Sivut

torstai 17. heinäkuuta 2014

♥ Viliä muistellen
Tänään on vuosi vierähtänyt Vilin poismenosta. Olen koko tämän vuoden käynyt lähes päivittäin läpi viimevuoden aikaa eli aina "vuosi sitten"-tyylillä, miten asiat olivat tasan vuosi sitten. Kiitollisena siitä, että tämä vuosi on ollut hyvä. Mikä tahansa vuosi olisi oikeastaan ollut parempi kuin viime vuosi, se oli sairautta, surua, stressiä alusta loppuun
Kauhein aika oli kaikin tavoin viime vuoden heinäkuu. Silloin Vili sairastui ja joutui dramaattisissa olosuhteissa lähtemään taivaan kotiin. Samanaikaisesti tapahtui aivan liikaa kaikkea muutakin surullista ja stressaavaa sekä niiden lisäksi myös iloisia asioita. 

Vilin kuoleman jälkeen katselin netistä päiväkausia tiibetinspanieleita ja plarasin Vilin valokuvia. Sitten noin kahden kuukauden kuluttua tuli vaihe, jolloin en sietänyt enää tipsujen kuvien katselua enää ollenkaan. Näin jälkikäteen ajateltuna se taisi olla juuri se aika, jolloin sydän alkoi tietämättäni, alitajuisesti, hiljalleen avautua uudelle koiralle.

Vilin blogiin olen palannut ainoastaan vastailemaan sinne tulleisiin kommentteihin sekä jotain tietoa etsiäkseni. Silloin Vilin aikaan blogi oli värisävyiltään rauhallisen hillitty, Vilin kuoleman jälkeen halusin sinne räiskyvät värit. Miksi, sitä en osaa sanoa.
Kylläpä se Vilin blogi on näin jälkikäteen lukien hyvin surullista luettavaa, niin paljon sairautta ja vaivoja, niin paljon murhetta. Kuinka kurjaa se on ollutkaan Vilille ja kuinka murheellista myös minulle! Myös blogin lukijoille se on ollut varmasti raskas blogi sisällöltään. 

Kiitos kaikille blogikavereille ja muille lukijoille, jotka ovat Vilin blogin masentavaisuudesta huolimatta jaksaneet pysyä lukijana ja kommentein ja muullakin tavalla kannustaneet aina, joka vaiheessa!
Kaikki Vilin sairastelut, joista en edes tiedä tarkkaan, mitä olivatkaan, haluan unohtaa.Varsinkaan sitä viimeistä viikkoa en halua ollenkaan ajatella ja se Vilin viimeinen vuorokausi oli horror pur.
Vilin kuolema sattuu yhä. 

Vili oli niin valtavan kaunis ja kiltti koira. Omapäinen, itsenäinen. Viisas ja lapsirakas. Muistelemme lähes päivittäin Vilin tapoja ja tottumuksia.Vertailemme Viliä ja Wuppea, mitä tekevät samoin ja missä suhteessa ovat täysin erilaisia. Usein tulee Wupesta puhuttaessa vahingossa sanottua "Vili".

Vili oli se "mamman rakas koira", sen sanoin Vilille ihan joka päivä, moneen kertaan. Se oli meidän fraasi.

Yhden ainoan unen olen Vilistä nähnyt.
Siinä unessa asuin Turussa Eerikinkatu 5:ssä lähellä Kauppatoria (teini-ikäisenä asuinkin siellä) ja Vili lähti katua pitkin juoksemaan torille päin. Yritin juosta perässä ottaakseni Vilin kiinni, mutta jalkakäytävä tuli yhtäkkiä täyteen vastaantulevia ihmisiä, täydellinen tungos siis enkä päässyt ollenkaan eteenpäin. Sitten tungos hälveni yhtä nopeasti kuin oli ilmaantunutkin, mutta en nähnyt Viliä enää missään. Siihen heräsin.


Juokse Vili juokse!

Sitten päivälleen tasan 3 kk Vilin kuoleman jälkeen saapui meille Wuppe, 
joka on auttanut meitä selviämään suuren suuresta surusta. 
Wuppe, se "mamman pieni koira". Uusi fraasi.


5 kommenttia:

creek kirjoitti...

Vili <3

Liftari kirjoitti...

<3<3 rakas blogikarvanaperokamu
Muistamme sinua lämmöllä.

Hanne kirjoitti...

Merja kirjoitti...

Vili <3
Elämää voi selittää vain jälkikäteen. Yleensä kaikkein kipeimmillekin tapahtumille on löydettävissä jälkikäteen tarkoitus.
Minua ja sinua yhdisti asia, josta emme silloin tienneet kun ensi kerran toisiimme täällä törmäsimme.

Vastikään kirjoitin Carollekin muistosivun blogiini. Kuivin silmin se ei onnistunut, kuten ei tämän kesäisen päivityksesikään lukeminen.

Mutta Vili juoskoon nyt vapaana.

Hanne kirjoitti...

Niin se elämä meitä kuljettaa, saman kokemuksen läpikäyneitä ihmisiä ilmaantuu elämäämme. Jotenkin surun jakaminen toisten kanssa auttaa ainakin minun mielestäni sitä suruprosessia, jota jokainen omalla kohdallaan joutuu joka tapauksessa läpikäymään. Tasan tarkkaan tietää, miltä siitä toisesta surevasta tuntuu.
Minusta on ollut kurjaa todeta, että hyväkin ystävä, jolla ei itsellä ole mitään kontaktia lemmikkeihin, ei ole koskaan menettänyt lemmikkiä, ei osaa ollenkaan olla tueksi. Eikä se ole sen ihmisen vika, ettei osaa asettua edes kuvittelemaan, miltä koiran menetys tuntuu.
Se menetys on niin kouriintuntuvan syvä ja kipeä kokemus, ei sitä voikaan ymmärtää kuin toinen saman kokenut.
Niihin aikoihin, kun Vili lähti, lähti myös sinun Caro-koirasi ja myös pikkuinen Mini.
Nyt telmivät kaikki kolme siellä jossain. ♥