Kaikenlaista kysyttävää tulee mieleen. Usein vastauksia löytyy netistä, vaan ei kuitenkaan aina.
* Kreikanherne. Mitä se on? Mikä tekee siitä hyödyllisen? Netistä etsimällä ei löydy muuta kuin mainoksia sitä sisältävistä tuotteista. Sellaista kasvia ei kai sitten ole olemassakaan, kun ei googlekaan tunne. Onko se humpuukia?
* Vehnäallergia. Mitä se koiran kohdalla oikeasti tarkoittaa? Onko se allergiaa vain vehnää kohtaan vai onko se keliakian tapaista eli gluteeniallergiaa? Saako syödä muita viljoja vapaasti, mutta ei vehnää? Vai saako syödä ainoastaan luontaisesti gluteenittomia viljoja? Ainakin ihmisillä näillä kahdella käsitteellä on vissi ero.
* Allergiatestit. Voiko ruoka-aineallergiaa todellakin testata veritestillä? Eikö veritesti osoita vain kohonneet vasta-aineet, eikä muuta? Ymmärtääkseni ihmisillekään ei ole vielä veritestejä ruoka-aineallergioiden toteamiseen, kuinka sitten olisi koirille sellainen olemassa?
* MirraCoat SpecialCare. Miksi sitä myydään useilla eri nimillä? Mirra Coat O3, pelkkä MirraCoat,Mirra Coat Omega, ovatko ne kaikki samaa tuotetta? Purkeissa on erilaisia koiran kuvia, sekin hämää...
* Eläinlääkäriasemat. Tunnettu tosiasia on, että eläinruoka- ja eläinlääkintäteollisuus rahoittaa eläinlääkäriasemia. Onko näiden asemien pakko mainostaa ja myydä tietty määrä sponsoreittensa tuotteita vuodessa? Ovatko eläinlääkärit sidottuja lääkäriaseman tiettyyn linjaan vai voivatko he toimia aivan itsenäisesti? Onko yksityinen eläinlääkäri, joka ei toimi millään lääkäriasemalla, vapaampi toiminnassaan kuin kollegansa?
Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat...
Mielessä käy aina välillä ajatus siitä, kuinka paljon liikemiehet ja -naiset hyötyvät taloudellisesti lemmikkien omistajista? Kuinka paljon myydään täysin turhia tuotteita sekä myös hyödyllisiäkin huomattavaan ylihintaan? Kuinka usein eläinlääkäritkin suorittavat erilaisia hoitoja eläimille tutkimusmielessä? Testaavat tuotteiden ja terapioiden vaikutusta. Toki tuleville koirapolville on siitä hyötyä, mutta oma koira koekaniinina ei ole kovin mukava ajatus.
Koirien omistajat ovat ilmiselvästi tuottoisa rahasampo.
Jostain syystä en osaa olla luottavaisin mielin.
6 kommenttia:
- On se herne. En nyt muista sen latinankielistä nimeä, mutta käytännössä se on tavallinen herne. Terveysvaikutukset... no jaa.
- Vehnäallergiaa ei suuremmin ole. Useimmiten kyseessä on kehnojen hiilarien aiheuttama suolistoärtymys tai ylipäätään herkkyys kuivamuonille. Koirilla on ihmisten keliakiaa vastaava tila, mutta silloin ongelmia aiheuttaa kaikki viljat.
- Verotesti ei oloe luotettava. Sillä voidaan tai ei voi todeta- Ongelma on vaan siinä, että millä erotetaan virhepositiivinen aidosta.
- Mirracoatit ovat kaikki käytännössä samaa tavaraa. Mttdäänhän kuivamuoniakin eri nimillä ja etiketeillä. Ja maitoa ;)
- Ei teollisuus sponssaa lekureita, mutta tekevät taloudellista yhteistyötä. Asemille ei ole pakko ottaa yhtään mitään, mutta kun kate on oikea, niin tietysti myyvät. Ihan samalla tavalla kuin muutklin kauppiaat. Tehokkaammin M&M-yrittäjien kädet on sidottu. He myyvät yksityisinä yrittäjinä juuri sitä mitä tukku käskee myydä.
Voi Jagster !! Vaikka kumarrankin tietämyksellesi monesta asiasta, niin voe tokkiisa sinnuu.
No, hmmmmm, kaikkeahan maailmassa aina voi ja sopiikin, jos tahtoo, epäillä.
Allergiatestit itsekin läpikäyneenä tiedän, että riittävän luotettavia ovat. Samoin koiran allergiatestit ainakin meidän kohdallamme ovat osuneet oikeaan. Se on tullut todettua todeksi ruokavalion saneerauksella. Eläinlääkäri lähettää testit USA:han, jotta kaipa siellä sitten tiedetään mitä niillä veriputkiloilla tehdään. Ollaan siellä edellä monessa muussakin testiasiassa, kun täällä vasta haistellaan tuulia. Vaikka mikään USA-fani en totisesti ole, on pakko myöntää jotkin asiat siitäkin maasta päteviksi.
Luontaistuotteista, joka Dorwestin valmistekin on, ollaan montaa mieltä. Ja saa olla. Mutta jos niitä lähtee ruttaamaan ihan noin vaan sävyllä hmmmm, niin sopii muistaa kuinka tärkeä asia puhdas luonnontuote on ihmisellekin. Ja kuinka paljon terveysvaikutuksia ruualla on, hyvällä ruualla. Viimeisin löyty, okein tutkitustikin tuo mustaherukan siemenöljy. Siitä odottelen nyt sopivaa valmistetta tipautettavaksi Essinkin massuun.
Ihmiskunta on selvinnyt tuhansia vuosia luontaislääkityksellä, sieltä on ammennettu tietoa myös ihmislääkkeisiin. Muistelkaas vain kielon digitalista.
Myönnän oitis, että joukossa on paljon diipadaapaa eli mitätöntä hyödykettä, mutta enemmän siellä on myös todella toimivaa tuotetta.
Homeopatiaan en edes mene tässä, kun en halua tukkia toisen blogia. Siitä voin kirjoitella omassani.
Että kokeile sitä valmistetta HooPee, jos tunnet sisukaluissasi sen olevan kokeilemisen arvoinen.
Siinä olet HooPee oikeassa, että lemmikkimaailmassa pelaa myös bisnes.Ja kaikenlaisessa lemmikkitoiminnassa. Se työllistää näinä päivinä jo valtavan määrän ihmisiä. Ja kysyntähän määrää hinnan ja tarvikkeet. Itse en tuota ruokateollisuutta tue, kun teet Essin ruuat itse, muita hyödykkeitä kyllä saatan käyttää, jos ne tuntuvat järkeviltä/hyödyllisiltä.
Toki tässä maailmassa(koirien) on tallusteltava antennit ylhäällä ja mieluusti inkkarit samassa kanootissa. En hetkeäkään epäile ettekö sinä HooPee osaa luovia tietosumasta läpi ja älytä sieltä hyvät/oikeat ja todelliset jutut. Lukemista ja tutustumista se vaatii ja skarppia mieltä. Olen tehnyt sitä jo vuosikymmeniä itseni kanssa ja nyt Essin vuoksi. Kahlannut luontaislääketieteen ja vaihtoehtohoitojen metsiköissä nähden myös metsän puilta ja päin vastoin.
Jatkoja ja jaksamisia sinulle ja Vilille, joka on aivan ihqu minusta. Todellakin kaiken vaivan väärti.
Täällä on ihmisten seerumista tehtävistä vasta-ainemäärityksistä: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=alg00048.
Veera H,
hyvä linkki, kiitos!
Valitettavasti ymmärrän siitä vain jotain, heti tarttui mieleen lause "Atooppisessa ihottumassa kokonais-IgE on yleensä sitä korkeampi, mitä laajempi ja kroonisempi ihottuma, usein yli 5 000 kU/l (normaaliarvot alle 120 kU/l). Silloin myös useat allorgeeneille spesifiset IgE-arvot ovat virheellisesti myönteisiä"
Tarkoittaneekohan sitä, mitä luulen?
Olen blogisi lukemisessa päässyt tähän asti ja jatkan...Me olemme tilanteessa, että Alpo 1v 8kk on oireillut korviaan kuukauden ja hoidettiin ensin tipoilla, sitten Nizoral-hiivalääkkeellä ja nyt sitten kortisonilla. Ennen kortisonia ottivat verta, josta on pikatestit jo tehty ja lopulliset lähtivät eteenpäin. Pikatestit osoittivat plussalla kaikki heinät, puulajit, pöly- ja varastopunkit. Nyt odottelemme lopullisia tuloksia ja atopiasta siis nyt puhutaan. Meille ell sanoi, että ruokaa-allergioihin ei ole luotettavia testejä! Kaikki on vielä vaiheessa ja voihan olla, että kun luen blgiasi pidemmälle niin vastauksia löytyy meillekin. Tsemppiä teille ja erityisrapsutukset (joita varmaan joskus tarvitaan) Vilille!
Voi Alpo-koiraa, kyllä se on yleensä pitkä tie, ennen kuin ollaan selvillä vesillä.
Sinun kannattaakin lukea koko blogi läpi, eihän sitä tiedä, mistä löytyy se eteenpäin vievä oivallus.
Tiedonsaanti netistä on niin pirstaleista, eikä kaikki ole edes luotettavaa, mitä sieltä löytyy.
Itse olen parhaana pitänyt toisten kokemusten lukemista.
Siltikin täytyy löytää se oikea juttu omalle koiralle, suoraan ei voi kopioida mitään menetelmää.
Jaksamisia sinne teille!
Lähetä kommentti