Sivut

maanantai 2. elokuuta 2010

Tervetuloa elokuu

Onneksi helteet ovat nyt mennyttä elämää! Ei tämmöinen suomalainen ihminen ja tiibettiläinen koira ole luotu helteitä kestämään. Mieluummin kylmä sää ja peiton alle, kumpikin.

Vili on täysin kyllästynyt tuohon poropuuroon (Poro-Mix), se jää aina viimeiseksi hätävaraksi. Raa'at saksanhirvipalaset herkkuina annettuina tulevat myös paluupostissa matolle. Nyt ollaan siirrytty siis kauemmaksi barffaamisesta, Vili saa herkkuvälipalansa täst'edes kypsennettyinä. Onkohan tuo poropuuron tattari niin tuhtia vatsalle, että aiheuttaa tällaista raa'an lihan hylkimistä?

Muuten elellään ihan rauhaisesti, nautiskellaan Suomen suveen sopivista kesäilmoista. Oikean tassun ranteen nuoleminen on Vilille edelleen mieleistä puuhaa, valitettavasti, mutta ei mitään huolestuttavaa muuten.
Olen nyt ottanut tavaksi pyyhkäistä Vilin ulkoilun jälkeen nihkeällä pyyheliinalla mahdollisen siitepölyn aiheuttaman ärsytyksen minimoiseksi. Voi olla ihan turhaa hommaa, mutta eihän se maksa kuin vaivan.

Mietin, että olisiko mitään järkeä antaa koiran tassuille öljyhoitoa? Niin kuin ihmisten hiuksille on olemassa. Tassun mentävään astiaan jotain laadukasta öljyä ja tassuja huljutettaisiin siinä yksi kerrallaan. Sitten pestäisiin pois. Kaikki öljy ei lähde edes pesemällä tassuista, joten siitä jäisi öljykerros anturoihin.
Saattaa olla kuolleena syntynyt idea...

Kortisonia menee nyt 2,5 mg joka 3. päivä. Pitäisi kai sopeutua tilanteeseen eikä pyristellä vastaan...

2 kommenttia:

Liftari kirjoitti...

Tuli mieleeni, että ehkä olisi hyvä huuhtoa tattarit, jos eivät ole hiutaleina, varastopölystä puhtaaksi ja sitten liottaa hyvin ennen keittämistä. Itse huuhdon Essin riisit useampaan kertaan ennen keittämistä poistaakseni niistä kaikki mahdolliset pölyt ja mahdolliset varastopunkit.
On olemassa Ceridal öljyä, koirille tarkoitettuja sarjoja kosteuttamaan allergisen kuivaa ihoa on useita. Relaxant on yksi täysin kotimainen sarja, Mustista ja Mirristä saa. Apteekissa on myös koirille kosteuttavia iho suihkeita ja ihan tavallinen manteliöljy on sellainen koiralle sopiva kosteuttaja. Lisäksi myös aloe vera-geeli sopii myös koirille. Että löytyyhän näitä.
saattaa tietty olla, että Vili-veijarille on tullut tassun nuolemisesta tapa. Silloin ei auta muu kuin äiteen vaan ojentaa pojua. :)

Hanne kirjoitti...

Maija,
tuo tattari on valmiiksi tehty puuro Vilin syömässä Murren Murkinan Poro-Mix-tuotteessa. Jostain luin, että tattari olisi huonosti sulavaa. Jostain muualta luin taas aivan päinvastaista.
Tuskin Vilille on tullut tapa jyrsiä tassujaan, en usko, kyllä Vilillä on 'hyvä' syy siihen. Nyt vaan joku joko kutittaa tai vaivaa.

Noihin öljyihin aion nyt perehtyä, jotain aion hankkia Vilille tassuihin.

Kiitos vinkeistä, ovat aina tervetulleita!