Sivut

lauantai 8. lokakuuta 2011

Päivitystä

Vili voi edelleen hyvin. Vilin etutassujen rantaat/nilkat ovat yhä lievästi lohenpunaiset, mutta en ole huomannut Vilin niitä nuolevan.
Nyt on mieleeni tullut se, että olen ehkä haukkunut nämä kaksi vuotta väärää puuta. Saattaa olla, että Vilillä ei ole lainkaan tai vain vähäisessä määrin ruoka-aineallergia. Oikea syyllinen on ehkä koko ajan ollut siitepölyt, varastopunkit yms. En vaan ole oivaltanut sitä, toisin sanoen, se ei ole tuntunut ollenkaan järkevältä vaihtoehdolta.
Koko ajan olen jääräpäisesti vehdannut tuon ruokajutun kanssa. Voiko kukaan enää hullumpi ollakaan? Olin jotenkin jämähtänyt väärälle raiteelle. Totta puhuen, kortisonin alaisena ei mitään selvää voi mistään aiheuttajasta saadakaan.
No, jos näin on, niin olen todella iloinen! Jännityksellä odotan, tuoko se allergiatesti mitään varteenotettavaa päivänvaloon...

4 kommenttia:

Jakke kirjoitti...

Suurin osa allergioista koirilla _on_ atopiaa. Se, että lääkärit eivät huomioi asiaa, kertoo jotain jostain. Kehtaisiko ääneen lausua sanan ammattitaito...

annamari kirjoitti...

Voi että, miten mukavaa kuulla Vilin voivaan noin hyvin! Hieno homma! ♥

Danny ja Eikka kirjoitti...

Eikan ell sanoi että suurin osa koiran allergioista on nykyään atopiaa ja juuri noita pölyallergioita, eikä siis juurikaan ruoka-aineallergioita. Ennen Eikan diagnoosia en ollut edes ikinä kuullut koirien atopiasta, luulin että koirilla on vaan ruoka-allergiaa (ja nimenomaan se kuuluisa vehnäallergia!). Tämä aika vuodesta on aika ihanaa kun ei ole siitepölyä, mutta toki katupöly on yksi riesa. LUNTA odotellessa :) mutta ei hirveitä pakkasia. Itsekkin olen monesti miettinyt onko Eikka millekkään sapuskalle yliherkkä, mutta siitä ei koskaan tiedä kun vuodessa ei ole koskaan sellaista aikaa jolloin ei olisi ulkona jotain tekijää, jonka vuoksi rapsuttaa ja sisäpölyistä puhumattakaan. Joskus tulee mieleen josko uskaltaisi lopettaa siedätyshoidon sisäpölyille, toiset sanovat että sitä pitää antaa loppuelämän, toiset taas sanovat että pari vuotta riittää. Musta tuntuu että mekin käydään toisella ell:llä hakemassa uusia tuulia, vinkkejä.

Ihanaa että Vili voi todella hyvin nyt, tseppiä allergiatestien odotteluun.

Hanne kirjoitti...

Atopia on myös allerginen reaktio, en usko ainoankaan villieläimen kärsivän siitepölyistä tms. Miksi sitten koirat ja kissat voivat olla atooppisia? Mikä on saanut niiden immuunisysteemin toimimaan poikkeavalla tavalla, ylireagoimalla?
Vaikka ajatustani monet tyrmäävät, niin silti kyseenalaistan yhä edelleenkin liiallisten rokotusten haitallista vaikutusta koiranpentuun. Ihmislasten kohdalla on esitetty myös oletusta, että pikkuvauvojen vielä osittain kehittymätön immuunisysteemi joutuu liian kovalle koetukselle liian varhain annettujen monirokotteiden takia.
Toinen oletus on sitten kuollut ravinto eli nappulat. Sanotaanhan, että "olet sitä mitä syöt" ja "hyvän terveyden perusta on terveellinen ravinto".
Voisin myös olettaa, että atoopikko reagoi myös ruuille herkästi, vaikka ei kuitenkaan allergiaan asti. Histamiinipitoiset ruuat saattavat ehkä aiheuttaa myös oireita.

Huomaan käyttäväni paljon sanoja ehkä, todennäköisesti, joskus, toisinaan jne. Koska ei mitään varmaa tietoa ole mistään...

Siedätyshoidot ovat minulle edelleenkin mysteeri. Siis elinikäinen hoito eikä silti oireeton...En ole vielä tullut tuttavaksi moisen kanssa, täytyypä perehtyä paremmin!