maanantai 22. huhtikuuta 2013

Tintti

Talitiainen vieraili Vilin soffalla hakemassa pesintätarpeita. Ikkunan takaa kuvasin ahkeran tintin touhuja, jotka tämän kuvaussession jälkeen saivat valitettavasti loppua. Muistelen, että koiran karvat eivät ole soveliaita lintujen pesänpehmusteeksi, ainakaan suurissa määrissä. Pitkät koirankarvat kietoutuvat linnunpoikien siipiin ja jalkoihin estäen pesästä lähdön. Eikö ole kauheaa, jos niin käy! Pohjavilla lienee eri asia. Videonpätkä on tällä kertaa tämännäköinen, normikuvassa tinttiä ei erottanut Vilin sohvasta juuri ollenkaan.


5 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Harmi ettei täällä päin järjestetä ensiapukursseja. Olisi varmasti erittäin hyödyllinen, sillä itselläni ei ole minkäänlaista havaintoa, miten koiraa voisi hätätilanteessa auttaa. Siteiden laitto ja tämmöinen perus onnistuu kyllä, mutta esimerkiksi jos koira joutuisi veden alle ja pitäisi saada taas hengittämään, olisin ihan uuvatti.

Anonyymi kirjoitti...

Järjestääköhän mikään taho pääkaupunkiseudulla noita kursseja? Pitää googlata.
Ei olla tiedettykään, etteivät koirankarvat ole hyviä pesäntekotarpeita. Näin sitä viisastuu, kun oikeissa blogeissa vierailee!

HooPee kirjoitti...

Tuolta koirat.comista löytyy joitakin kursseja yms. http://www.koirat.com/tapahtumat

Kyllä linnut yleisesti käyttävät kaikenlaista karvaa pesänrakennukseen, mutta pitkät karvat ovat ongelmallisia. Jos haluaa jättää oman koiran karvoja linnuille, kannattaa silputa ne lyhyiksi.

HooPee kirjoitti...

Kannattaa kysellä koirakerhoilta noista kursseista ja katsoa vaikkapa koirat.comin linkistä http://www.koirat.com/tapahtumat

Liftari kirjoitti...

Hitsi, mistä ootkin bongannut tuon luennon !! En oo mistään nähny siitä ilmoitusta täällä. Tonne ois ehdottomasti hyvä mennä.

En ole koskaan ajatellut tuota asiaa koirankarvoista eikä ole satavarmasti nekään ihmiset, jotka koiriaan trimmaavat tuolla ulkona. Metsät on täynnä kesäisin noita koirankarvatuppoja. Apua, en tosiaan haluais mitään pahaa linnuille. Onneksi nää linnut , jotka meidän pihalla on pesän tehneet, on joutuneeet hakemaan sammalta pesän tekoaineeksi. Turvassa siis ovat.

Terkkuja Vilille ja sinne varmaan jo kesäiseen saksaan. Nyt näyttää tosi lupaavalta jo täälläkin.