On ollut aika vaativaa perehtyä uusiin ruokintatottumuksiin. Ne täytyy jotenkin itse ensin sisäistää ja saada rutiiniksi kaikki ja sitten vielä, jos Vili suostuisi yhteistyöhön, niin kyllä se sitten sujuu.
Vili kun ei noista kasviksista paljon tykkää, niin hänelle täytyy sekoittaa kaikki hyvin sekaisin ja toivoa, että tottuu vähitellen niiden makuun.
Päätavoite on antaa lihat raakana, jos ei maistu, niitä voi kevyesti käyttää paistinpannun kautta houkuttelevan maun lisäämiseksi. Erilaisia luita pitää myös antaa. Vili onneksi tykkää luitten kaluamisesta, broilerinkauloja on syönyt jo kauemminkin. Vielä pitää hankkia erisorttisia luita, muidenkin lintujen siipiä ja kauloja ja muita järeämpiä lihaisia luita, liittyen tähän rotaatioon.
Hoitokoiran takia ei nyt kahteen viikkoon voi antaa Vilille luita jyrsittäviksi, koska Sindin vatsa ei siedä niitä. Nyt luiden korvikkeeksi Vili saa pestyä ja murskattua kananmunankuorta pieniä määriä ruokansa joukkoon kalsiumin saamisen varmistamiseksi. Vili kun ei saa sitä kalasta eikä kananmunasta sen allergisuutensa takia.
Luut tulee antaa aina tyhjään vatsaan. Vilin kohdalla se tarkoittaa päivän ensimmäistä ateriaa.
Eri lihalaatujen hankinnat ovat vielä kesken ja muutenkin tuntuu olevan hidas tämä alku.Vaan mikäs kiire tässä...
Vilille on suunniteltu pitkän tähtäimen projekti erilaisine vaiheineen. Se on tuo kortisoni, joka vaatii vaiheittaista etenemistä. Ensimmäinen päätavoite on kortisonin annostuksen vähentäminen ja siitä sitten pikkuhiljaa lopettaminen.
Ennen kuin ollaan niin pitkällä, pitäisi Vilin tämän uuden ravinnon avulla olla kutiamaton, tai ainakin siedettävässä kutinan vaiheessa, että kortisonin poisjättö voi onnistua.
Sitten kun kortisoni jätetään pois, alkaa saadun ohjeen mukainen Vilin elimistön puhdistaminen ja vahvistaminen oikein todenteolla. Siitä sitten enemmän, kunhan ollaan niin pitkällä.
Nyt näiden kasvisten ja marjojen antioksidanttien tarkoitus on auttaa Vilin immuuni- ja kortisonivaurioitunutta elimistöä. Elimistöön pitää saada lisää myös niitä hyviä bakteereita, ja siinä tarkoituksessa Vilille annetaan mahdollisimman monipuolista maitohappobakteeria.
Tarkoitus on antaa myös Naturamedian Multimix-monivitamiinijauhetta. Tärkeää on antaa luonnollisia vitamiineja, ei synteettisiä, sillä ne rasittavat omalla tavallaan elimistöä. Ihan terveelle ei ehkä sillä ole merkitystä, mutta Vilin kroppa on vielä heikoilla. Vitamiinit eivät saa myöskään sisältää ksylitolia eikä lisäainetta E 171.
Tassuja huuhdellaan omenaviinietikkavedellä. Suhde on 1 osa omenaviinietikkaa + 5 osaa vettä. Verestäviä, ihorikkoisia tassuja ei tietenkään saa huuhdella tällä seoksella, se kirveltää, ainoastaan ehjiä tassuja. Etikkavesi lievittää kutinaa ja sillä tavalla ennaltaehkäisee tassujen rikkinuolemista.
Tämä sepustus on tällaista kansanomaista, joku asiantuntija osaa selittää nämä samat asiat paljon hienommin, mutta minun ei auta muu kuin selittää ne niin kuin olen itse ymmärtänyt...
5 kommenttia:
Minä ainakin ymmärrän kirjoituksesi. Hyvin sinä asiat kirjoitat ja nyt aionkin oikein urakalla seurata edistymistänne. syynkin varmaan tiedät.
Annatko nuo kasvissoseet raakaraasteina vai miten? essille liha raakana on jauhettua lihaa, kun lihavalintoja on niin vähän. Barf-myymälöistä saa kyllä kalkkunajauhelihaakin jauhettuna luineen, mutta jotenkin sekin oudoksuttaa, kun en tiedä mitä kaikkia osia linnusta siihen on jauhettu. En sentään ihan kaikkea roska siihen halua. Kun joku osaisikin sanoa, käyttävätkö barf-myymälät linnuista myös ne hyvät osat vai tekevätkö bisnestä lintujen rippeillä. Sen olen huomannut, että sieltä ostettu jauheliha on todella hienojakoista ja se jotenkin herättää epäilyjä. Tietoa ei ole, jos joku tietävä vois kertoa.
Olen todella innostunut tästä dieetistä, sillä tavoitehan on meillä sama, irti kortisonista pikkuhiljaa. Tekstejä odotan innolla.
Oliko kallis tuo terapeutti ja löytyykö netistä/luettelosta??
Maija,
"Kasvikset soseutetaan sauvasekoittimella tai monitoimilaitteella. Juurekset ja esim. kaalit yms. keitetään tai höyrytetään ja soseutetaan sitten, muut raakana, kuten marjat, salaatit, kurkku jne.
Kasviksista käy melkein mikä vain, ei tomaatti, peruna, munakoiso ja avokado tai sipuli (valkosipuli käy), eikä viinirypäleet eikä rusinat. Pinaattia ei myöskään kannata antaa suurta määrää kerralla. Salaatti kannattaa aina ostaa luomuna, sillä se kerää itseensä torjunta-ainejäämiä.
Suositeltavia olisivat aluksi neutraalit kasvikset, kuten vihreät ja vetiset kasvikset, esim. salaatti, kurkku, parsakaali, kesäkurpitsa...
Bataatti, porkkana ja punajuuri ovat hyviä höyrytettyinä, kunhan ei liian suuria määriä. Hedelmiä vain pieniä määriä (omena, banaani, jne).
Kasvissoseeseen voi myös lisätä marjoja, kuten mustikkaa, puolukkaa, karpaloa, tyrniä, viinimarjoja, jne. Vältä torjunta-aineilla kasvatettuja mansikoita. Kasviksissa on tärkeää monipuolisuus ja vaihtelevuus, ei aina samaa.
Tärkeää on soseuttaa kasvikset sauvasekoittimella tai tehosekoittimella, jotta koiran suolistossa ehtivät vitamiinit imeytyä mahdollisimman hyvin. Vahvempia kasviksia, kuten kaalia anna varoen ja pieniä määriä. Siemeniä ja pähkinöitä voi myös antaa, ne on hyvä liottaa vedessä yön yli jotta ne pehmenevät ja soseuttaa sitten. Pellavansiemeniä ei saa antaa raakana, mutta kaupoissa myydäänkin yleensä jo esikypsennettyjä pellavansiemeniä tai rouhetta."
Ihan netistä löytyy
http://personal.inet.fi/yritys/annamultanen/index.html
ja sieltä löytyy myös hinnasto.
Vielä tuli mieleeni kysyä muutama juttu. Mikä on tuon vitamiinijauheen annostus koiralle, kun se on varsinaisesti tarkoitettu ihmisille ja annostus sivustolla on ihmisen mukaan? Ja toinen juttu, voiko koiralle tosiaan antaa ihmisille tarkoitettuja maitohappobakteereja? Mä olen tätä asiaa mietiskellyt ankarasti, sillä apteekkiväki on väittänyt ettei niitä voi koiralle antaa, kun koiran suolistofloora on erilainen kuin ihmisen. Itse olen kuullut, että esim. Gefilusta ovat ihmiset koiralleen antaneet ripuleissa parantamaan suoliston tilaa.
Essi ainakaan ei suostu syömään ruokaa, jossa on jotain eläinten maitohappoja kuten Aptuksen tehobact. Eikä mikään muukaan eläimelle tässä tarkoituksessa oleva valmiste kelpaa. Ne haisevatkin ihan kauhealle myös minun nenääni. Koiran nenään se onkin sitten varmaan jo aivan kauheaa.
Paljonko annetaan tätä Lacto Seveniä koiralle?
Essi on energisempi minusta, kun ruuassa on raakaa lihaa, kasviksia mutta myös osa tuttua riisi-jauheliha-kaurapuuroa. Kasviksia olen nyt laittanut pareittain ja vaihdellut pareja. Neiti suorastaan ryntää kupilleen katsomaan mitä kivaa sieltä löytyy.
Silmien pyyhkimistä olen jatkanut ettei enää noita tulehduksia tulisi.
Maija,
Vilin tapauksessa sitä Multimix-jauhetta on tarkoitus antaa puoli teelusikallista päivässä ruuan joukossa.
Vilille annetaan Lacto Seveniä kaksi kertaa päivässä. Silti lisäksi voin antaa Tehobaktia, Vilille se kyllä maistuu.
En osaa arvioida, kuinka potilaskohtaisia nämä ohjeet ovat, kuten jo on tullut mainittua, jokainen koira on erilainen, niin fyysisesti kuin oireilunsakin puolesta.
Vili painaa 8 kg, eri kokoiselle koiralle kaikki voi ollakin jo eri annoksin.
Tiedoksi vielä, että minulle saa lähettää myös sähköpostia, osoite löytyy profiilistani.
Lähetä kommentti