Sivut

perjantai 11. lokakuuta 2013

Kuolemanleireiltä pelastettuja

Tässä kiva videollinen Espanjan kuolemanleireiltä (Tötungsstation) 
pelastettuja koiria, jotka odottavat siirtoa Saksaan.
Näillä koirilla on asiat jo mallillaan, vaikka se oma ihminen vielä puuttuukin.
Balsamia sielulle, kaiken näkemäni surkeuden jälkeen.
4 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Hyvin näkyi sata ja yksi hännänheiluttajaa. Onko noilla kaikilla jo koti Saksassa, vai tarkoititko, että koirilla on asiat mallillaan kun ovat jo odottelemassa siirtoa? No periaatteessa, jos ne koirat ovat pleastettu lopettamiselta, niin silloinhan niillä on elämä vielä edessään jonkun kotona. Terveisii M-L ja Ossi.

Hanne kirjoitti...

Kivaa, että video näkyy. Ei noilla koirilla vielä ole kaikilla kotia tiedossa, mutta kaikki ne vähitellen tuodaan Saksaan, joko suoraan uuteen kotiin tai hoitopaikkaan. Osa noista koirista on kuvineen jo esillä netissä ja niistä voi valita haluamansa ja se tuodaan sitten seuraavassa kuljetuksessa.
Tuo kuljetus on rahasta ja ns. lentokummeista kiinni. Kuka tahansa samaa reittiä lentokoneella matkustava voi suostua lentokummiksi, siinä ei ole muita velvoitteita, kuin kantaa koiran papereita mukanaan sekä oman nimensä antaminen. Koirankuljetukseen lentoteitse tarvitaan kai aina matkustaja, pelkkänä rahtina tulee vissiin liian kalliiksi.
http://espanjankoirat.vuodatus.net/lue/2012/09/miten-ne-koirat-tulee-suomeen-mita-lentokummi-tekee

Marja-Leena kirjoitti...

Katselin videon vielä kertaalleen. On se ihmeellistä, että kovia kokeneet koirat jaksavat olla noin hyväntuulisen oloisia. Ehkä ne vaistoavat edessä olevan myönteisen muutoksen elämässään. En tiedä. Jostain syystä "suosikikseini" valikoituivat jeremy, Carinjo, Timber ja sitten sellainen jolla toinen korva lurputti ja toinen oli pysty, olikohan sen nimi Dali? Terveisiä M-L ja Ossi.

Hanne kirjoitti...

Tuo korvapuoli Dali onkin tosi hauskan näköinen, katsoin sen tietoja ja se on vasta vuoden vanha ja vain 45cm säkä, luulin vanhemmaksi ja isommaksi. Hiukan on pelokas, kun on hihnan päässä. Huonoja kokemuksia varmaan. Dalista löytyi videokin:
http://www.youtube.com/watch?v=ZzcSTkxVbrE

Nuo koirat ovat kaikki olleet löytöhetkellä aika kurjassa tilassa, likaisia, turkit huopautuneina, nälkäisiä ja luulen, että matoja sun muita loisia täynnä. Kyllä niistä on kauniita ja iloisia koiria tullut, mahtavaa, että koira kuin koira rakastaa ihmisiä. :)
Ottaisin nuo kaikki, jos olisi resursseja, onneksi ei ole...