maanantai 13. helmikuuta 2012

♥ Hyvää Ystävänpäivää ♥Historia
Ystävänpäivä on mahdollisesti saanut alkunsa muinaisen Rooman Lupercalia-juhlasta, jota vietettiin 15. helmikuuta. Juhlalla kunnioitettiin Junoa, roomalaista naisten ja avioliiton jumalatarta, sekä Pania, luonnon jumalaa. Nuoret miehet kokoontuivat Palatinus-kukkulalla olevaan luolaan ja uhrasivat vuohia ja koiran. Juhlan jälkeen nuoret miehet kulkivat ympäriinsä vuohennahkoihin pukeutuneina ja läiskivät vastaantulijoita vuohennahkaisilla remmeillä. Sen uskottiin lisäävän hedelmällisyyttä.

Ystävänpäivä Suomessa
Ystävänpäivää on Suomessa vietetty 1980-luvulta lähtien. Suomen kalenteriin ystävänpäivä on merkitty vuonna 1987. Se on muodostunut toiseksi suosituimmaksi korttipäiväksi joulun jälkeen. Päivän tunnuksena tunnetaan kautta maailman punainen sydän.
Kansainvälisestä Valentinuksen päivästä poiketen suomalainen ystävänpäivä on yleisemmin ystävien muistamisen, ei vain rakastavaisten juhlapäivä
lähde


Käymme yhdessä ain
käymme aina rinnakkain
vaikka esteitä on
joskus tiellä kohtalon
voimme kaikki ne voittaa
kun kuljemme vain
tiemme yhdessä näin rinnakkain.
(Pertti Reponen)

6 kommenttia:

Liftari kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää sinulle ystävä rakas. Ja Vilille myös.
Kuinka nopeasti aika meneekään. On yhdessä kuljettu jo melkoinen matka. Ja jatketaanhan talsimista yhdessä, on paljon helpompaa, kun välillä saa nojata tuttuun olkapäähän. Ja kysyä kun itse on pelkkänä kysymysmerkkinä.
Ihanaa kevättä teille kummallekin t:oo Essi ja Maija

Myrsky ja Nettimartta kirjoitti...

Pehmeän lempeää ystävänpäivää!

Olli kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää myös teille!

annamari kirjoitti...

Hyvää Ystävänpäivää Sinulle ja Vilille! <3<3<3

creek kirjoitti...

Lämmintä ystävänpäivää teillekkin <3

HooPee kirjoitti...

"En tarvitse mitään niin paljon, kuin hunajaa..." sanoi Puh katsoessaan Ristoa ja Nasua "...paitsi ystäviä.." Ystävyys on sitä kun laittaa silmänsä kiinni ja ajattelee ystäväänsä. Silloin poskilihakset alkavat vetäytyä korvia kohti niin, että kaikki rypytkin siliävät.
- Nalle Puh