Sivut

tiistai 10. toukokuuta 2011

Tylsien juttujen jatkumo

Vilin peräpää on ollut nyt jo joitakin viikkoja tapahtumien keskipisteenä. Jatkoa edellisiin tuli sunnuntaina, äitienpäivänä. Vili oli heti aamusta aivan vetämätön ja heti aamulenkin jälkeen painui takaisin pehkuihin. Selitys siihen ilmaantui iltapäivällä vesiripulin muodossa. Uusi vaiva sekin Vilillä. Vilillä on ainoastaan kerran ollut maha kuralla, mutta ihan vesiripulia ei tätä ennen ole ollut. Äitienpäivää vietettiin sitten ravaamalla tiuhaan ulkona, muun ajan Vili nukkui. Seuraavakin päivä sujui Vilin osalta petissä, mutta onneksi ripulia ei enää ollut.
Mistä lie aiheutunut? Jos haluan ajatella positiivisesti, niin se on ollut osa elimistön puhdistautumisprosessia. Jos taas ajattelen negatiivisesti, niin Vilin vastustuskyky on huonontunut niin paljon, että saa nykyään pöpöjä mistä vaan. No, tässä ei auta googlettaminenkaan, vastausta ei ole olemassakaan. Pääasia, että tilanne meni ohi.

Vilin pepun perineaalinen pullistuma on vähitellen parantumaan päin. Vili ei enää ulkona istahtele yhtämittaa, joten olen lopettanut sen pullistuman vaseloimisen, se ei enää tarvitse sen kaltaista suojausta. Suihkutuksista olen tehnyt kompromissin. Suihkutan ensin lämpimällä ja viimeksi sitten kylmällä, jotta se pullistuma supistuu ja rauhoittuu. Vili on antanutkin sen olla aika rauhassa.
Niitä Canofite-tippoja olen laittanut siihen edelleenkin aamuin illoin. En ole oikein perillä kortisonitippojen vaikutusmekanismista, mutta luulen, että ne hillitsevät kutinaa.

Muutama viime yö on nukkumisen puolesta sujunut hyvin. Tänä aamuna Vili oli pirteänä poikana lelunsa kanssa sängyn vieressä jo joskus kuuden maissa. Ei ole vielä koskaan tapahtunut, että Vili jo aamuvarhaisella on leikkiin valmis.
Nyt kun ripuloinnit on nukuttu pois, niin nyt on vuorossa taas tassujen ja kylkien kirputtaminen ja yleinen rapsutus. Vielä toistaiseksi tilanne on kuitenkin hallinnassa.
Nyt toivon pitkää tervettä jaksoa. Kiitos, ei mitään uusia vaivoja eikä vanhojakaan.

5 kommenttia:

Liftari kirjoitti...

Tuosta on nyt sitten suunta vaan ylöspäin. Sovittu ? On paljon mahdollista, että ripuli oli elimistön tapa puhdistua, heittää pihalle kaikki moska sieltä oloa pilaamasta.
Leikkiminen on jo merkki paranemisesta. Kyllä se taas siitä. Ota taas se kostealla pyyhkiminen käyttöön näin siitepölyaikana. Mekin olemme selvinneet nyt helpommalla sen ansiosta.
Kookosöljy on sopinut meille hyvin ja iltaruuan jälkeen typykkä tuoksuu vienon ihanasti kookokselle. Kookosöljy kannattaa aloittaa varovasti, jotta elimistö tottuu, ihan ihmisenkin. Kookosöljy on todellinen monitoimiöljy. Mutta joka ei tuoksusta tykkää ei varmaan sitten tykkää siitä muutenkaan.

Hanne kirjoitti...

Pyyhin Viliä jo lumien sulamisesta lähtien joka ulkoilun jälkeen. Kaupunkikoira kun on, niin kostea pyyhintä poistaa myös likaa turkista, valkoista pyyhettä kun olen käyttänyt, niin ihmetellä saa, kuinka paljon siihen tarttuu likaa.

Minähän rakastan kookosta ja sen tuoksua! Öljy on ostoslistalla, kun vaan löytäisin oikean kaupan...
Yritetään pitää kurssi vakaana ja suunta oikeana!

Liftari kirjoitti...

Ruohonjuuresta ainakin saa kookosöljyä, joka muuten purkissa on valkoista pehmeää massaa eli ei juuri öljyksi miellä. Siellä on myös montaa pakkauskokoa pikkupurkista 2,5 l kanisteriin. Ja mukaan sai lehtisen kookosöljyn käytöstä. Tuoksu on minustakin ihana ja tykkään kookoksesta muutenkin nam. Ruohonjuuresta ostin myös noita Propolistippoja. Mutta kehäkukkavoidetta siellä ei ole kuin vain ihmisille tarkoitetuissa sarjoissa, joissa onkin sitten hajusteita ja muuta roinaa ihan liikaa. Pitänee käydä luontaistuotekaupassa. Ja homeopatiasta aion hankkia sitä Fragariaa hammaskiveä varten sekä Sulphuria ja histaminiumia. Ja sitten olenkin valmis taistoon.
Onneksi olen pyyhkinyt Essiä vain värilliseen pyyhkeeseen, kaupunkilika yäk!!

Liftari kirjoitti...

ruohonjuuri-kaupasta ainakin löytyy kookosöljyä. Purkeissa on kokovalintoja pienestä ihan 2,5 litran ämpäriin. eikä hinta ihan hirveä ole.

Hanne kirjoitti...

Minulle oli yllätys, että kookosöljy on kiinteää normaalissa huonelämpötilassa. Oppia ikä kaikki.
Tällä viikolla käyn hankkimassa sitä sieltä Ruohonjuuresta, jospa nyt en ihan ämpärillistä kuitenkaan...