Sivut

tiistai 13. joulukuuta 2011

Pikku-uutisia Vililästä


Vili sai toisenkin uuden talutushihnan. Tällä on pituutta peräti max. 3 metriä, se on hyvin kevyt, vain 90 grammaa. Se onkin tarkoitettu pienille koirille ja Vilin kokoiselle se on juuri sopiva. Tilasin sen eBay:stä, hintaa tuli postikuluineen 11,90e ja perille saapui viikossa. Tämä uusin hihna on nyt nimetty kesähihnaksi, sillä siinä ei ole heijastimia, toisin kuin se HurttaPro-talutin (paino 220 grammaa!), jonka Vili sai muutama viikko sitten. Eli nyt on sitten kesä- ja talvitalutin erikseen. Ollaan me hienoja, eikö ollakin!
eBay
pfote-und-huf

*******

tyhjä mikä tyhjä

Luulenpa Vilin nyt saavuttaneen taas normaalipainonsa. Ruokahalu on edelleenkin hyvä, mutta hiukan tasaantunut syöppövaiheesta, harvemmin pyytelee lisää sapuskaa. Silakasta Vili ei tykkää, lohi maistuu, mutta ei niinkään seiti. Eli ihan selkeästi gourmetkoira. Kalkkuna ei, kana ja broileri kyllä.
Aikaisemmin pidin perunaa aika peikkona tassujen nuolemisen takia, nyt ei sellaista ole ilmennyt lainkaan, vaikka syö perunaa aika paljon. On se vaan niin merkillistä. Kaikki, minkä olen aikaisemmin tulkinnut kutinoita aiheuttavaksi, on nyt osoittautunut vaarattomaksi. Siis ihan päälaellaan kaikki teoriat! Vili voi tällä hetkellä taas loistavan hyvin (älä kehu älä kehu...).

Rimadyl-kipulääkereseptin sain kotiin. Lääkärin kanssa oli puhetta, että kirjoittaa niitä tavallisia tabletteja eikä makupurutabletteja sen sianmaksajauheen takia. Reseptissä ei ollut mainintaa purutabletista, mutta apteekista sain silti sellaisia. Huomasin vasta kotona. Antoikohan apteekki väärin vai oliko resepti puutteellinen, ainakin apteekissa olisivat voineet kysyä, jos sillä reseptillä oli mahdollisuus saada molempia tabletteja, niinkuin luulen asian olleen. Tosin ei mitään hätää, koska Vilillä ei näytä olevan mitään oireilua tähänkään mennessä.
Siksi ostinkin kaupasta possunkieliä yhden paketin, ajattelin keittää Vilille sellaisen kokeeksi. Aikaisemmat koirani söivät aina silloin tällöin kieliä, jospa Vilillekin kelpaisi ja sopisi.

 Uusi Kamu-lehti on ilmestynyt.

*******

♥♥♥  R.I.P Mini  ♥♥♥


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa
Olipa tuttuja juttuja nuo Vilin närästykset. Täällä on myös toinen samanmoinen. Alko jo kolme vuotta sitten ja edelleen sen kanssa painiskellaan. Koko ajan on pahentunut mutta samalla ollaan myös ymmärretty missä mennään. Aluks kyse oli satunnaisista kohtauksista, Otto vaelteli öisin, oli tosi rauhaton, nuoli ilmaa, tassujaan, millon mitäkin. Näytti surkealta, maiskutteli, vatsa murisi yms. Se oli tosi satunnaista silloin. Sitten ajan kanssa vatsa on koko ajan herkistynyt enemmän ja nykyään närästys tulee kaikesta ylimääräsestä. Monen kokeilun kautta parhaaks on todettu herkän vatsan kuivamuona liotettuna ja sitä kolme kertaa päivässä. Jos ruokien välillä on liian pitkä väli, iskee huono olo ja Otto saattaa oksentaa niin, ettei mitään oikein tule. Pari kertaa sillä on lähtenyt ihan sekunniksi taju, kun ei saa happea samalla kun tulee oksurefleksi. Meillä on antepsinia mutta en sitä mielelläni koko ajan antaisi. Pepsidiä kokeiltiin, mutta siitä tuli ripuli. Nyt sitte pitäis saada joku kolmas tepsivä lääke. Maitohappoja olen myös ruvennut antamaan. Toivottavasti nämä nyt auttais, koira todella kärsii närästyksestä, on ne niin surkean näkösiä sillon! Ja sillon ei kukaan nuku, on se sellasta ravaamista. Meillä onneks tämä tulee ainoastaan öisin ettei oo vuorokauden ympäri. Jos tätä ei saada kuriin, on edessä kai tähystys, mutta katsellaan nyt ensin, kyseessä on kuitenkin kallis toimenpide joka ei välttämättä edes kerro mitään. Mutta jos nämä kikat eivät auta, sitte ei auta muu kuin mennä tähystykseen. Oon jo miettiny, et mitä jos kyse onki jostain muusta ja me vaan turhaan hoidetaan närästystä, mutta eipä sitä oikein mitään muuta voi tehdä kuin olettaa.

Hanne kirjoitti...

Anonyymi,
jos nuo antamasi lääkkeet eivät tunnu auttavan, niin siinä tapauksessa kannattaakin miettiä sitä, että kyseessä on joku muu vaiva kuin närästys. Saattaa olla kyseessä myös vähähappoisuus...
Katiskassa on artikkeli, josta voit saada lisävalaistusta. http://www.katiska.info/terveys/itsehoito/narastyslaakkeista-ongelmia/
Tiedän kokemuksesta, kuinka turhauttavaa on yrittää hoitaa koiransa vaivaa, eikä tuloksia tule ja samalla koko ajan epäilys siitä, hoitaako oikeaa vaivaa.
Oletko ajatellut kokeilla siirtymistä kuivamuonasta edes osittain tuoreempaan ravintoon? Jostain luin ,että eräs koira oireili myös vain öisin ja omistaja antoi silloin yöllä koiralleen Tehobaktia veteen sekoitettuna ruiskulla suuhun ja koira kuulemma rauhottui aina pian. Voisihan sitä Tehobaktia kokeilla ruuan joukossakin, itsekin olen antanut sitä Vilille kuuriluontoisesti.
Toivottavasti teille koittaa paremmat ajat, pidän peukkuja!

Maria, mäyräkoirien ihminen kirjoitti...

Meillä kanssa närästystä...liikahappoisuutta, ehkä mahdollisesti löysä mahaportti, mene ja tiedä. Ellillä käytiin taas kun hapot nousivat yllättäen (ei mitään viitteitä, ei edes sitä helposti tunnistettavaa hapanta hajua hengityksessä joka yleensä edeltää gastriittia...ei heinänsyöntiä, ei mitään. Yhtäkkiä vaan oksentelua ja loputonta maiskuttelua, röyhtäilyä.) Mystistä, kertakaikkiaan. Seuraavan kerran iskiessä otetaan veripaneeli ja harkitaan tähystystä. Mutta en usko että hullua hurskaammaksi tullaan siitä verenkuvan ottamisesta, tuskin on mikään allergia meillä kyseessä, luultavimmin vain tuo krooninen liikahappoisuus. Siihenhän on sitten saatavana jatkuva lääkitys. Barffaus on helpottanut oireita todella paljon, muttei ole poistanut ongelmaa. Ja ongelmahan ei varmasti edes poistu ellei sitten leikata. Ja leikataanko edes koirien mahaportteja?