Sivut

torstai 24. maaliskuuta 2011

Kuulumisia

Taas tuli soiteltua eläinlääkärille.

Vilillä oli taas syömätön-vetämätön-päivä ja se pelkoni Addisonin taudista nosti taas päätään. Siis mittaamaan ensi Vilin lämpö, joka oli "vain" 37,5 ja se, että Vili vieläpä oksenteli aamulla, sai taas sydämen tykyttämään turhan tiuhaan.
Kovin hanakasti näköjään ei Viliä pyydetä sinne veritesteihin, liekö hyvän merkki? Lääkäri epäili enemmänkin, että Vili kärsii närästyksestä ja vatsavaivoista. Sanoi, että kortisoni voi pitkäaikaiskäytössä vahingoittaa vatsan limakalvoja ja vatsahappojen tasapainoa pahastikin. Jopa niin, että koira joutuu syömään jopa kuukausia tai pahimmassa tapauksessa koko ikänsä vatsalääkkeitä.
Tässä Vilin tapauksessa lääkäri kuitenkin suositteli Antepsin + Pepcid (Famotidin'in käsikauppaversio) lääkitystä "vain" kolmen viikon hoitojaksona maksimiannoksin..

Nyt annan Vilille kuitenkin piivalmistetta Original Silicea-geeliä, joka on 100% luonnontuote ja sillä on vatsan limakalvoja suojaava ominaisuus ja lisäksi se sitoo suoliston haitallisia bakteereita. Täytyy muistaa, että lääkkeitä ja muita vaikuttavia aineita ei pidä antaa samanaikaisesti kuin tuota piivalmistetta, sillä se vaikuttaa lääkkeiden imeytymiseen estävästi. Sopiva aika on pari tuntia ennen tai jälkeen.

Lisäksi Vili saa päivän mittaan kerran maitohappobakteeritabletin, luin jostain, että se on hyväksi happohäiriöissä... Kaapista löytyy myös lakritsijuurta, joka myös suojaa vatsan limakalvoja, sitä annan sitten myöhemmin eli en kaikkia yhtä aikaa.
Tilasin Vilille myös Gastro- yrttivalmistetta, sen pitäisi olla, kuten nimestäkin voi päätellä, vatsan ja suoliston limakalvoja hoitavaa.

Uskon pitkälti luonnontuotteisiin. Ihan jo omasta sekä muiden kokemuksesta. Ripuliin mustikkasoppaa, senhän jokainen tietää? Luumua ummetukseen, tuttu juttu kaikille?
Homeopatian kanssa en ole päässyt sinuiksi. Päivän mittaisen eläinhomeopatiakurssin oikein Helsingissä "pääkallonpaikalla" olen kyllä suorittanut, mutta silti se ei jotenkin tunnu vaihtoehdolta. Olen kuullut paljon positiivista homeopatiasta ja ihan luotettavalta taholta, mutta silti...

Vilin vointi muuten on ollut oikein hyvä, kutinoita ei ole ilmaantunut, ei rapsuttele eikä nuole tassuja. Hyvä!

3 kommenttia:

Danny ja Eikka kirjoitti...

Eikalle annoin todella pitkään päivittäin maitohappobakeeritablettia tai jauhetta (lacto health), nyt kun masu on kunnossa olen antanut kerran viikossa. Mustikkaa annoin myös silloin kun masuvaivoja oli, nykyään annan sitäkin about kerran viikossa. Toivottavasti Vilillä ei ole addisonin tautia, se olisi jo todella huonoa tuuria!
Ihanaa että rapsuttelut ovat pysyseet poissa :)

Liftari kirjoitti...

Kyllä se siitä taas. Olethan jo päässyt sille aidan vihreämmälle puolelle.
En itsekään sitä Pepcidiä antaisi, valisemasi geeli on paljon parempi vaihtoehto ja hyvä, kun muistutit mieleeni. Näin Essin kannalta, joka ei vielä ole irti kortisonista.
Olen itse kokenut geelin hyvyyden omien vaivojeni kanssa. Ja myös ihan tähystyksessä saanut varmuuden sen korjaavasta vaikutuksesta. Massuvaivojen korjaaminen tuppaa olemaan vähän samanlaista vuoristorataa kuin se kortisonimatkakin, anna aikaa sen korjaantumiseen. Keinot sulla on kuitenkin taas siihen hyvät ja lempeät. Ja lääkkeenä valmisteet, jotka ei vaikka koko iän käyttäisi, ole mitenkään kroppaa rasittavia tai haittaavia.

creek kirjoitti...

On se kyllä kummallista, kun yhden vaivan selättää ni tulee toinen päälle :/

Meillä on nyt myös epäilynä sen suuntaista, täytyy päivittää blogi kun olen saanut kaikki vastaukset.

Syötin kesällä Minille närästykseen myös piihappo valmistetta: silicum tonicia, jossain määrin taisi auttaa, mutta sekin on arvoitus loppujen lopuksi kun mahassa oli muutakin ylimääräistä.