lauantai 24. heinäkuuta 2010

Sekalaisia mietteitä

Vili paastoaa. Nyt on jo kolmas päivä, jolloin Vili syö vain juuri sen verran, että ei kuukahda. Jos inhimillistäisin Viliä, niin voisin sanoa, että Vili murjottaa, koska ei saa enää piimää eikä saanut eilen myöskään kahvikakkua. Murr.

Luin tänään itselleni uutta tietoa maidosta.
Sen mukaan lehmien rehujen sisältämät vieraat proteiinit siirtyvät lehmänmaitoon. Aivan kuten imettävän äidin syömän ruuan proteiinit kulkeutuvat äidinmaitoon ja voivat aiheuttaa vauvalle allergisen reaktion.

Minä en siis ymmärrä mitään lehmien rehuista paitsi että ne sisältävät usein hernettä ja rypsirouhetta. Sisältääkö rehu mahdollisesti myös esim. vehnää? Onko johtopäätös se, että herneelle/rypsille allerginen koira saa maitotuotteista näitä proteiineja itselleen? Kaikistako maitotuotteista, raejuustosta, piimästä, juustoista?

Jos lehmät nykyäänkin söisivät vain ruohoa laitumella, niin ei tarvitsisi tätäkään miettiä!

Vili on elänyt tähän astisen elämänsä meillä marsujen kanssa ja loogisesti myös heinän keskellä. Nyt on kulunut kuukausi marsujemme siirtymisestä autuammille porkkanamaille ja koti on siistiytynyt heinästä ja kutterinpurusta. Nyt tuli mieleeni, että tämä saattaisi vaikuttaa parantavasti Vilin atooppisiin vaivoihin. Aikaisemmin en ole ollenkaan ajatellut marsujen+heinien mahdollisesti lisäävän Vilin allergisia oireita, esim. silmien vuotamista. Nyt sitten peukut pystyyn!

Ei kommentteja: