sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Taas jatketaan harjoituksia

Vatsasekaisin-tilanteesta ollaan selvitty, kaikki sujuu taas normaalisti. Aluksi Vili sai pieniä ruoka-annoksia, joukossa Tehobaktia ja nyt tänään on syönyt jo ihan normaalisti.
Ihmeellistä, että vatsa meni sekaisin tuosta saksanhirviateriasta. Vili oli tottunut syömään sitä joka päivä, tosin pieniä määriä päivän mittaan, mutta kuitenkin. Tämä isohko annos oli sitten kuitenkin liikaa.

Vili pelästytti minut noin tunti sitten. Poika oli niin pitkästyneen näköinen, että päätin antaa hänelle yhden luun, pitkästä aikaa. Valikoima oli kehno, joten päädyin antamaan sellaisen rusto-nahka-mitälie-luun, suoraan pakkasesta. Hiukan ajankulua Vilille.
Vaan mitä tekikään Vili! Nielaisi sen jotakuinkin kokonaisena! Seurasin vierestä kauhuissani uskaltamatta puuttua siihen. Ajattelin, että sitten vasta sen nielaiseekin kokonaan, jos aion ottaa sen pois. Sinne se meni sangen vilkkaasti ja koira on edelleen hengissä ja hyvinvoipa. Toivottavasti se sulaa siellä vatsassa aiheuttamatta mitään ongelmia.

Mitä tähän poroiluun tulee, niin jotenkin minussa on herännyt epäilys, että ei tästä mitään tule. Epäusko nostattaa taas päätään. Vilin etutassut ovat hiukan punertavia nilkan tienoilta, anturavälit ovat ok. Silmät vuotaa. Vasen korva töhnää, oikea on lähes ok. Rapsuttelee silloin tällöin, kortisonista huolimatta.

Olen mielessäni päätellyt, että villinä elävät eläimet, kuten porot ja hirvet, olisivat laadullisesti niitä kaikkein parhaita lihantuottajia. Niitä ei ole kukaan lääkitsemässsä eikä antamassa keinotekoisia tehoruokintarehuja ahtaassa navetassa. Ne saavat liikuntaa tahtomansa mukaan, syövät lajilleen tyypillistä ravintoa ja viettävät luonnonmukaista elämää, kunnes kuolevat.

Kotieläinten kohtelu massatuotannossa on epäeettistä, tehotuotantoa, tehoravittua ja niiden kasvuun ja "terveyteen" vaikutetaan myös eläinlääkinnällisin keinoin. Olisihan se kauheaa kyseiselle lihantuottajalle, jos koko elukkamäärä kuolisi johonkin tarttuvaan tautiin, joten oletan niitä eläimiä lääkittävän myös ennaltaehkäisevästi.

Jokuhan sanoi, että lihassa ei voi olla mitään jäämiä lääkkeistä, mutta mihin ne lihakseen annetut lääkeaineet sitten häviävät teurastuksen yhteydessä? Sen tiedän, että sairauteen kuolleen eläimen lihaa ei myydä ihmisravinnoksi, mutta eläinten rehuksi kai sentään?

Olen kaupungin kasvatti, joten ei minulla ole mitään omakohtaista tietämystä eläinten pidosta, kunhan oletan asioita.

Ei kommentteja: