Sivut

perjantai 20. elokuuta 2010

KoirakirjojaYrjö Ylänne: Koirakirja
painovuosi 1948, minulle se päätyi kylläkin vasta useita vuosia myöhemmin.
Ensimmäinen koirakirjani! Sain tämän kirjan 8 vuotiaana ja siitä tuli rakkain kirjani. Osasin sen melkein ulkoa, opin tuntemaan lukemattomia koirarotuja. Siihen aikaan koirakirjat olivat harvassa, tämä olikin ainoa, jonka sain käsiini lapsuusvuosinani.Donal B. McKeown-Earl O. Strimple: Lemmikkieläinten sairaudet

painovuosi 1975
Tätä kirjaa en ole raaskinut heittää pois, vaikka olen sitä toisinaan harkinnut.
Kirja käsittelee lähes kaikkien lemmikkieläinten sairauksia sekä ruokintaa ja hoitoa. Siitä huolimatta, että kirja on aika pienikokoinen ja monia lemmikkejä käsittävä, niin siitä tuntuu aina löytyvän asiaa ja vastauksia kysymyksiin. Siihen on osattu kerätä se olennainen, lyhyesti ja selkeästi. Aion pitää siitä kiinni enkä heitä ainakaan lähitulevaisuudessa pois!
Sen sijaan Paatsama,Saki: Terve ja sairas koira
painovuosi 1995, oli kirja, joka on joutunut poistumaan kirjahyllystäni.
Kirja tosin kertoi varmaankin kaikki mahdolliset sairaudet, mutta sieltä tiedonhaku oli vaikeaa. Jos etsi sisällysluettelosta, sai hyvin monta sivunumeroa, joista lukea. Se olikin hankalaa, niillä sivuilla oli ehkä vain yksi lause koskien haettua aihetta. Kirja ei myöskään antanut vastauksia mihinkään mielessä pyörivään kysymykseen.Ulla Kivimäki: Koiran luonnonmukainen hoito

painovuosi 1994
Mukana on tämä kulkenut, taisi olla ensimmäisiä suomenkielisiä kirjoja tästä aiheesta. Paljon asiaa, osaa kyseenalaistan, mutta paljon on oikein hyödyllistäkin. Uutta tietoa on ehtinyt tulla tämän kirjan kirjoittamisen jälkeen, joten kannattaa vähän aina tarkastella nykytietoutta.Heiko Gebhardt-Gert Haucke: Die Sache mit dem Hund

painovuosi 1994, saksankielinen.
Oikein mukava, nykyaikainen kirja. Olen saanut tämän tuliaisena Saksasta ja pidin kirjasta kovasti. Se kertoo 100 koirarodun tyypillisistä ominaisuuksista sekä sisältää runsaasti kasvatuksellista tietoutta, siis koiranomistajalle suunnattua, koirapsykologiaa, erittäin edistyksellinen kirja.Birgit Primig: Tibet Spaniel
painovuosi 2009, saksankielinen
Pitäähän sitä yksi rotuopas kirjahyllystä löytyä! Vai mitä.
Tämä onkin oikein kaikenkattava, pieni kirja. Paljon kuvia, jokunen suomalainen kasvattajakin on päässyt sanomaan jotain ja useita kuvia myös menestyneistä suomalaisista tiibetinspanieleista.
Tämä kirja on monin verroin parempi rotuopas kuin vastaava suomalainen kirja.

Muita koirakirjoja ei kirjahyllystäni sitten löydykään. Monesta olen luopunut vuosien varrella. Toisinaan otan kirjastosta uusia kirjoja luettavaksi, mutta olen pettynyt niihin pahasti. Suurin osa on amerikkalaista koiranpitoa kuvaavaa, ei hyvä.

2 kommenttia:

Liftari kirjoitti...

Tunnistin tuosta luettelosta yhden kirjan joka minullakin oli; Lemmikkieläinten sairaudet. Kyllä tuli nostalginen olo. En tiedä missä kirja lienee tänä päivänä. Nyyh ! Nyt on hyllyssä temppukirjoja, rotukirja, terveyskirjoja koirista yms. Hyvässä sovussa homeopatian ja luontaistietokirjojen vieressä. Oma tietolaarini.
Homeopatiassa on useitakin allergiaa helpottavia aineita. Netti avuksi tai kirjastosta homeopatiaopus tutkittavaksi. Kyllä se taas siitä . Onhan Vili nyt aika virkeän oloinen, ettei kauheesti mikään rassaa kumminkaan. Ja tuo hetkellinen kortisonin nosto voi hyvinkin tuupata kroppaa taas raiteilleen ja sitten helpottaa.
Voimia ja rapsutuksia, sellaisia helliä, Vilille.

Hanne kirjoitti...

Maija,
joskus vuosituhannen vaihtumisen aikoihin olen käynyt koirien homeopatiakurssin Helsingissä, en silti ole osannut oppimaani täysin sisäistää. Suhtaudun kuitenkin homeopatiaan avoimin mielin, mutta silti varauksella. Huuhaata kun tupataan kaikkialle, missä rahaa pyörii.
Vilille terveiset välitetty!