Sivut

torstai 26. toukokuuta 2011

Vilin sekalaiset uutiset

Gastriittirintamalta sen verran tietoa, että jo joitakin päiviä Vili on saanut vain aamuin illoin Famotidin/Pepsid 10 mg, Antepsin on jätetty pois. Peräti viisi peräkkäistä hyvin nukuttua yötä ollaan vietetty, joten ainakin nyt tuo lääkitys tuntuu riittävän.
Ihmetyttää se, että tuota lääkettä on määrätty hiukan isommalle koiralle puolta pienempi annostus kuin Vilille. Voihan olla, että Vilin tilanne aikaisemmin on vaatinut suuremman annostuksen ja jatkossa voin sitten puolittaa tuon lääkkeen ja kokeilla, riittääkö se.
Vilin vatsa on ollut hiljainen nyt lääkityksen aikana, muutenhan se pitää sellaista mölyä ja mekastusta, että oksat pois!
Se tv-mainos, jossa "ripuli saa vatsasi soimaan epävireisesti" voisi olla juuri osuva kuvaus Vilin mölymahasta. Tosin Vilillä ei ole ripulia. Onneksi.

Vilin käpälät tai oikeammin anturakarvat ovat punertavia, Vili nuolee ja kirputtaa niitä aina silloin tällöin oikeinkin kiivaasti. Poika tietää varsin hyvin, että minä en siitä touhusta tykkää ollenkaan ja lopettaa yleensä, jos vain katseemme kohtaavat tai hiukan rykäisen. Tilanne ei kuitenkaan ole vielä huolestuttava, vaan jopa ehkä parempaan suuntaan menossa. Toivon ainakin niin.

Klikkaa lisätietoa tästä
Mikään kuningasajatus ei tietenkään ole ollut se juttu, että juuri nyt, kun on noita kutinoitakin jonkun verran, niin päätin silti antaa Vilille sitä purkkiruokaa, jota helmikuussa jo tilasin netistä. Luottamukseni siihen, että se ruoka sopii Vilille, on ollut suuri.

Vili aivan hullaantui, kun avasin ensimmäisen tölkin, ei malttanut edes ulos lähteä, kun tölkkiruuan ihana? tuoksu kiiri hänen nenuunsa. Olen antanut sitä sekoitettuna Vilin normaaliruokaan suhteessa 50/50 eikä meillä ole ikinä ennen nähty niin puhtaaksi nuoltuja ruokakippoja kuin nyt. Vili on saanut tätä sekoitusta nyt melkein viikon ajan ja tykkää siitä kovasti eikä vatsakaan ole siihen reagoinut mitenkään negatiivisesti.

Syy tähän tölkkiruuan käyttöönottoon on yksinkertaisesti se, että lampaan- ja heppalihan saaminen on aina niin kyseenalaista ja epävarmaa. Heppalihan saanti on pelkästään Vauhti-Raksun varassa ja jo kerran sattui niin, että se oli loppunut. Nyt onneksi äskettäin oli pääsiäinen ja marketeista on saanut ostettua luuttomia lampaanpaisteja melko kohtuuhinnalla eli 7,95 euroa/kg.
Haluan, että Vilillä on jotain varamuonaa kaapissa. Tämä tölkkiruoka vaikuttaa olevan ihan sopivaa ja tuoteseloste tuntuu pitävän paikkansa, ulkoisesti katsottunakin tämän tölkin sisältö on aika herkullisen näköistä. Haju ja maku ovat Vilin mieleen.


Tulipa ostettua kookosöljyä, ensimmäistä kertaa elämässäni. En ole kovinkaan syvällisesti ehtinyt perehtyä eri kookosöljyihin, mutta tämän ostin, koska se oli tarjouksessa, 5,85 euroa / 200 grammaa. Vili tykkää sen mausta ja olen nyt varovaisesti aloittanut sitä antamaan.  Ruohonjuuri

"Kookosöljy sisältää yli 90% raakoja, saturoituja rasvahappoja, jotka ovat harvinaisia ja tärkeitä rakennusaineita kehomme joka solulle. Nämä rasvahapot tukevat immunijärjestelmämme toimintaa, kilpirauhasta, hermostoa, ihon kuntoa ja tarjoavat myös nopeaa energiaa. Keskipitkäketjuiset rasvahapot kiihdyttävät aineenvaihduntaa ja tukevat sen vuoksi painon pudottamisessa. 
Keskipitkäketjuiset rasvahapot tunnetaan bakteereja, sieniä ja viruksia loitolla pitävistä ominaisuuksistaan ja kookosöljy onkin yksi parhaista rasvanlähteistä hiivaongelmista kärsivän ruokavaliossa. Kookosrasva muuttuu nestemäiseksi noin +25 asteen lämpötilassa ja pysyy oikein säilöttynä laadukkaana jopa useita vuosia. 
Huom! Säilytä kookosrasva huoneenlämmössä: viileässä, kuivassa ja valolta suojatussa paikassa."

2 kommenttia:

Liftari kirjoitti...

Eikö olekin ihana tuoksu tuossa kookoksessa?! Voin kuvitella kuinka hyvältä Vili tuoksuu sen jälkeen myös. Tosi varovaisesti itsekin aloitin sen antamisen, siitä oikein varoitettiin Ruohonjuuressakin liian isosta alkuannoksesta.
Kuinka usein sinä Vilille annat sitä, ja annatko muitakin öljyjä samaan aikaan?
Itse vaihtelen vähän siten, että kookosta joka toinen päivä ja helokki sitten toisena päivänä. Ja Nutrolin on mukana myös.
Essi ei kirputa itseään ja ihokin on hyvä ja hyvänvärinen. Tänään meni viimeinen nirppu kortisonia ja ensi viikosta ollaan sitten Heinixin varassa. Joten tässä veneessä istutaan nyt sitten aikas jännittynein pakaralihaksin. Heinix tuntuu vaikuttavan hyvin. Toivon ihan vietävästi, että se pitää.
Terveisiä Vilille. Kokeile Propolistippoja niihin tassuihin tai Bepanthenia. Meillä on tepsinyt hyvin kaikkiin iho-ongelmiin.

Hanne kirjoitti...

Olen antanut tähän asti kolmea eri öljyä vuorotellen, mitä milloinkin ja aion jatkaa samoin nytkin.
Noita Propolistippoja en uskaltane antaa, kun niissä on siitepölyä, en ainakaan toistaiseksi. Bepanthenin kanssa on se nuolemisongelma, Vili nuolee kaiken pois enkä usko sen olevan hyväksi. Vinkkejä?
Teille on tulossa jännä kesäkuu, toivottavasti myös positiivinen...