sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Närästää

Ei ole kauan siitä, kun kirjoitin "Jatkuvasti olen kuitenkin jännittynyt siitä, mitä tuleman pitää ja pelkään pahinta.". No, esimakua tuli, kun sitä tuossa oikein vonkasin.

En edes muista, milloin viimeksi Vili olisi häirinnyt eli herätellyt yöllä, mutta nytpä sekin tuli taas  koettua. Tuskin ollaan lomalta palattu, kun jo ihan oikeasti alkoi arki!
Kaikki alkoi muutamilla oksennuksilla ja sitten seurasikin erittäin nirso syömisvaihe. Silloin osasin jo odottaa jotain epämiellyttävää. Sitten Vili piti meitä hereillä lähes koko yön, ei ollut mitenkään kovin ahdistunut, mutta levoton. Annoin ensiavuksi keskellä yötä Rimadyliä 10 mg, ajattelin, jos on kipua, niin se auttaa. Ei auttanut eli kyse ei ollut kivusta.
Sitten Vili ei syönyt enää oikeastaan yhtään mitään. Ei tarvinnut minunkaan paljon enää miettiä, mistä on kyse. Sen verran on kokemusta kertynyt, että tässä vaiheessa jo tiesin, että närästys vaivaa. Olen tullut siihen tulokseen, että närästyslääke ei ole heti eikä aina se oikea apu. Pilleripurkkiin on liian helppo tarttua. Tarkoitan, että närästyksen syy pitää yrittää poistaa eikä lääkitä pelkästään seurausta. Tietenkin on olemassa tilanteita, joissa närästyslääke on paikallaan, mutta silti se syy närästykseen pitää yrittää selvittää ja poistaa. Käytännössä se tarkoittaa yleensä koiran ruokavalion muuttamista tavalla tai toisella.

Viittaan tässä Jagsterin juttuihin närästyslääkkeen vaaroista.
Närästyslääkkeistä ongelmia?
Vatsahappolääkitys lisää ruoka-allergioita                       
Uskon Jagsterin kirjoittelevan ihan viisaita, vaikka onkin mies...

Olin juuri ehtinyt postata tämänkin lauseen " Olen vähentänyt perunan antamista Vilille". En tiedä, oliko tällä asialla mitään tekemistä Vilin närästyksen kanssa, mutta nyt lisäsin taas perunan määrää. Juuri perunan otin nyt ensiavuksi Vilille. Tarjosin sitä ensin sellaisenaan, mutta ei kelvannut. Sitten tein keitetystä, haarukalla muussatusta perunasta sormien välissä pikkupalleroita ja syötin "väkisin" kuten olisin lääkepillerin antanut. Iltapäivän aikana meni tällä tavalla kolme pientä perunaa. Ja kas kummaa, illan koittaessa poika suorastaan syöksyi ruokakupille ja lisääkin kolisteli ja nukkui koko yön ja vaikuttaa nyt olevan ihan ok.

*******Hienot tossunteko-ohjeet vaihe vaiheelta !

Sheriffit: Ommellaan tossut
*******


Pari viikkoa sitten menehtyneen, lähes 16 vuotiaan Pippo-koiran muistoksi tehty video.

Ei kommentteja: