hinkataan innolla kuonoa mattoihin/peittoon, jos tuo Vilin hepuli olisi jotain samanlaista.

Myrsky kirjoitti...

Mukavaa Joulua (mielummin ilman hepulia)!

Hanne kirjoitti...

PP,
vain kokeilemalla saat selville, onko Pippanen naudalle herkkä. Ruoka-aineallergiat kun eivät tule testeissä esiin, vastaukset ovat vain suuntaa-antavia eli kannattaa kokeilla. Olisikin helppoa, jos testit selvittäisivät allergiaa aiheuttavat ruuat! Ympäristöallergeenit eli siitepöly, huonepöly, varastopunkki ym. selviävät kylläkin testeissä.
Vili on nyt saanut perusrokotukset eikä ole osallistumassa näyttelyihin eikä ulkomaille aiota matkustaa eikä Vili ole edes metsästyskoira, joten en anna enää Viliä rokottaa. Edellisen asuinkuntani kunnaneläinlääkäri sanoi, että perusrokotukset riittävät koko koiran iän ajaksi, jos kyseessä on tavallinen kotikoira. Asioista ollaan monta mieltä, ja tämä on minun mielipiteeni.
Luottamus tulevaisuuteen täytyy säilyttää, mekin olemme kokeneet paljon epätoivoisia aikoja ja nyt on kaikki aika hyvin. Onhan teilläkin jo paremmat ajat kuin aikaisemmin, niin olen ymmärtänyt.
Joulutervehdys täältä meiltä!

Nuppa,
olisikin tuo hepuli tyytyväisyydestä johtuva! Mutta ei se ole, se on ahdistava Vilille ja täysin epänormaali tila, valitettavasti.
Jouluterveiset teillekin, piipahtelen aina silloin tällöin blogissasi katselemassa kauniita koiriasi!

Myrsky,
kiitos samoin! Äläkä revi pukilta partaa pois, muuten ei tule enää ensi vuonna. Kannattaa solmia hyvät välit heti ensi tapaamisella. ♥

nsku kirjoitti...

Hei, onko Vilin ruokavaliosta missään vaiheessa poistettu gluteenia ja itse asiassa kaikkia gluteenittomiakin viljoja sisältävät aineet?

Anteeksi jos kysyn itsestäänselvyyttä, mutta ihan ihmispohjalta kysyn. Viljat ovat niin usein ihmisilläkin monien allergioiden taustalla (gluteeni ei pilkkoudu ruuansulatuksessa ja näin vahingoittaa ohutsuolen nukkaa ja voi puhkoa siihen jopa reikiä, mikä sitten aiheuttaa herkistymiä aineille, mitä muuten elimistö normaalisti sietäisi), että vahva uskoni on, että myös koirien allergioiden syynä vastaava suolen vahingoittuminen olisi.

Hanne kirjoitti...

nsku,
itseasiassa Vili ei syö mitään viljoja. On kyllä elämänsä aikana saanut spaghettia ja hapankorppuakin, mutta olen jättänyt ne molemmat pois, koska pidän mahdollisena, että ne aiheuttavat oireilua. Mitään varmaa tietoa minulla ei siitä kuitenkaan ole.
Olen tarjonnut Vilille gluteenitonta keksiä, mutta ei huoli. Vili on perunapoika, sitä saa joka aterialla viljojen asemesta.
Nuo viljat ovatkin minulle se pääasiallisin syy olla syöttämättä Vilille kuivamuonaa.
Paljon tietoa ei taida löytyä gluteenin vaikutuksesta koirien yliherkkyyksiin, Katiska on kirjoittanut siitä http://www.katiska.info/terveys/ruokaherkkyys-johtuu-gluteenista/
sekä eläinlääkäri Thomas Backhaus on kirjoittanut aiheesta ainakin saksan- ja englanninkielellä.